Ohjelmiston tekoälyavusteiset työkalut kykenevät analysoimaan suunnitelmia reaaliajassa ja tarjoamaan suosituksia parannuksista, jotka voivat vähentää valmistusongelmia ja lyhentää tuotantoon siirtymisen aikaa. Esimerkiksi suunnittelun aikana ohjelmisto voi automaattisesti tunnistaa mahdolliset sähköiset häiriöongelmat tai epäoptimaaliset komponenttien sijoittelut ja ehdottaa niihin ratkaisuja ennen kuin ne muuttuvat merkittäviksi haasteiksi. Lisäksi tekoäly voi auttaa käyttäjiä optimoimaan piirin suorituskykyä ja energiatehokkuutta tarjoamalla ehdotuksia, jotka perustuvat laajoihin simulaatioihin ja aiempiin suunnittelutietoihin.
Pilviyhteyksien ansiosta suunnittelijat voivat tehdä tiivistä yhteistyötä muiden sidosryhmien kanssa reaaliaikaisesti riippumatta siitä, missä he fyysisesti sijaitsevat. Tämä helpottaa suunnitelmien arviointia, tarkistuksia ja hyväksymisprosesseja, mikä nopeuttaa kokonaisprosessia. Lisäksi ohjelmiston käyttöliittymä on suunniteltu erittäin intuitiiviseksi, mikä mahdollistaa nopean omaksumisen myös uusille käyttäjille ja vähentää koulutustarvetta.
Uuden sukupolven ohjelmisto vastaa alan haasteisiin, kuten osaajapulaan, toimitusketjun epävarmuuksiin ja yhä monimutkaisempiin suunnittelutarpeisiin. Ohjelmiston avulla suunnittelijat voivat hallita monimutkaisia projekteja tehokkaammin ja luoda kilpailukykyisiä ratkaisuja vähemmässä ajassa. Siemens uskoo, että tekoälyn tuominen keskeiseksi osaksi piirisuunnittelua auttaa yrityksiä ja insinöörejä vastaamaan nykypäivän elektroniikkateollisuuden vaatimuksiin innovatiivisesti ja kestävästi.
Lisätietoja Youtubesta.