logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...
" "

Kosketusohjaus on vallannut kaikki laitteet, mutta kaikkiin paikkoihin se ei sovi. Usein elegantimpi käyttöliittymä onnistuu eleohjauksella ja pienellä, vähän tehoa kuluttavalla eleanturilla.

Artikkelin kirjoittaja Dan Jacobs toimii itävaltalaisella ams AG:llä tuotepäällikkönä optisten ratkaisujen divisioonassa. Hän työskenteli aiemmin Texas Advanced Optoelectronics Solutionsilla (TAOS), jonka ams osti vuonna 2011. Dan on kehittänyt värien aistimisen ja eleiden havaitsemisen komponentteja eri sovellusalueille. Hänellä on materiaalitieteiden insinöörin tutkinto Cornellin yliopistosta, joka sijaitsee Ithacassa New Yorkissa.

Suunnittelijat kohtaavat monenlaisia haasteita valitessaan sopivia nappeja tai ohjaimia tavallisiin käyttöliittymiin.

Mekaaniset kytkimet ovat usein epäluotettavia ja niiden suojaaminen ympäristöltä vaatii paljon vaativaa suunnittelua. Sähköiset kytkimet, kuten kapasitiiviset tai resistiiviset napit tai näytöt välttävät mekaanista kytkimien ongelmat, mutta ne vaativat taas käyttäjän fyysistä kosketusta toimiakseen.

Optiset anturit sen sijaan helpottavat luotettavuusongelmia ja mekaanista monimutkaisuutta samalla, kun ne mahdollistavat ohjaamisen ilman kosketusta. Optisia antureita kuten läheisyyttä aistivia antureiat käytetään hyvin tavallisissa sovelluksissa kuten vesihanoissa tai saippuan annostelijoissa, mutta niiden todellinen potentiaali löytyy käyttäjä eleiden ymmärtämisessä, joiden avulla käyttäjäkokemus paranee ja järjestelmän monimutkaisuus vähenee. Tämän päivän eleanturit ovat ihanteellinen yhdistelmä toiminnallisuutta, suorituskykyä ja toteutuksen helppoutta, joilla käyttöliittymän hallinta voidaan mullistaa.

Hyvin toiminnallisten käyttöliittymien ominaisuudet

Toiminnalliset käyttöliittymät ovat intuitiivisia, luotettavia ja monipuolisia. Ollakseen intuitiivinen elekäyttöliittymän pitää vastata ennustettaviin fyysisiin liikkeisiin ja operoida vain tietyllä, ohjattavalla näkymäalueella. Ensimmäinen tarkoittaa, että laitetoimintoja ohjaavien käyttäjän eleiden täytyy fyysisesti vastata liikettä, jotta käytettäisiin samaan toimintoon toisissa olosuhteissa. Esimerkiksi sivun kääntäminen näytöllä pitäisi tapahtua samaan tapaan kuin kirjan sivun kääntäminen, eli pyyhkäisevällä liikkeellä.

Toinen vaatimus tarkoittaa, että käyttäjällä pitää olla tarkka käsitys siitä, milloin heidän liikkeensä vaikuttavat käyttöliittymään. Tätä on helpompi kontrolloida tietyn tyyppisillä eleantureilla. Esimerkiksi aktiiviset eleanturit synkronoivat lähetetyt pulssit ja mittaavat heijastunutta signaalia, mikä johtaa näkymän kontrollointiin ja rajoitettuun työskentelyetäisyyteen. Näkökenttä ja työskentelyetäisyys tuottavat rajatun tilan, jossa käyttäjän eleet vaikuttavat – mikä tahansa ele tämän alueen ulkopuolella jää anturin sivuuttamaksi. Kun käyttäjä on tietoinen tästä tilasta, hän voi tehokkaammin ja intuitiivisemmin käyttää käyttöliittymää.

Työtila on myös tärkeässä roolissa suuren luotettavuuden saavuttamisen kannalta. Elekäyttöliittymän eleiden luotettavuus voi olla sata prosenttia ilman mitään virheellisiä tulkintoja tässä rajatussa työtilassa.

Monipuolisuus

Hyvin toimiva elekäyttöliittymä on riittävän monipuolinen vastatakseen kaikkiin käyttäjän ohjauskomentoihin ja lisätäkseen toiminnallisuutta aiempia käyttöliittymätekniikoita laajemmaksi. Eleiden aistimisen edeltäjä löytyy läheisyysantureista (proximity sensor), jotka lisäävät järjestelmään tunnista- ja vapauta-tapahtumat. Tämän informaation avulla järjestelmä voi käynnistää ja pysäyttää tapahtumia: esimerkiksi automaattinen vesihana voidaan avata ja sulkea.

