Yksi tämän hetken kuumimmista trendeistä sulautetussa suunnittelussa on tekoälyn tuominen verkon reunalle. Tämä näkyy laajasti tänään alkavilla Embedded World -messuilla. Saksalaisen SECOn SMARC-määritysten mukainen MAURY-korttiuutuus on tästä hyvä esimerkki.
MAURY pohjaa NXP:n i.MX 93 -sovellusprosessoriin. Siltä löytyy Cortex-A55- ja M33-ydinten lisäksi Ethos-U65-neuroverkkoprosessori. Tämä tuo energiatehokkaan ja kustannustehokkaan tekoälylaskennan esimerkiksi lääketieteellisiin laitteisiin, kaluston hallintaan, sähköautojen latauspisteisiin, teollisuuskoneisiin, tekoälykonenäköön ja moniin älykkäisiin kodinkoneisiin.
SECO on mukana NXP:n Early Access -ohjelmassa ja NXP Gold Partnerina se pääsi aloittamaan MAURYn kehittämisen ennen i.MX 93 -prosessorin yleistä saatavuutta. Markkinoilla prosessori tulee volyymeissä vuoden kolmannella neljänneksellä.
MAURY tarjoaa laajan valikoiman langallisia ja langattomia liitäntöjä, mukaan lukien: 2x Gigabit Ethernet, valinnainen kortille juotettu M.2 1216 Wi-Fi/BLE -moduuli, 1x USB 2.0 OTG, jopa 4 x USB 2.0 -isäntäliitäntää, 2 x CAN, 4 x UART, 1 x MIPI-CSI ja 1 x I2S-liitäntä. Moduuli tarjoaa jopa 2 gigatavua LPDDR4X/LPDDR4-3200-muistia.
NXP i.MX 93 -prosessorilta löytyvän NPU-yksikön suorituskyky on 0,5 TOP/s, mikä on hyödyllinen avainsanan tunnistuksessa, kohinan vähentämisessä, keilanmuodostuksessa sekä puheen- ja kuvantunnistuksessa. Neuroverkkomalleja, jotka perustuvat erilaisiin kehyksiin, kuten TensorFlow, MXNet, PyTorch tai Caffe, voidaan muuntaa helposti.
Näyttövaihtoehtoja ovat yksikanavainen LVDS-videoliitäntä, jonka resoluutio on jopa 720p60, ja MIPI-DSI tai eDP, joiden resoluutio on jopa 1080p60. Tietokonenäkösovelluksia helpotetaan MIPI-CSI-kameraliittymän kautta. SMARC-pohjaisena MAURYn mitat ovat 82 x 50 millimetriä ja moduulia voidaan käyttää -40°C … +85°C lämpötiloissa. Aluksikorttia myydään Yocto-pohjaisella Linuxilla, Ubuntu (Debian) ja Windows 10 IoT-Enterprise ovat tulossa tarjolle myöhemmin.