Yhdysvaltain hallinto ei selvästi ole tyytyväinen siihen, että moni Euroopan maa ei taivu sen vaatimuksiin sulkea Huawei kaiken kaupanteon ulkopuolelle. Nyt maan oikeusministeriö syyttää kiinalaisyritystä yrityssalaisuuksien varastamisesta ns. RICO-säännösten perusteella.
RICO-lakia (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) on yleensä käytetty esimerkiksi organisoidun rikollisuuden johtajien saamiseen syytteen alaisiksi. New Yorkissa oikeuteen jätetty syyte kirjaa kaikkiaan 16 eri kohtaa.
Syytteeseen USA:n oikeusministeriö on käytännössä koonnut kaikki mahdolliset dokumentoidut tapaukset, joissa Huawein on epäilty harrastaneen teollisuusvakoilua. Esimerkiksi vuoden 2000 aikaan Huawei olisi syytteen mukaan varastanut koodia piilaaksolaisen yrityksen tuotteesta ja lisännyt sen oman reitittimensä koodiin. Näitä reitittimiä myytiin sitten USA:ssa kilpailijan edullisempina korvaajina.
Vuonna 2002 ko. piilaaksolaisyritys tiedotti Huawein johtoa asiasta. Kuukauden neuvottelujen jälkeen Huawei ilmoitti poistaneensa mainitun lähdekoodin reitittimistään. Huawein tytäryhtiö yritti lisäksi etäyhteyttä jo myytyihin reitittimiin, jotta varastettu koodi olisi voitu poistaa niistä.
Samoihin aikoihin Huawei yritti rekrytoida toisesta yrityksestä suunnittelijaa, jolla oli yli 40 patenttia nimissään. Vuonna 2004 Huawein työntekijä oli Chocagossa järjestetyn tekniikkamessun yhteydessä havaittu yöaikaan kuvaamassa kilpailevan laitteen piirikortteja, kun laitteen kotelo oli ensin avattu. Syyteen mukaan tämä säästi Huaweilta suuresti aikaa sen suunnitellessa omaa verkkolaitettaan.
Kaikkiaan oikeusministeriö listaa syyteessään kuusi amerikkalaisyritystä, joilta Huawein väitetään varastetaan tekniikkaa. Syytteessä näitä yrityksiä ei nimetä. Amerikkalaisanalyytikot ovat tunnistaneet yrityksiksi ainakin Ciscon, Motorolan ja T-Mobilen.