Eleanturit voivat lisätä tähän seuraavan tason monipuolisuuden tuottamalla järjestelmälle tietoa käyttäjän liikkeiden suunnasta.

Kuva 1. Mahdollisuus kahteen, neljään tai kahdeksaan kiinteään suuntaan.

Kuten kuvasta 1 näkyy, kahta kiinteää suuntaa (esimerkiksi vasen ja oikea tai ylös ja alas) voidaan käyttää hyvin monenlaisiin ohjauksiin kuten sivun kääntämiseen tai äänenvoimakkuuden säätämiseen. Neljä tai kahdeksan suuntaa ovat mahdollisia saman tyyppisillä antureilla ja ne mahdollistavat jo monipuolisempia toimintoja kuten äänenvoimakkuuden säädön tai kappaleen vaihdon radiossa tai musiikkisoittimessa. Ja jos halutaan yli kahdeksan liikesuuntaa, järjestelmä voi käyttää myös pyörivää liikettä, kuten kuvasta 2 näkyy.

Kuva 2. Mahdollisuus liikkua mihin tahansa suuntaan.

Esimerkiksi käyttäjä voi vierittää 2D- tai 3D-kuvaa näytöllä mihin tahansa suuntaan eleillä, jotka vastaavat niitä liikkeitä, joilla vastaavaa 2D- tai 3D-objektia liikuteltaisiin kädessä.

Suorituskykyiset standardit

Tämän päivän eleanturit ovat aiempaa luotettavampia ja monipuolisempia standardien suorituskykyvaatimusten ansiosta. Aktiivisten eleantureiden ”sweet spot” -kohta osuu siihen, että sormen tai käden liike tunnistetaan 10-20 senttiä anturin yläpuolella pienellä tehonkulutuksella.

Kompromissi työstentelyetäisyyden ja tehonkulutuksen välillä riippuu eniten anturin säteilytehosta ja signaali-kohinasuhteesta (SNR, signal-to-noise). Nykyisten anturien kohina on niin alhainen, että ne pystyvät toimimaan 10-20 sentin tunnistusetäisyydellä keskimäärin 5 milliampeerin tai sitäkin alhaisemmalla aktiivitilan virrankulutuksella.

Tämä tehonkulutus putoaa puoleen joillakin antureilla, kuten ams:n TMG3992-piirillä, jotka automaattisesti yhdistävät läheisyyden ja eleen tunnistuksen kahdeksi moodiksi. Kun objekti ei ole läsnä, TMG3992-anturi siirtyy monitorointitilaan, joka kuluttaa tehoa vain puolet normaalista. Havaitessaan käden ensimmäistä kertaa anturi lisää automaattisesti herkkyyttään saavuttaakseen korkean SNR-arvon eleen tunnistuksessa. Elesovelluksissa käyttäjä ohjaa laitetta vain pienen osan ajasta – tyypillisesti alle 10 prosenttia – mikä tarkoittaa, että TMG3992:n toiminto pienentää kokonaistehonkulutusta lähes 50 prosenttia.

Toteutuksen helppous

Uudemmat eleanturit ovat lupaavia työkaluja käyttäjille ja ne ovat myös käytännöllisiä kehittäjien kannalta helpon toteutettavuuden takia. Useimmat elektroniikkalaitteet hyödyntävät jo mikro-ohjaimia ja I2C-liitäntää, ja monet käytännölliset eleanturit liittyvät näihin helposti.

TMG3992-piirin kaltaisilla eleantureilla on täysin toimivat, I2C-yhteensopivat digitaaliset liitännät, eivätkä ne vaadi merkittävää prosessori- tai muistikaistanleveyttä toimiakseen. Näitä antureita ohjataan keskeytyksillä, mikä tarkoittaa että järjestelmän tarvitsee viestiä anturin kanssa vain kun tunnistettu tapahtuma havaitaan. Datan jatkuva imurointi anturilta kuluttaa tehoa ja prosessorin resursseja. Lisäksi näille antureille on olemassa valmiina referenssikoodia ja ajurityökaluja. Kaksi- ja nelisuuntaisia eletunnistussovelluksia voidaan toteuttaa hyvin suoraviivaisilla sähköisillä ja ohjelmistosuunnitteluilla. Mekaaninen suunnittelu on samalla tapaa yksinkertaista. Anturi toimii muovin tai lasin alla, jonka infrapunavalo läpäisee. Monet elektroniikkalaitteet on koteloitu muoviin, joka jo valmiiksi päästää läpi infrapunavaloa. Nämä materiaalit voidaan myös tuoda laitesuunnitteluun helposti ilman, että ne lisäävät monimutkaisuutta tai luotettavuusriskiä.

