NordVPN:n uudessa tutkimuksessa analysoitiin lähes 4,5 miljoonaa maksukorttia, jotka löydettiin myynnistä pimeässä verkossa, ja jotka kuuluivat 140 eri maan kansalaisille. Kaikkien löydettyjen korttien keskihinta oli 9 dollaria ja 70 senttiä. Suomalaisen kortin keskihinta oli 9 dollaria ja 26 senttiä.
Eniten myynnissä oli yhdysvaltalaisia kortteja, sillä korteista yli puolitoista miljoonaa kuului amerikkalaisille. Enemmistö NordVPN:n löytämistä suomalaisista korteista oli Visa-kortteja. Seuraavaksi eniten korteista oli Mastercardeja ja American Express -kortteja.
NordVPN:n teknologiajohtaja Marijus Briedisin mukaan korttien varastaminen on tuottoisaa bisnestä ja siksi sen kasvaa koko ajan. - Hakkerit saavat helposti rahaa korttitiedoilla. Vaikka yhden kortin tietojen keskimääräinen hinta on 10 dollaria, hakkeri voi tienata 40 miljoonaa dollaria myymällä kaikki kortit, jota analysoimme omassa tutkimuksessamme.
Löydettyjen suomalaisten maksukorttien hinnat vaihtelivat 1–25 Yhdysvaltain dollarin välillä. Vaikka suurin osa korteista maksoi dollarin, kaikkien löydettyjen korttien keskihinta oli 9 dollaria ja 26 senttiä.
Kalleimmat kortit olivat peräisin Hongkongista ja Filippiineiltä (keskihinta 20 dollaria) ja halvimmat kortit olivat peräisin meksikolaisilta, yhdysvaltalaisilta ja australialaisilta (hinnat alkaen yhdestä dollarista).
Vaikka suurin osa NordVPN:n löytämistä korteista oli peräisin Yhdysvalloista ja Australiasta, se ei tarkoita, että ne olisivat haavoittuvimmat maat. Haavoittuvuuteen vaikuttavat esimerkiksi suojattujen (korttien haltijoille korvataan menetykset, jos haltija joutuu esimerkiksi korttihuijauksen kohteeksi) korttien osuus kaikista korteista, maan asukasmäärä sekä maassa käytössä olevien korttien määrä.
Tutkijat tutkivat löydettyjen korttien tietoja eri maiden välillä YK:n väestötietoihin ja myönnettyjen Visa-, Mastercard- ja American Express -korttien määrään verraten. Näin eri maille oli mahdollista laskea riski-indeksi ja tutkijat pystyivät vertailemaan suoraan, kuinka todennäköisesti eri maiden asukkaiden kortteja löytyisi myynnistä pimeästä verkosta. Suomen riski-indeksi oli 0,4. Haavoittuvimmaksi maaksi osoittautui Hongkong, jonka riskipisteytys oli korkein mahdollinen eli 1.
Luotto- ja maksukorttien määriä vertailtaessa kävi ilmi, että maksukortteja löytyi enemmän hakkeroitujen korttien joukosta: 61,84 prosenttia löydetyistä korteista oli maksukortteja ja 38,18 prosenttia luottokortteja. Visa Electron -kortteja löytyi pimeästä verkosta neljä kertaa todennäköisemmin kuin muita korttitasoja.
Lisätietoja ja esimerkiksi maakohtaisia tilastoja löytyy täältä.