Itävaltalainen TriLite on kehittänyt MEMS-pohajiset AR-lasit, joiden kaupallistaminen lähestyy kovaa vauhtia. Yhtiö on onnistunut keräämään uuden rahoituksen, jonka turvin tekniikka voidaan tuoda kulutuselektroniikan markkinoille.
Lisäksi TriLite kertoo palkanneensa Christian Freierlin Osramilta vetämään laisensa markkinointia. Kyse on joka tapauksessa startupista, jonka väestä kaksi kolmasosaa keskittyy tutkimukseen ja tuotekehitykseen.
Suuri haaste AR-näyttöratkaisuja autoon kehitettäessä on järjestelmän integroiminen kojelautaan tilarajoitusten vuoksi. Perinteisten järjestelmien koko voi olla yli 30 litraa, mutta ne tarjoavat silti vain hyvin vaatimattoman näkökentän. Infineonin MEMS-skanneripiirisarjoihin perustuvat projektorit mahdollistavat HUD-järjestelmät, jotka voidaan integroida pienimpäänkin kojelautaan. Tämä mahdollistaa AR-informaation tuomisen myös pieniin ja keskikokoisiin autoihin.
TriLiten lasit perustuvat Infineonin MEMS-skanneriin, joka sisältää sekä MEMS-peilin että -ajurin. Sen pieni koko ja pieni virrankulutus ovat perusta lisätyn todellisuuden ratkaisujen levittämiselle laajemmin kuluttajasovelluksiin, kuten puettaviin vaatteisiin ja autojen head-up-näyttöihin.
MEMS-skannerin piirisarjassa on uudenlainen kallistuspeili, joka luo perustan uuden sukupolven lasersädeprojektoreille. Kilpaileviin MEMS-ratkaisuihin verrattuna Infineonin uusi piirisarja erottuu suorituskykynsä, pienemmän kokonsa, alhaisen energiankulutuksen ja järjestelmäkustannusten suhteen.
Infineonin MEMS-skannerin piirisarja mahdollistaa kevyen AR-mikroprojektorin suunnittelun, joka voidaan integroida esteettisesti koko päivän kestäviin silmälaseihin ja urheilulaseihin. Piirisarjan alhaisen virrankulutuksen ansiosta pienet paristot voidaan helposti integroida runkoon, jolloin lasit ovat mukavasti päällä koko päivän ilman tarvetta ladata akkuja usein.