ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT USCONTACT
Oct 29/9 30/9 # Rohde supersquare
Jun # TME (2) square

ETNtv

Watch ECF videos

 
ECF23 videos
  • Milan Piskla & David Gustafik, Ciklum
  • Jarno Ahlström, Check Point Software
  • Hans Andersson, Acal BFi
ECF22 videos
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Timo Poikonen, congatec
  • Kimmo Järvinen, Xiphera
  • Sigurd Hellesvik, Nordic Semiconductor
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Andrea J. Beuter, Real-Time Systems
  • Ronald Singh, Digi International
  • Pertti Jalasvirta, CyberWatch Finland
ECF19 videos
  • Julius Kaluzevicius, Rutronik.com
  • Carsten Kindler, Altium
  • Tino Pyssysalo, Qt Company
  • Timo Poikonen, congatec
  • Wolfgang Meier, Data-Modul
  • Ronald Singh, Digi International
  • Bobby Vale, Advantech
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Zach Shelby, Arm VP of Developers
ECF18 videos
  • Jaakko Ala-Paavola, Etteplan CTO
  • Heikki Ailisto, VTT
  • Lauri Koskinen, Minima Processor CTO
  • Tim Jensen, Avnet Integrated
  • Antti Löytynoja, Mathworks
  • Ilmari Veijola, Siemens

logotypen

 2022  # square  (4)
TMSNet  advertisement
ETNdigi
May # Farnell sajt skyskrapa
A la carte
AUTOMATION DEVICES EMBEDDED NETWORKS TEST&MEASUREMENT SOFTWARE POWER BUSINESS NEW PRODUCTS
ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT US CONTACT
Tweet

TECHNICAL ARTICLES

Automaattinen suunnanohjaus RS-485-liitäntään

Tietoja
Kirjoittanut Veijo Ojanperä
Julkaistu: 05.12.2019
  • Devices
  • Software

Jos tietokoneen RS-232-sarjaporttiin halutaan lisätä liitäntä RS-485-laitteille, automaattinen suunnanohjaus saadaan kätevästi käyttöön hyödyntämällä ytimestä riippumattomilla CIP-oheislohkoilla varustettua 6-nastaista mikro-ohjainta.Menetelmän etuja ovat vähäinen komponenttimäärä, alhaiset kustannukset ja hyvä suorituskyky.

Artikkelin kirjoittaja Ward Brown toimii sovellusinsinöörinä Microchip Technologyn MCU8-liiketoimintayksikössä.

RS-232 oli PC:n sarjaliikennestandardi useiden vuosien ajan. Laitteiden ja ohjelmistojen tuki tälle yksinkertaiselle mutta tehokkaalle sarjaliitännälle sisältyi jokaiseen valmistettuun tietokoneeseen, kunnes se lopulta korvattiin nopeammalla ja monimutkaisemmalla USB-standardilla (Universal Serial Bus).

RS-232 on kuitenkin edelleen suosittu monissa sarjaliikennesovelluksissa rakenteensa yksinkertaisuuden ja lisenssimaksujen puutteen vuoksi. RS-232:n ohjelmistotuki on edelleen tarjolla nykyisten tietokoneiden käyttöjärjestelmissä ja laitteistotuki on helppo saada käyttöön varaamalla yksi USB-liitännöistä sarjasovittimelle, joita on saatavissa useilta eri valmistajilta.

Yksi RS-232:n rajoitus on kytketyille laitteille vaadittu suhteellisen pieni etäisyys. RS-485-standardi ratkaisee tämän ongelman korvaamalla RS-232:n tulot ja lähdöt differentiaalisella lähetin-vastaanottimella. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta RS-485:n lähetin-vastaanottimet sisältävät suuntaohjaimen, joka vaihtaa liikenteen suuntaa lähetyksen ja vastaanoton välillä. Tämän vuoksi sarjaliitäntä toimii vain puolidupleksina (vain yksi liikennesuunta kerrallaan).

Tämä ei tuota ongelmia laitteille, jotka on suunniteltu käsittelemään nopeita suunnanmuutoksia. Jos kuitenkin halutaan lisätä RS-485-laitteistoliitäntä RS-232-sarjaliitäntään, on otettava käyttöön automattinen suunnanohjaus datansiirron suunnanmuutosten hallitsemiseksi. Valitettavasti PC:n RS-232-liitännässä ei ole ainuttakaan riittävän nopeaa kättelysignaalia, joka voisi vaihtaa suuntaa edestakaisin sarjaliikenteen vaatimilla nopeuksilla.

PIC10F320:n kaltainen mikro-ohjain (MCU) sisältää ytimestä riippumattomia CIP-oheislaitelohkoja (Core Independent Peripherals), jotka voivat ratkaista tämän ongelman helposti. Mikro-ohjaimen CIP-lohkojen hyödyntäminen vähentää ulkoisten komponenttien tarvetta ja tarjoaa siten kustannuksiltaan edullisen ratkaisun.

PIC10F320:n ohjelmoitavaa kombinaatiologiikkaa voidaan käyttää PC:n TX-lähetyksen aloitusbitin tunnistamiseen. Sen havaittuaan piiri pystyy vaihtamaan RS-485-lähetyksen suunnan alle 30 nanosekunnissa (kuva 1). Samalla se käynnistää myös sisäisen ajastimen, joka säilyttää lähetyssuunnan lopetusbitin keskikohtaan asti (kuva 2). RS-485-linjojen ylös- ja alasvetovastuksia käytetään pitämään RS-485-siirtojohto joutokäyntitilassa lopetusjakson ja sitä mahdollisesti seuraavien tyhjäkäyntijaksojen ajan.

