Teksasilainen Silicon Labs on esitellyt kaksi uutta piiriperhettä, jotka on suunniteltu markkinoiden pienimpien IoT-laitteiden toteutukseen. Uutuudet ovat xG27-radiopiiri ja BB50-mikro-ohjainyksikkö. Sirujen koot vaihtelevat kahdesta neliömillistä viiteen.
Uudet xG27- ja BB50-tuoteperheet tarjoavat IoT-laitteiden suunnittelijoille energiatehokkuutta, korkeaa suorituskykyä, luotettavaa tietoturvaa ja xG27-perheen tapauksessa langattoman yhteyden. Tämä tekee siruista ihanteellisia pienille, akkuvirralla toimiville laitteille, kuten erilaiset puettavat laitteet, valvontatunnisteet, älyanturit ja kulutuselektroniikan hammasharjat ja lelut.
Uusi järjestelmäpiirien SoC-perhe xG27 sisältää BG27:n Bluetooth-yhteyttä varten ja MG27-piirin, joka tukee Zigbeetä ja muita patentoituja protokollia. Arm Cortex M33 -prosessorin ympärille rakennetuissa BG27:ssä ja MG27:ssä on useita yhteisiä ominaisuuksia, jotka on suunniteltu tekemään niistä ihanteellisia SoC pienikokoisille laitteille.
Kiekkotason WLC-pakkaus kutistaa piirin pienimmillään jopa 2,3 x 2,6 millimetriin. Silti sirulle on integroitu DCDC Boost -toiminto, jonka avulla laitteet voivat toimia jopa 0,8 V:n akuilla. Lisäksi integroitu Coulomb-laskuri mahdollistaa akun varaustason valvonnan sovellusten käytön aikana.
Erillinen Shelf Mode -tila vähentää energiankulutuksen alle 20 nanoampeeriin, jotta laitteita voidaan kuljettaa ja varastoida hyllyille säilyttäen samalla loppukäyttäjän akun lähes täyden käyttöiän.
Uudet 8-bittiset BB50-ohjaimet lisäävät puolestaan suunnittelun joustavuutta ja vähentävät kustannuksia. Esimerkiksi kaupallisessa valaistuksessa sovellus saattaa tarvita yksinkertaisen ohjausmekanismin valolle, joka perustuu ympäristön valoon tai läsnäoloantureihin. Kuluttajatuotemarkkinoilla monet hammasharjavalmistajat ovat viime aikoina rakentaneet harjoihinsa liitettävyyden, mikä tarjoaa käyttäjille ystävällisiä muistutuksia ja oivalluksia harjaustavoistaan. Jotkut kuluttajat pitävät kuitenkin edelleen parempana laitteen liittämättömiä versioita ja haluavat vain sähköhammasharjan.
Silicon Labsilla on Espoossa tärkeä Bluetooth-piirien suunnittelukeskus. Se osti BlueGiga Technologiesin tammikuussa 2015.