Kiinalainen miehittämättömiä UAV-lennokkeja (Unmanned Aerial Vehicle) eli ns. nelikoptereita valmistava PowerVision avaa T&K-yksikön Tampereelle Finpron ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean avulla. Investointipäätöksen taustalla vaikuttavat paikallinen ICT-osaamisen saatavuus sekä suomalainen yliopisto-yritysyhteistyö, joka mahdollistaa yrityksen kannalta olennaisten innovaatioiden kehittämisen.
PowerVisionin miehittämättömiä lennokkeja käytetään muun muassa maatalouden, energiateollisuuden, poliisin ja pelastustyön tukena. Lennokit ovat vakiintumassa osaksi lukuisten yritysten ja viranomaisten päivittäistä toimintaa, sillä kevyinä ja ketterinä ne soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi sähkölinjojen tarkistustöihin sekä mittaus- ja kartoitustehtäviin.
Teollisuuden lisäksi lennokkien kuluttajamarkkinat ovat vahvassa kasvussa. PowerVision on julkistanut tänä kesänsä ensimmäiset kuluttajatuotteensa tuotenimillä ”PowerEgg” ja ”PowerEye”.
PowerVisionin päätökseen sijoittua Suomeen vaikutti täällä oleva osaaminen, joka palvelee hyvin kiinalaisyrityksen tuotekehitystyön tarpeita. Suomalaisen matkapuhelinteollisuuden luoma vahva osaaminen erityisesti langattomien tiedonvälitysjärjestelmien, kuvantamisteknologioiden, sensoreiden ja paikantamisteknologioiden kehittämisessä palvelevat erityisen hyvin PowerVisionin tuotekehitystoimintaa.
- Suomella on hämmästyttävän vahvaa tuotekehitysosaamista PowerVisionille tärkeillä teknologia-aloilla lennokkien ja robottien kehitystyössä. Suomalaiset osaajat ovat erittäin luotettavia ja lojaaleja yritykselle, mikä on merkittävä asia PowerVisionille ja pitkäjänteiselle kehitystyölle,”sanoo Powervision Oy:n toimitusjohtaja Huber Hu.
Lopullista päätöstä Tampereelle sijoittautumisesta edelsi kattava selvitys- ja tunnusteluvaihe, jonka aikana Finpron Invest in Finland ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea olivat jatkuvassa kanssakäymisessä PowerVisionin kanssa avaten niitä mahdollisuuksia, joita Suomi tarjoaa T&K-yksikön perustamiseksi.
PowerVisionin Tampereen yksikkö keskittyy aluksi radioaalto-, antenni- ja langattomien teknologioiden kehittämiseen. Ensimmäiset henkilöt on rekrytoitu.