ETNdigi 2/2024 -lehti käsittelee laajasti elektroniikka-alan innovaatioita, erityisesti sulautettuja järjestelmiä ja kehittyvää tekoälyä. Lehdessä esitellään esimerkiksi LUMI-supertietokoneen roolia tekoälymallien kehittämisessä Suomessa. Uutiskattauksen lisäksi mukana on useita syvemmälle eri tekniikoihin sukeltavia artikkeleita.
ECF24-konferenssissa käsiteltiin uusia sulautettuja ratkaisuja, kuten COM-moduuleja ja yksikorttitietokoneita, jotka nopeuttavat tuotekehitystä ja vastaavat uuden EU-lainsäädännön vaatimuksiin. Moduulit mahdollistavat nopeamman suunnittelun ja tekevät suunnittelusta kustannustehokkaampaa.
EU:n tekoälylainsäädännön myötä biometrian, kuten kasvontunnistuksen, käyttö valvonnassa tulee yleistymään. Uudet säädökset pyrkivät varmistamaan, että valvontajärjestelmät ovat turvallisia ja toiminnallisia, ja tulevaisuudessa reaaliaikainen tunnistus saattaa olla mahdollista myös Suomessa.
Esillä on myös ilmailualan sähköistyminen ja se, miten perinteiset hydrauliset järjestelmät korvataan sähköisillä tehonhallintaratkaisuilla. Kehitys on osa laajempaa ilmailualan siirtymää kohti vihreämpää ja tehokkaampaa tulevaisuutta. Sähköiset aktuaattorit tarjoavat merkittäviä etuja, kuten keveyden ja tehokkuuden, mikä auttaa ilmailualaa saavuttamaan tiukemmat ympäristövaatimukset ja lisäämään koneiden suorituskykyä. Tämä kehitys tukee myös maailmanlaajuista pyrkimystä vähentää hiilidioksidipäästöjä.
Lehdessä käsitellään myös uudenlaisia ratkaisuja autojen turvallisuuteen, kuten SiTimen uusi Chorus Automotive -kellojärjestelmä, joka tarjoaa integroidun turvallisuusratkaisun ajoneuvojen ajoitusjärjestelmille. Tämä järjestelmä varmistaa ajoneuvojen turvallisuuden erityisesti autonomisen ajamisen sovelluksissa.
Lehdessä käsitellään myös terveydenhuollon muutoksia, erityisesti etämonitoroinnin roolia. Etäpotilasmonitoroinnin avulla voidaan seurata potilaan elintoimintoja langattomasti ja reaaliaikaisesti, mikä mullistaa potilashoitoa ja mahdollistaa paremman hoitotuloksen.
Lehteä pääset lukemaan ilmaiseksi täällä.