CyberWatch Finland nostaa tuoreessa viikkokatsaukseen kärkeen sen, että Ukrainan sodan heijastevaikutukset näkyvät lähes kaikessa toiminnassa niin kansallisella kuin globaalilla tasolla. Ukrainan sota on muuttanut käsitystä kybermaailman roolista geopolitiikassa ja kansallisen turvallisuuden kentällä.

Kasvavat kyberhyökkäykset ja niiden kohdistuminen myös sotaa käymättömiin valtioihin globaalin suurvaltapelin osana on ilmiö, jonka tarkkoja vaikutuksia ei vielä pystytä tarkasti arvioimaan. Kybermaailman trendien seuraaminen on tärkeää, sillä globaalin turvallisuustilanteen murros aiheuttaa muutoksia niin teknologisten innovaatioiden kehityksessä, kyberrikollisuudessa kuin kansainvälisissä kauppasuhteissa.

Kyberhyökkäysten määrä, valtiollinen informaatiovaikuttaminen, alihankintaketjujen ongelmat, kuluttajien käyttäytyminen ja kyberrikosten rooli valtioiden välisessä valtakamppailussa ovat vain muutamia esimerkkejä Ukrainan sodan heijastevaikutuksista, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet myös yritysten toimintaan.

Mikä tilanne on tällä hetkellä Suomessa? Otsikoissa on ollut eduskunnan julkisten sivujen kaataminen ja STT:n palvelimille murtautuminen, joiden takana väittää olevansa venäläinen hakkeriryhmä. Uusimmat tiedot Suomen tilanteesta kertoo Embedded Conference Finland -tapahtumassa CyberWatch Finlandin partneri Pertti Jalasvirta.

Mikäli kybersodankäynti tai sulautettujen ratkaisujen tietoturva kiinnostaa, ilmoittaudu mukaan ECF22-konferenssiin. Se onnistuu täällä. Mutta toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti.

CyberWatch Finlandin viikkokatsaus löytyy täältä.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi EU chip plan would cost ‚ā¨500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
1hreplyretweetfavorite
ETN_fi Uuden polven oskilloskooppi näyttää signaalin tarkemmin kuin koskaan aiemmin https://t.co/1lMRFgE0IU
ETN_fi Cyber warfare starts years before the physical combat. See more here: https://t.co/dL2PW24xEe #cyber #cybersecurity… https://t.co/8hcSoQgqpe
ETN_fi https://t.co/ugg6A0r6JX EU will tighten cyber security on IoT devices with new NIS2 legislation. See the ECF22 keyn… https://t.co/UBiEt4PRPM
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template