LTE-yhteyksien pitäisi alkaa toimimaan myös vapailla taajuuksilla ilman, että mikään olemassaoleva yhteys niillä kärsisi. Qualcommin testit osoittavat, että myös nykyiset wifi-reitittimet häiritsevät toisiaan. Ne eivät osaa jakaa taajuuksia siten, kuin määritykset määräisivät.
Wifi-reitittimien pitäisi pitäisi jakaa olemassaoleva taajuusalue 50-50-säännöllä, kun ne ovat toistensa kuuluvuusalueella. Qualcommin testeissä linkin osuus taajuuksista vaihteli 10-90 prosentin välillä.
Käytännössä tämä tarkoittaa, että joskus tukiasema dominoi 90 prosenttia käytettävissä olevista taajuuksista. Käyttäjä saa silloin nauttia laajasta kaistasta. Toisena hetkenä osuus taajuuksista putoaa lähes kymmenesosaan.
Qualcomm huomasi myös, että kahden reitittimen yhtä aikaa lähettämät lähestyslupapyynnöt (request-to-send) saattoivat törmätä niin, ettei kumpikaan reititin saanut vastausta eikä kyennyt aloittamaan pakettien lähetystä. Tukiasemat siis jumittuivat.
Tämä on tärkeää 4G-verkkojen kannalta. Uudessa LTE-U-standardissa 4G-laitteet ryhtyvät hyödyntämään myös wifi-taajuuksia. 4G-yhteyksien ei pitäisi missään tapauksessa häiritä wifi-linkkejä, mutta Qualcommin tulokset osoittavat, että tekniikka vaatii vielä paljon testaamista.
Qualcommin mukaan osa ongelmaa on se, että eri valmistajien laitteet eroavat toisistaan. Sama laitekirjo on totta myös 4G-reitittimissä, joten ongelmat tulevat vain pahenemaan.