Uusia sovelluksia

Kosketuksettomat käyttöliittymät parantavat monia sovelluksia useilla tavoilla. Joillakin aloilla tai toiminnoissa on rajoituksia, jotka rajoittavat käytettävissä olevia ohjauksen ja näytön tapoja. Esimerkiksi hanskat – varsinkin paksut sellaiset – rajoittavat käyttöliittymän mahdollisuuksia. Kapasitiiviset kosketusnäytöt eivät toimi useimpien hansikkaiden kanssa, joten käyttäjä tarvitsee erikoishanskat voidakseen operoida laitteita. Eleanturit ylittävät nämä ongelmat, sillä ne toimivat kaikkien hansikkaiden kanssa. Tästä voidaan hyötyä monilla sovellusalueilla – teollisuussovelluksissa, kuten rakentamisessa, kemianteollisuudessa tai puhdastilatyöskentelyssä, sekä vapaa-ajalla kylmässä ilmassa ja ilmaurheilussa. Esimerkiksi hiihtäjä voi ohjata kameransa toimintoja eleillä tai ohjata älypuhelintaan samalla, kun kädet pysyvät lämpiminä.

Myös vedenalaiset sovellukset muodostavat monenlaisia haasteita. Veden alla kosketusnäytöt eivät toimi, mutta eleohjaus toimii. Vaikka vesi heikentää infrapunavaloa, mikä rajoittaa eleiden tunnistusetäisyyttä tai kasvattaa ratkaisun tehonkulutusta, tämä on pieni rajoitus verrattuna saavutettuihin etuihin. Esimerkiksi vedenalaisissa kameroissa käyttöliittymää voidaan merkittävästi yksinkertaistaa pienellä eleanturilla kuten TMG3992-piirillä. Se voi korvata useita mekaanisia nappeja pienemmällä, luotettavammalla käyttöliittymällä. Joissakin veden alla toimivissa älypuhelimissa eleohjauksen lisääminen tarkoittaa, että laitteella voidaan ottaa vedenalaisia kuvia ilman, että siihen lisätään erillisiä näppäimiä.

Käyttömukavuus

Älypuhelimissa on jo useita käyttöliittymämahdollisuuksia, joilla voidaan toteuttaa erilaisia ratkaisuja erilaisiin tehtäviin. On kuitenkin useita tilanteita – kuten ruuanlaitto ja liikunta – jolloin on tarve olla koskettamatta puhelinta jonkun toiminnon toteuttaakseen. Eleillä käyttäjä voi ohjata laitetta monin tavoin, kuten tarkistaa ilmoituksia tai selata niitä. Käyttäjä voi tunnistaa soittajan ja sen jälkeen valita jonkun useista vaihtoehdoista: hän voi soittaa takaisin kaiuttimen kautta, sivuuttaa puhelun ilman vastausta tai vastata siihen valmiilla tekstiviestillä. Joissakin puhelimissa on jo kosketukseton ohjaus läheisyysanturin myötä, mutta näissä on kyse yleensä yhden toiminnosta ja lisäksi vain ensimmäisestä askeleesta ennen kuin näyttöä pitää koskettaa. Kuten kuvasta 3 näkyy, eleanturit tekevät koko prosessista täysin kosketuksettoman.

Kuva 3. Täysin kosketukseton ohjauspaneeli.

Muita esimerkkejä siitä, miten eleanturit tekevät elämästä helpompaa ovat kodeista ja toimistoista löytyvät kytkimet ja termostaatit, joissa eleanturit voivat päivittää näiden yksinkertaiset käyttöliittymät. Yksi nelisuuntainen anturi voi integroida käynnistys-, sammutus- ja himmennystoiminnot kosketuksettomaan kytkimeen. Termostaateissa samanlainen eleanturin sovellus voi säätää lämpötilaa ja kytkeä erilaisia moodeja ja konfiguraatioita päälle ilman kosketusta.

