Rohde & Schwarz sanoo kehittäneensä markkinoiden ensimmäisen 5G-radioiden ja gigabitin langattomien komponenttien lähestystehon mittausratkaisun. Ratkaisun avulla voidaan mitata antennin lähestystehoa ja keilanmuodostuskykyä niin laboratoriossa kuin tuotantolinjalla.
Tukiasemat, yhdyspisteet, langattomat laitteet ja radiomoduulit käyttäävt vaihematriisiantenneja lähettääkseen radiosignaaleja. Keilnamuodostuksella ohjataan radiosäteilyn suuntaa, jolla voidaan majsimoida vastaanottimen tehotaso.
Rohden NRPM OTA -ratkaisu on yksinkertainen koejärjestely, jossa sekä antennista lähtevää tehoa että mudostuvaa keilaa voidaan mitata ja kalibroida OTA-tyyliin. Järjestelmä toimii 27,5-75 gigahertsin alueella ja se kattaa näin esimerkiksi 28 gigahertsin taajuuden, josta tulee ensimmäinen 5G-alue Yhdysvaltain markkinoilla.
Mittausratkaisu koostuu kahdesta ydinkomponentista: antennimoduulista ja kolmekanavaisesta anturimoduulista. A66-antennimoduuli on yksinkertainen, polarisoitu Vivaldi-antenni, hohon integroitu lähetystehon mittaamiseen vaaditut diodi-ilmaisimet. Hyvän lineaarisuuden ansiosta mittaustarkkuus on parempi kuin 0,2 desibeliä.
Tehoa mitataan suoraan antennista, joten käyttää ei tarvitse mitään lisäkaapeleita. Keilanmuodostuksen mittaamiseen tarvitaan useampi antennimofuuli.
NRPM3-anturimoduuli prosessoi mittaukset jopa kolmesta antennimoduulista. Anturimoduuleja voidaan myös liittää rinnan, joten järjestelmä skaalautuu myös suuremmalle antennimäärälle.
Mittausdatan visualointiin ja prosessointiin R&S tarjoaa ilmaista PC-pohjaista Power Viewer Plus -ohjelmistoa.
Lisätietoa löytyy Rohde & Schwarzin sivuilta.