AMD:n tekoälyryhmää johtavan Vamsi Boppanan mukaan Silon tekoälytiimi on kehittänyt huippuluokan kielimalleja, jotka on koulutettu mittakaavassa AMD Instinct -kiihdyttimillä, ja heillä on laaja kokemus tekoälymallien kehittämisestä ja integroinnista loppuasiakkaiden kriittisten ongelmien ratkaisemiseksi. - Odotamme heidän asiantuntemuksensa ja ohjelmistovalmiuksiensa parantavan suoraan asiakkaiden kokemusta toimittaessaan parhaiten suoriutuvia tekoälyratkaisuja AMD-alustoilla.
Silo AI ja tarkemmin sen generatiivisen tekoälyn SiloGen-yksikkö on yhdessä akateemisten tutkijoiden kanssa kehittänyt Poro- ja Viking-mallit. Poro 34B on näistä osaavampi, sillä se koostuu 34,2 miljardistra parametristä. Testeissä Poro on osoittautunut etevimmäksi avoimeksi LLM-malliksi.
Poro on avoin eli lisensoitavissa Apache 2.0 -lisenssin alla. Sitä voi siis käyttää sekä akateemisiin että kaupallisiin tarkoituksiin. Koulutukseen on käytetty datasettiä, joka koostuu biljoonasta tokenista. Token voi viitata sanaan, merkkiin ja joissakin tapauksessa kokonaisiin lauseisiin tai fraaseihin.
Poro on myöhemmin julkistetun Viking 34B:n tavoin koulutettu LUMI-supertietokoneella Kajaanissa. Tarkalleen ottaen käytössä oli 512 AMD:n MI250X-grafiikkaprosessoria.
Silo AI:llä on yli 300 työntekijää koneoppimisryhmässään. Financial Timesissa AMD kertoo, että nämä jatkavat avoimien kielimallien kehittämistä. He sijoittuvat jatkossa AMD:n Artificial Intelligence -ryhmään. Silo AI -porukkaa johtaa jatkossakin toimitusjohtaja Peter Sarlin.