Paikannusmoduulit kuluttavat tehoa tyypillisesti 90-100 milliwattia. Englantilainen Antenova on nyt kehittänyt moduulin, joka vastaanottaa GPS-signaalia 17 milliwatin kulutuksella ja GPS-, Galileo-, GLONASS- ja BeiDou-signaaleja 21 milliwatilla. Lukemat ovat siis vain viidesosa tyypillisestä.
GNSSNOVA M20071 -moduulin avulla on mahdollista rakentaa litiumioniakulla toimiva paikannus- tai seurantalaite, joka tulee toimeen viisi kertaa pienemmällä akulla. Vaihtoehtoisesti voi kehittää laitteen, joka jaksaa toimia viisi kertaa pidempään samankokoisella akulla.
M20071 seuraa GPS-, Galileo-, GLONASS- ja BeiDou-konstellaatioita samanaikaisesti, mikä parantaa sijainnin tarkkuutta erityisesti kaupunkiympäristöissä. Moduulin prosessori perustuu Meditakin uusimpaan siruun. M20071:n mitat ovat 9,0 x 9,0 x 1,8 millimetriä.
Prosessorin yhdistäminen yhteen Antenovan kompakteista pintaliitettävistä antenneista antaa mahdollisuuden toteuttaa ohuempia seurantalaitteita. Antenovalla on useita GNSS-antenneja, joiden avulla voidaan suunnitella kompakti RF-tuote – erityisesti matalaprofiilinen Sinica-siruantenni ja Bentoni FPC-antenni.
Antenova tarjoaa kehittäjille evaluointikortteja, kuten kuvan version Sinica SMD -antennilla. Kortilla on kokoa 30 x 40 millimetriä. Itse M20071 -moduuli sisältää integroidun SAW-suotimen (pinta-akustinen aalto) ja LNA-vahvistimen (matalakohinainen vahvistin), TCXO:n ja RTC:n suorituskyvyn parantamiseksi ja ensimmäisen sijainnin määrittämisen nopeuttamiseksi.
Moduulilla on EASY-järjestelmän (Embedded Assist SYstem), joka nopeuttaa ensimmäisen sijaintiedon saamista. Lämmin käynnistysaika EASY:llä on noin 2 sekuntia verrattuna 25 sekuntiin ilman EASY:ä.
Lisätietoja moduulista täällä.