Tutkimuslaitos Trendforcen mukaan maailmassa myytiin tammi-maaliskuussa 310 miljoonaa älypuhelinta. Määrä on 12,8 prosenttia pienempi kuin edellisneljänneksen aikana. Joko valmistajien olisi syytä olla huolissaan?
Ehkäpä huoleen on nyt aihetta. Globaali tuotantomäärä on 10,1 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Tällä hetkellä inflaatio kiihtyy eikä Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan osoita päättymisen merkkejä. Tämä kaikki aiheuttaa epävarmuutta, joka näkyy kuluttajien ostopäätöksissä.
Samsungin tuotantomäärä vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä kasvoi 73,8 miljoonaan, mikä tarkoitti 22,8 prosentin markkinaosuutta. Apple nousi 60 miljoonalla myydyllä iPhonella toiseksi suurimmaksi valmistajaksi 19,3 prosentin markkinaosuudella. Xiaomi putosi kolmanneksi 14,3 prosentin markkinaosuudella.
Maailman suurimmilla markkinoilla Kiinassa Huaweista irronnut Honor on kasvanut nopeimmin ja se uhkaa pian Xiaomia, OPPOa ja Vivoa, TrendForce arvioi. Toisin kuin vanha emonsa, Honor pystyy varustamaan puhelimen Androidin uusimmilla käyttöjärjestelmillä. Tämä näkyy nyt Suomessakin, kun valmistaja yrittää hakea suomalaisostajia uudella Magic4 Pro -lippulaivamallilla.
Spekseiltään Honor Magic4 Pro on varsin tyypillinen premium-luokan puhelin. Prosessori on monesta muustakin lippulaivasta löytyvä Qualcommin Snapdragon 8 Gen 1, LPTO-näyttö tukee yli miljardia väliä ja virkistyy 120 kertaa sekunnissa, kolmoiskamera sisältää 50 + 50 + 64 megapikselin kennot ja 4K-videota voi ottaa 60 ruudun sekuntinopeudella. 4600 milliampeeritunnin akku latautuu 100 watin teholla.
Honor Magic4 Pron ennakkotilaus alkaa tänään ja ennakkotilaajat saavat kaupan päälle viikon ajan Honor Watch GS 3 Sport -älykellon. Puhelimella on hintaa massiiviset 1099 euroa. Laite ei tosin oikeastaan kilpailekaan muiden premium-puhelimien kanssa vaan edullisempien 400-500 euron laitteiden kanssa, jotka ovat nykyään erittäin laadukkaita. Tämä sama koskee kaikkia tuhannen euron hintaluokassa olevia älypuhelimia. Niiden kaikkien ominaisuudet riittävät useimmille.