Hygienian parantaminen

Kosketuksettomat käyttöliittymät auttavat myös estämään virusten ja bakteerien leviämisen ja sitä kautta vievät yhteiskuntaa hygieenisempään suuntaan. Kaikki, mihin ihminen koskettaa, voi saastua. Hyvä esimerkki on yleisen käymälän ovenkahva. Joissakin paikoissa arvokasta rakennusalaa tuhlataan, jotta saadaan toteutettua suojattu kulku ilman ovea kahdella seinällä. Mikäli tässä käytettäisiin eleanturia, tila saataisiin säästettyä muuhun käyttöön.

Anturit käymälän oven molemmilla puolilla voisivat avata oven yksinkertaisella alaspäin liikkeellä, samalla tapaa kuin ovenkahvasta väännetään. Eleanturi olisi tässä erityisen hyödyllinen, koska se vaatii tietyn palautteen – tietyn, määrätynmittaisen eleliikkeen – avatakseen oven. Läheisyysanturi tuottaisi liikaa ”vääriä positiivisia” aina, kun joku kävelee anturin ohi.

Vaikka julkinen hygienia on tärkeää, puhtaus sairaalaympäristössä on jopa kriittistä terveyden ja turvallisuuden kannalta. Sairaaloissa on monia instrumentteja ja esimerkiksi leikkaussalissa jokainen niistä tarvitsee käyttämisekseen jonkinlaista käyttöliittymää. Eleohjauksen myötä henkilökunnan ei tarvitsisi koskea näihin erilaisiin pintoihin, erityisesti niihin pintoihin, joihin muidenkin pitää koskea. Tämä voi olla vieläkin tärkeämpää sairaalaympäristössä, jonka ei tarvitse olla steriili. Sairaalassa voi olla paljon ihmisiä potilaista lääkäreihin, hoitajiin ja vierailijoihin. Joka kohta, josta koskettaminen poistetaan, pienentää tulehdusten tai epäpuhtauksien leviämisen riskiä.

Oikea tasapaino

Tämänhetkiset aktiiviset eleanturikomponentit tuovat sovelluksiin etuja, jotka korvaavat selvästi toteutuksen ja käyttöönoton aiheuttamat vaivat, mikä hyödyttää sekä laitevalmistajia että käyttäjiä. Tuotesuunnittelijoille eleanturit yksinkertaistavat järjestelmän suunnittelua ja lisäävät käyttöliittymien mahdollisuuksia kirjoa. Käyttäjien kannalta nämä anturit tuovat laajan valikoiman etuja moniin sovelluksiin, joissa parannukset vaihtelevat evolutionaarisista vallankumouksellisiin.

On olemassa tasapaino, joka saavutetaan parhaiten pienen tehonkulutuksen aktiivisilla eleantureilla kuten ams:n TMG3992-piirillä. Tavoite on lisätä uusia toimintoja käyttöliittymiin kivuttomasti tai avata niissä uusia mahdollisuuksia, jotka käyttäjät kokevat intuitiivisiksi ja helpoiksi omaksua.

MORE NEWS

Yksinkertainen ratkaisu kasvattaa sähköauton akun eliniän jopa 19-kertaiseksi

Korelaisten POSTECHin (Pohang University of Science and Technology) ja Sungkyunkwanin yliopiston tutkijat ovat löytäneet uuden tavan pidentää sähköautojen litiumioniakkujen käyttöikää jopa 19-kertaiseksi – ilman uusia materiaaleja tai teknologioita. Ratkaisu on yksinkertainen: siinä pitää välttää akun täydellistä tyhjentämistä.

GaN tekee moottorinohjauksesta tehokkaampaa

GaN-teknologian edelläkävijä Navitas Semiconductor on julkistanut uuden GaNSense Motor Drive IC -piirisarjan, joka mullistaa moottorinohjauksen tehokkuuden ja integraation. Uusi ratkaisu yhdistää kaksi galliumnitridi-FET-transistoria (GaN FET), ohjauksen, suojaukset ja virranmittauksen yhteen, täysin integroituun piiriin.

DigiKey alkaa myymään vakiotyökaluja

DigiKey on lanseerannut oman, yksinoikeudella myytävän tuotesarjansa nimeltä DigiKey Standard. Uusi vakiokomponenttien valikoima koostuu sähkö- ja elektroniikkasuunnittelun perustyökaluista ja tarvikkeista, jotka ovat heti saatavilla nopeaan toimitukseen.

