ETN on julkaissut ETNdigi-erikoislehden, jossa tuttuun tapaan on tarjolla paljon luettavaa tekniikasta. Kerromme esimerkiksi, kuinka valita sopivin Linux yrityskäyttöön tai kuin Bluetoothilla voidaan paikantaa tarkasti sisätiloissa.
Enterprise- eli yritysluokalla tarkoitetaan sovelluksia, jotka on suunniteltu kestäviksi ja skaalautuviksi laajaan organisaatioon, ja jotka ovat riittävän tehokkaita vastaamaan sitä käyttävien yritysten tarpeita. Yritysluokan käyttöjärjestelmä on monipuolinen ja vakaa, ja se sisältää vuosittaisia julkaisupäivityksiä, rikkaan tai näyttävän grafiikan ja helppokäyttöisyyden Debianissa ja Ubuntussa.
Käytännössä yrityksillä on useita mahdollisuuksia Linuxin valinnassa. Perinteisessä sulautetussa Linuxissa työskennellään lähdekoodin tasolla. Tämän etuna on esimerkiksi optimointi, jolla käyttöjärjestelmä saadaan sopimaan hyvin pieneen tilaan.
Siemens Digital Industriesin artikkelissa esitellään Mentor Embedded Linux Omni OS, joka yhdistää perinteisen sulautetun Linuxin ja suositun Debianin parhaat puolet. MEL Omni OS tarjoaa yritysluokan käyttöjärjestelmän tärkeimmät edut yhdessä sulautetun käyttöjärjestelmän koon, konfiguroitavuuden ja suorituskyvyn kanssa. Lisäksi se tukee pilviliitettävyyttä ja IoT - ratkaisujen ominaisuuksia. MEL Omni OS sisältää sekä reaali- aikaisen sulautetun ytimen että version, joka tukee ennakoivaa (preemptive) moniajoa.
ETNdigin numerosta 2/2021 löydät myös nämä tekniset artikkelit
Bluutooth paikantaa tarkasti sisällä – sveitsiläinen u-blox rakensi demon, jossa toimistossa ja teollisuushallissa päästiin alle metrin tarkkuuteen Bluetooth signaalin saapumiskulman avulla.
Yksityinen 5G-verkko vie tehtaat uudelle tasolle – Rutronikin artikkelissa kuvataan yksityisen 5G-verkon hyötyjä teollisuuskäytössä, kun sitä verrataan LTE-tekniikkaan tai WiFiin.
Mikromoduulilla tarkkaa datankeruuta – Analog Devicesin artikkelissa esitetään, miten ADAQ4002-mikromoduulilla voidaan yksinkertaistaa erittäin tarkkojen mittausjärjestelmien signaaliketjujen suunnittelua ja kehityssykliä siirtämällä komponenttien valinnan, optimoinnin ja osien sijoittelun suunnittelijalta valmiiseen moduuliin.
Azure RTOS tuo paljon lisää 32-bittisiin – STM32-ohjaimistaan tunnettu STMIcroelectronics kertoo yhteistyöstä Microsoftin kanssa, jossa Azure RTOS hyödyntää tehokkaasti ST:n suosittuja 32-bittisiä ohjaimia. Yhteistyön myötä Azure RTOS:sta on käytännössä tullut kiinteä osa ST:n ohjaimien STM32Cube-kehitysympäristöä.
Pienikin ohjain voi riittää – Microchipin sovellusesimerkiksi kuvataan, miten infrapunasäteilyä aistiva liikkeentunnistin voidaan toteuttaa pienelläkin ohjaimella, mikäli se on varustettu edistyneillä analogiatoiminnoilla.
Nämä ja paljon muuta uudesta ETNdigi-lehdestä. Sitä pääset lukemaan täällä.