Samalla kun nyt kohistaan millimetrialueen hyödyntämisestä langattomiin yhteyksiin tutkitaan maailmalla jo terahertsialueen hyödyntämistä. Hollantilaisessa Radboundin yliopistossa on kehitetty tekniikka, joka mahdollistaa terahertsitaajuuksien käytön optisissa linkeissä.
Nykyiset mikroaaltotekniikat eivät toimi terahertsialueella. - Terahertsit ovat vaikea taajuusalue, koska kyse on sekä sähköisestä että optisesta linkistä samaan aikaan, selittää FELIXin tutkija Giel Berden.
THz-alue on liian alhainen normaalille optiselle tietoliikenneyhteydelle ja toisaalta liian korkea standardille elektroniikalle. THz-aallot sekoittuvat kuituverkossa, koska laserin standardi mdulointi tuottaa kaksi sivukaistaa (eli väriä), jotka häiritsevät toinen toistaan. OSSB eli Optical Single Side Band on tekniikka, jolla tämä sekoittuminen estetään valitsemalla toinen sivukaistoista ja vaimentamalla se.
Yliopiston FELIX-tutkimuslaboratoriossa on kehitetty OSSB-modulaattori, jonka avulla langattomia terahertsiaaltoja voidaan lähettää häiriöttömästi kuituyhteyden yli.
Kyse on säteen jakaimesta (splitter), joka pilkkoo sekä terahertsiaallot että infrapuna-aallot puoliksi. Tämän ansiosta toinen terahertsinlinkin sivukanavista tukahdutetaan 60-kertaisesti, ja toisen voimakkuus kasvaa merkittävästi.
Kehitetty modulaattori ei sisällä liikkuvia osia tai värisuotimia. Se operoi ulutralaajalla 0,3-1 terahertsin kaistanleveydellä.
Tämän hetken langattomissa linkeissä päästään gigahertsien alueella noin sadan gigabitin datanopeuksiin. Koska terahertsisignaalit vaimenevat nopeasti esimerkiksi vesihöyryssä, tekniikkaa tullaan käyttäämän pääosin lyhyillä matkoilla.