Kuutiosentin kokoinen projektori AR-laseihin

Itävaltalainen teknologiayhtiö TriLite tuo markkinoille uuden, vallankumouksellisen Trixel 3 Cube -projektorin, joka esitellään ensi kertaa yleisölle Display Week 2025 -tapahtumassa San Josessa, Kaliforniassa. Trixel 3 Cube on maailman pienin ja kevyin laserkeilaukseen perustuva projektionäyttö.

Lightning-liitäntä katosi Suomesta

Älypuhelinmarkkina Suomessa on käännekohdassa, kun sekä kuluttajakäyttäytyminen että uusi EU-lainsäädäntö muovaavat sitä nopeassa tahdissa. Vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä puhelinten ja oheislaitteiden myynti laski kappalemäärissä 1,1 %, mutta myynti euroissa nousi 2,7 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan.

200 miljoonan käyttäjän avoin ODF täyttää 20 vuotta

Open Document Format (ODF), maailman ainoa laajasti käytetty avoin standardi toimistodokumenteille, on täyttänyt 20 vuotta OASIS-järjestön virallisena standardina. Yli 200 miljoonaa käyttäjää turvautuu ODF:ään arjessaan.

Realme näyttää, että kännykkäakuissa on paljon kehitettävää

Älypuhelinvalmistaja realme julkaisee ensi viikolla uudet realme 14 5G- ja realme 14T -mallit, jotka nostavat erityisesti akunkeston uudelle tasolle. Uutuusmallit on suunniteltu tarjoamaan poikkeuksellisen pitkän käyttöajan, ja ne haastavat kilpailijat keskiluokan älypuhelinmarkkinoilla.

EU:n Chips Act saa kovaa kritiikkiä: tavoitteet epärealistisia

Euroopan tilintarkastustuomioistuin on esittänyt voimakasta kritiikkiä EU:n puolijohdestrategiaa, eli niin sanottua Chips Actia, kohtaan. Tuoreessa raportissaan tuomioistuin toteaa, että ohjelman keskeinen tavoite – nostaa EU:n osuus kehittyneiden ja energiatehokkaiden puolijohteiden maailmanlaajuisesta tuotannosta 20 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä – on nykymenolla saavuttamattomissa.

C++ sopii piirien suunnitteluun, mutta ei aina

Diplomi-insinööri Sakari Lahden tuore väitöskirjatutkimus Tampereen yliopistosta osoittaa, että korkean tason synteesi voi jopa puolittaa piirien kehitystyöhön kuluvan ajan verrattuna manuaaliseen RTL-suunnitteluun. Erityisesti FPGA-pohjaisissa projekteissa HLS tarjoaa huomattavan tuottavuushyödyn, kun aikaa vievät mikroarkkitehtuurin yksityiskohdat jätetään automaattisen työkalun huoleksi.

Uudenlainen valoanturi kiihdyttää optisen datansiirron nopeuden jopa 10-kertaiseksi

Elektroniikka- ja materiaaliteknologiayhtiö TDK on esitellyt vallankumouksellisen uuden valoanturin, joka lupaa kiihdyttää optisen datansiirron nopeuden jopa kymmenkertaiseksi nykyisiin teknologioihin verrattuna. Kyseessä on Spin Photo Detector – niminen muunnoselementti, joka yhdistää optiikan, elektroniikan ja magneettisuuden täysin uudella tavalla.

Tämän piti olla melkein mahdotonta – Wi-Fi 7 tulee IoT-käyttöön

Synaptics on rikkonut odotuksia tuomalla Wi-Fi 7 -teknologian kevyisiin ja vähävirtaisiin IoT-laitteisiin. Yhtiön uusi Veros-sarjan piiri tarjoaa huippunopeuden, matalan latenssin ja monipuolisen yhdistettävyyden, mikä avaa uusia mahdollisuuksia älylaitteille.

Uusi eSIM tulee Telenorin IoT-verkkoon

Telenor IoT ottaa käyttöön uuden sukupolven SGP.32-eSIM-standardin syksyllä 2025, vahvistaen asemaansa edelläkävijänä teollisen IoT-yhteyksien hallinnassa. Uusi standardi tuo merkittäviä parannuksia skaalautuvuuteen, hallinnan helppouteen ja energiankulutuksen optimointiin verrattuna aiempiin eSIM-ratkaisuihin.

Olisiko UWB parempi kuulokkeisiin kuin Bluetooth?

