Biometrinen tunnistus on yleistymässä monissa muissakin laitteissa kuin älypuhelimissa. Englantilainen FlexEnable on yhdessä ranskalaisen fotodiodien kehittäjä ISORGin kanssa valmistanut maailman suurimman taipuisan sormenjälkianturin.
Anturi on valmistettu orgaaniselle TFT-kalvolle. Se on vain 0,3 milliä paksu, joten taipuu monenlaisiin laitteisiin. Kooltaan anturikalvo on 8,6 x 8,6 senttiä.
Anturikalvon resoluutio on erittäin tarkka, sillä se erottelee 1024 x 1024 pikseliä. Yhden pikselin koko on vain 78 mikronia ja pikseleiden välissä on tlaa vain kuusi pikseliä.
Lisäksi anturit lukevat näkyvän valon lisäksi aallonpituuksia lähes infrapunaan eli 900 nanometriin asti. Tämän ansiosta anturi näkee sormenjäkien lisäksi sormien suonten paikat, mikä tarkentaa kuvaa ja lisää siten tunnistuksen suojaa.
Mitä hyötyä suuresta anturialasta sitten on? Tällainen anturi mahdollistaa sen, että informaatiota kerätään enemmän. Tuloksena on parempi tietoturva ja alhaisempi virhetunnistusten määrä. Monissa sovelluksissa suurempi anturiala on kuitenkin liian kallis, kun käytetään perinteistä piitä.
Muovipohjainen anturikalvo ratkaisee tämän ongelman. Ratkaisu on linssitön, mikä osaltaan tekee siitä edullisemman. Muovikalvo voidaan lisäksi asentaa lähes mihin tahansa. FlexEnable mainitsee esimerkkinä auton ratin, jossa kalvo tunnistaa kuljettajan ja aistii, mikäli ote kirpoaa ratista esimerkiksi kuskin nukahtaessa.