Hyvä idea kantaa pitkälle. Joskus idea osoittautuu visionääriseksi. Niin näyttää käyvän James Truchardin idealle, jonka pohjalle hän perusti National Instrumentsin jo 40 vuotta sitten. - Kun perustimme NI:n vuonna 1976, GPIB-väylä oli juuri julkaistu. Ideana oli käynnistää uusi ekosysteemi, joka olisi täysin avoin, Truchard muotoili.
Idea konkretisoitui graafisena LabVIEW-ohjelmointiympäristönä, joka näki päivänvalonsa 10 vuotta myöhemmin. - Meidän piti kehittää sovellus, joka tekisi mittaamiselle saman minkä taulukkolaskenta teki talouden analyysille, Truchard kertoi NIWeekillä Austinissa.
LabVIEW on karkeasti ottaen PC:llä toimiva ohjelmisto, johon voi liittää mitä tahansa antureita, mitata mitä tahansa signaaleja ja analysoida hyvin monenlaisia sovelluksia. Truchardin mukaan NI:ssa huomattiin hyvin pian, että ohjelmistopohjainen lähestymistapa antoi yritykselle mahdollisuuden seurata Mooren lakia. - PC-tekniikan kehitys toi automaattisesti lisää suorituskykyä mittaamiseen.
Truchard kuvaa softapohjaisuutta mittauksen ja testauksen toiseksi vallankumoukseksi. Ensimmäinen tapahtui vuonna 1965, kun HP esitteli transistoripohjaiseen elektroniikkaan pohjaavan mittalaitteen. Sen korvasi vanhat elektroniputkijärjestelmät.
Truchard ja NI puhuvat mielellään alustasta ja avoimuudesta. - Avoimuus antaa asiakkaillemme mahdollisuuden valita kymmenistä tuhansista IO-ratkaisuista, korteista ja kolmansien osapuolten sovelluksista.
Elektroniikkajärjestelmien monimutkaisuuden kasvaessa NI:n alustapohjainen lähestymistapa näyttää osoittautuvan oikeaksi tavaksi testata uusia laitteita. Truchard nosti esiin robottiauton tällaisena konvergoituna laitteena.
- Kaikki robottiauton järjestelmät täytyy testata yhtenä kokonaisuutena, koska meidän pitää todistaa että auto on turvallinen kun se ajaa teille itsekseen.
NI:n mukaan softapohjaisuus merkitsee testauksessa ja instrumentoinnissa samanlaista muutosta kuin mitä Applen iOS teki mobiililaitteissa. Jos haluaa lisää toimintoja, ei tarvitse ottaa yhteyttä Appleen ja pyytää muuttamaan iPhonea. Haluttu sovellus löytyy App Storesta.
Samaa voimaa on NI-ekosysteemissä. NI-alustoille ratkaisuja kehittävien suunnittelijoiden määrä on suurempi, kuin maailman kaikkien yritysten R&D-tiimit yhteenlaskettuna, Truchrad perusteli.