UWB-teknologia, joka lähettää dataa nopeina purskeina erittäin laajalla taajuusalueella (3,1–10,6 GHz), tarjoaa useita etuja perinteiseen Bluetoothiin verrattuna. Siinä missä Bluetoothin parhaatkin koodekit, kuten aptX Lossless ja LDAC, jäävät 1–1,2 megabitin sekuntinopeuksiin, UWB voi teoriassa tarjota yli 100 Mbps siirtonopeuden jopa 10 metrin säteellä.

Click-lisäkortti tarkkaan moottorinohjaukseen

MIKROE on julkaissut uuden Power Step 2 Click -lisäkortin, joka tuo erittäin tarkan ja tehokkaan moottorinohjauksen osaksi mikroBUS-ekosysteemiä. Uutuus sopii vaativiin sovelluksiin, kuten robotiikkaan, lääkintälaitteisiin, antennien suuntaukseen sekä turvajärjestelmiin.

​Intelin uusi pomo laittaa tuulemaan – joka viides saa lähteä

Intel on ilmoittanut suunnittelevansa vähentävänsä jopa yli 20 prosenttia henkilöstöstään. San Francisco Chroniclen raportoimat vähennyksen olisivat samalla yhtiön historian suurin irtisanomisaalto.

Lenovo jäähdyttää GPT-laskentaa nesteellä

Lenovo on julkaissut uuden sukupolven tekoälyratkaisun, jossa yhdistyvät hyperkonvergoitu infrastruktuuri (HCI), generatiivinen tekoäly ja ensi kertaa myös nestejäähdytys. Yhtiön uusi ThinkAgile V4 -sarjan laitekokonaisuus esittelee maailman ensimmäisen nestejäähdytetyn HCI-alustan, jonka tavoitteena on tehostaa tekoälylaskentaa ja pienentää energiankulutusta jopa 25 prosentilla edellisiin sukupolviin verrattuna.

Ransomware kasvaa hurjaa vauhtia

Kiristyshaittaohjelmahyökkäysten määrä kasvoi alkuvuonna 2025 peräti 126 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo Check Point Researchin tuore raportti. Tammi-maaliskuussa kiristyshaittaohjelmaryhmät ilmoittivat yhteensä 2289 uhrista – enemmän kuin koskaan aiemmin yhden vuosineljänneksen aikana.

Kalle Härkki on VTT:n uusi toimitusjohtaja

Tekniikan tohtori Kalle Härkki on nimitetty Teknologian tutkimuskeskus VTT:n uudeksi toimitusjohtajaksi 13.8.2025 alkaen. Härkki siirtyy VTT:lle Resand Oy:n toimitusjohtajan paikalta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2021 lähtien.

USBC-liitännästä aiempaa viileämpi

Brittiläinen tehonmuunnospiirejä kehittävä Pulsiv julkaisee uuden sarjan 65–70 W:n USB-C-moduuleja, jotka on kehitetty erityisesti asennettaviin sovelluksiin, kuten pistorasioihin, työpöytiin ja huonekaluihin. Nämä erittäin kompaktit ja täysin koottavat moduulit saavuttavat maailman alhaisimman käyttölämpötilan.

Joka neljännellä on tili, joka on murrettu heikon salasanan takia

Salasanojen huono hallinta jatkaa tietoturvariskien kasvattamista myös vuonna 2025. Tuoreen Panda Securityn tutkimuksen mukaan joka neljäs ihminen on kokenut tilimurtoja, joissa heikko salasana on ollut syynä.

Rekoistakin pitää tulla hiilivapaita

Maantiekuljetukset ovat elintärkeitä talouselämälle. Kuorma-autoilla kuljetetaan ruokaa, tarvikkeita, materiaaleja ja monia muita tavaroita mihin tahansa paikkaan. Vaikka keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen osuus maailman ajoneuvoista on vain neljä prosenttia, niiden osuus tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä on 40 prosenttia, tehden niistä kasvihuonekaasupäästöjen päälähteen, joka on otettava huomioon pyrittäessä kohti hiilivapautta.

Lue lisää...

Kovaa käyttöä kestävät koneet voi ostaa palveluna

Kenttätyö vaatii kovia koneita – ja nyt ne saa palveluna. Panasonicin uusi Toughbook Mobile-IT As-A-Service (MaaS) -ratkaisu mullistaa tavan, jolla liikkuvaa työtä tukevat laitteet ja IT-palvelut hankitaan ja hallitaan. Ei enää isoja kertahankintoja, pitkiä IT-projekteja tai laitteiden elinkaaren miettimistä – nyt saat kaiken tarvittavan helposti ja kuukausimaksulla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article