Berkeleyn yliopistossa kehitetty avoin RISC-V-arkkitehtuuri ottaa nyt tärkeitä askelia sekä kaupallisesti että eri sovellusalueilla. Yhtenä merkittävänä askeleena Microchip on esitellyt ensimmäisen volyymituotantoon ehtineen FPGA-järjestelmäpiirinsä, joka tukee RISC-V-käskykantaa.
Kyse on PolarFire-sarjan siruista MPFS250T ja MPFS025T. Microchip ilmoittaa myös, että sen Mi-V-ekosysteemi jatkaa RISC-V:n käyttöönoton virtaviivaistamista ja mahdollistaa samalla uuden luokan pienempiä, tehokkaampia ja halvempia teollisuus-, IoT- ja muita reunalaskentatuotteita.
Microchipin FPGA-liiketoimintayksikön markkinointijohtaja Shakeel Peeran mukaan yhtiöllä on nyt suuri joukko asiakkaita, jotka ovat suunnitelleet PolarFire SoC -perheeseen omia tuotteitaan Mi-V-työkaluilla. - Nämä asiakkaat ovat kehittäneet innovatiivisia tuotteita, jotka tuovat markkinoille luokkansa parhaita ratkaisuja erinomaisella suorituskyvyllä ja energiatehokkuudella. Kirjoitamme nyt uutta lukua RISC-V:n historiaan tuotantokelpoisten SoC PolarFire -laitteiden saatavuuden myötä, Peera hehkuttaa.
PolarFire-piirit avaavat uusia konfiguroitavia prosessointimahdollisuuksia kovetetulla reaaliaikaisella, Linux-yhteensopivalla RISC-V-pohjaisella mikroprosessorialijärjestelmällä. Se toteutetaan nopealla FPGA-matriisilla. RISC-V-käskykannan ansiosta piirit saavat energiatehokkaiksi ja silti ne tukevat esimerkiksi asymmetristä moniprosessointia, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää Linuxia.
Mi-V-ekosysteemi kattaa laajan valikoiman IP-osia, laitteistoja, käyttöjärjestelmiä, väliohjelmistoja, virheenkorjauksia, kääntäjiä ja suunnittelupalveluita. Yli kaksi tusinaa kumppania työskentelee Microchipin kanssa laajentaakseen jatkuvasti tätä edullista evaluointialustaa ja nopeuttaakseen suunnittelun käyttöönottoa useilla eri aloilla.
Lisätietoja Microchipin sivuilta.