Kalifornian Piilaaksosta lähtöisin oleva oneNav perustaa tytäryhtiön Tampereelle. Yritys kehittää seuraavan sukupolven paikannusvastaanottimia älypuhelimiin, puettaviin laitteisiin sekä seurantaan ja lisättyyn todellisuuteen liittyviin laitteisiin. Tampereelle yrityksen veti kaupungin kova historia ja edelleen jatkuva vankka tutkimus paikannuksessa.
Tampereen yksikön vetäjäksi nimetyn Florian Curticapeanin mukaan Tampereella on pitkä historia GNSS_kehityksessä niin teollisuudessa kuin akateemisessa maailmassa. - Tampereen yliopistossa on ainakin kolme ryhmää, jotka kehittävät paikannustekniikkaa, Curticapean perustelee.
Hänen mukaansa Tampereen yksikkö keskittyy pääasiassa ohjelmiston ja algoritmien kehitykseen. - Tiimin kokoa aiotaan kasvattaa tasaisesti tänä ja ensi vuonna, Curticapean sanoo, mutta ei kerro koodaajamääristä sen enempää.
OneNav kehittää omaa pureL5-vastaanotinta, joka yhtenä ensimmäisistä hyödyntää L5-signalointia. Sen avulla vastaanotin voi yhdellä ja samalla piirillä hyödyntää useita satelliittijärjestelmiä, kuten Galileo, GPS ja BeiDou. Tämä parantaa paikannuksen kattavuutta ja luotettavuutta.
- Käyttämällä modernisoituja GNSS_signaaleja voimme tuoda paikannuksen muutaman metrin tasolla hankalimmissa kaupunkiolosuhteissa. Avoimilla alueilla pääsemme alle metrin tarkkuuteen, Curticapean kehuu.
OneNav-tiimiin kuuluu johtavia GNSS-asiantuntijoita yrityksistä kuten Qualcomm, Apple, Intel, SnapTrack, SiRF, Trimble ja eRide, joilla on vuosikymmenten kokemus GNSS:stä ja mobiiliteollisuudesta. Tiimillä on asiantuntemusta GNSS-arkkitehtuurista, monitievaimennuksesta, signaalinkäsittelystä, ASIC-suunnittelusta sekä tekoälystä/koneoppimisesta, ja yhteenlaskettuna sen jäsenet ovat hakeneet yli 300 satelliittipaikannukseen liittyvää patenttia.