National Instruments, joka nykyään brändää itsensä lyhenteellä NI, on julkaissut PXIe-pohjaisen oskilloskoopin. PXIe-5164 perustuu avoimeen, modulaariseen PXI-arkkitehtuuriin, ja sisältää käyttäjän ohjelmoitavan FPGA:n helpottaakseen ilmailun, puolustusteollisuuden, puolijohdevalmistuksen ja tutkimuksen sekä fysiikan sovellusten kehittämistä, jotka vaativat korkeajännitemittauksia ja erittäin korkeaa amplituditarkkuutta.
NI:n tutkimuksesta vastaavan johtajan Steve Warntjesin mukaan PXI-skooppiuutuus lyhentää testausaikaa, kasvattaa kanavatiheyttä ja nyt myös tuottaa aiempaa paremman mittauksen joustavuuden yhdistämällä korkean kaistanleveyden, resoluution ja syöttöjännitteen.
- Uusi PXIe-5164-oskilloskooppimme kykenee mittauksiin, joihin tämän päivän pöytätesterit eivät yksinkertaisesti yllä. Jos haluat mitata korkeajännitesignaaleja jopa 100 Vpp:n syöttöalueella aina 1 giganäytteeseen asti sekunnissa, voit nyt käyttää samaa instrumenttia nähdäksesi pienet signaalin yksityiskohdat. Normaalisti nämä yksityiskohdat hautautuisivat kohinaan, mutta nyt ne saadaan näkyviin 14-bittisen AD-muuntimen ansiosta, Warntjes perustelee.
PXIe-5164 sisältää kaksi 14-bittistä kanavaa, joita näytteistetään 1 giganäytteen sekuntinopeudella 400 megahertsin kaistanleveydellä. Luokkaan II luokiteltujen kahden mittauskanavan maksimisyöttöalue on jopa 100 Vpp ja ohjelmoitavat offset-jännitteet mahdollistavat mittaukset aina ± 250 volttiin asti. Rinnakkaisia monikanavajärjestelmiä voidaan rakentaa yhdessä PXI-kehikossa 32 kanavalle.
Asiakaskohtaisten mittaussovellusten kehittäminen onnistuu kortilla olevan Xilinxin Kintex-7 410 -FPGA-piirin avulla. Niiden ohjelmointi onnistuu tuttuun NI-tapaan LabVIEW-pohjaisesti.
PXI-oskilloskoopit ovat yhtä helppokäyttöisiä, mitä pöytäskoopeilta odotetaan. Suunnittelijat voivat käyttää interaktiivisia NI-SCOPE-ohjelmiston paneeleita perusmittausten tekemiseen, automatisoitujen sovellusten virheenkorjauksiin ja mitattavan datan seurantaan testiohjelman ollessa käynnissä. Ajuri sisältää ohjetiedostot, dokumentaation ja ajovalmiit esimerkkiohjelmat, jotka avustavat testikoodin kehittämisessä, ja niihin sisältyy ohjelmointiliitäntä, joka toimii useiden kehitysympäristöjen kuten C, Microsoftin .NET ja LabVIEW-järjestelmäsuunnittelun ohjelmistojen kanssa. Suunnittelijat voivat myös käyttää PXI-oskilloskooppeja testauksen hallinnan TestStand -ohjelmiston kanssa, mikä yksinkertaistaa testausjärjestelmien luomista ja kehitystä laboratoriossa ja tuotantotiloissa.