Kuva 1. Ohjelmoitava kombinaatiologiikka tunnistaa PC:n TX-lähetyksen aloitusbitin ja ohjaa RS-485-liikenteen vaihtamaan suuntaa alle 30 nanosekunnissa.

Kuva 2. Aloitusbitti käynnistää sisäisen ajastimen, jonka ohjaamana lähetyssuunta säilytetään lopetusbitin keskikohtaan asti.

Mikro-ohjain voidaan myös ohjelmoida havaitsemaan tilanne, jolloin lopetusbitti puuttuu. Näin voidaan laajentaa lähetyssuunnan ohjaus esimerkiksi BREAK-signaalille (kuva 3). Sisäinen kombinaatiologiikka säilyttää lähetyssuunnan, kunnes PC vapauttaa TX-linjan. Kun TX-linja nousee ylös, kombinaatiologiikka kytkee liikenteen lähetyksestä vastaanottoon alle 30 nanosekunnissa (kuva 4).

 

Kuva 3. Mikro-ohjain havaitsee lopetusbitin puuttuvan. Näin voidaan laajentaa lähetyssuunnan ohjaus myös BREAK-signaalin kaltaisille signaaleille.

Kuva 4. Kun TX-linjan tila nousee ylös, kombinaatiologiikka kytkee liikenteen lähetyksestä vastaanottoon alle 30 nanosekunnissa.

Ohjauskytkimen tyypillinen rakenne on esitetty kuvissa 5 ja 6. Lähetys- ja vastaanottosuunnan ohjaimet ovat erillisiä ja vastaanoton salliva /RE-nasta (Receive Enable) on kytketty nollaan. Koska vastaanotto on kaiken aikaa sallittu, kaikki lähetetty data tulee vastaanotetuksi. Törmäykset RS-485-väylällä voidaan siten tunnistaa helposti varmistamalla, että jokainen vastaanotettu merkki vastaa lähetettyä.

Kokoonpanon PC-puoli näkyy liitäntöinä USB-sarjasovittimeen ADM00393. Sovitin tarjoaa ohjelmistorajapinnan PC:n sarjamuotoisiin API-funktioihin ja laiteliitännät tavanomaisilla 3,3 ja 5 voltin logiikan jännitetasoilla, joita tarvitaan RS-485-lähetin-vastaanottimessa.

J3-ohjelmointirajapinta on kätevä tapa ohjelmoida SOT23-6-koteloitu piiri sisäisesti. Sitä varten ei tarvita erillistä liitintä. Riittää, kun piirin nastat kytketään ohjelmointilaitteeseen (esim. PICkit).

Kuva 5. RS-485-lähetin-vastaanottimen piirikaavio, joka sisältää automaattisen suuntaohjauksen dataliikenteelle.

Kuva 6. Automaattisella suuntakytkimellä varustetun RS-485-lähetin-vastaanottimen piirilevy ja osien sijoittelu.

Koodinkehitys helppoa

Integroitu suunnitteluympäristö (IDE) MPLAB X yhdessä XC8-kääntäjän ja MCC-laajennuksen (MPLAB Code Configurator) kanssa helpottaa sovelluskoodin kehitysprosessia. Kaikki mainitut välineet voi veloituksetta ladata Microchipin verkkosivuilta.

Koodin luominen aloitetaan avaamalla MPLAB X ja valitsemalla File>New Project. Näin luodaan PIC10F320-mikro-ohjaimelle uusi työprojekti, jonka ohjelmointikielenä on C. Sen jälkeen ladataan MCC-laajennus valitsemalla Tools>Plugins Download, ellei sitä ole tehty jo aiemmin. MCC otetaan käyttöön valitsemalla valikosta Tools>Embedded tai klikkaamalla työkalurivin MCC-kuvaketta. Device Resources -ikkunasta lisätään digitaalisesti ohjattu oskillaattori NCO1 ja ohjelmoitava logiikkasolu CLC1 projektin resursseihin tuplaklikkaamalla niitä. Projekti-ikkunan tulisi näyttää oheisen kuvan mukaiselta, kun valitaan järjestelmän resursseista System Module ja Pin Manager -välilehdeltä SOT6-kotelo. Myös sisäinen oskillaattori ja vahtikoira-ajastin WDT valitaan kuvan mukaisesti.

Klikkaamalla Registers-välilehteä saadaan esiin konfiguraatioiden sanalliset valinnat alla olevan kuvan mukaisesti.

Kun järjestelmän resursseista valitaan kohta Pin Module, piirin nastat voidaan konfiguroida alla olevan kuvan mukaisesti. On huomattava, että käyttämättömät PORT-nastat A2 ja A3 on määritetty tuloiksi heikoin ylösvedoin, joten niitä ei ole jätetty kelluviksi.

Järjestelmän resursseista valitaan Interrupt Module konfigurointia varten alla olevan kuvan mukaisesti.

Seuraavaksi valitaan järjestelmäresursseista digitaalisesti ohjattu oskillaattori NCO1 ja konfiguroidaan se alla olevan kuvan mukaisesti. NCO1:n lähtötaajuus määritetään jakamalla RS-485-väylän haluttu datansiirtonopeus luvulla 9,5. NCO1:n yhden jakson pituudeksi tulee siten 9,5 bitin pituinen aika. Esimerkkitapauksessa nähdään NCO1:n lähtötaajuus 38400 baudin siirtonopeudella.

Oskillaattori NCO1, jota ei ole alun perin aktivoitu, käynnistetään 0-tilasta keskeytyksellä, jonka antaa ohjelmoitava logiikkasolu CLC1. Se myös asettaa NCO1-keskeytyslipun ensimmäisen jakson lopussa. Keskeytys on hoidettu kiertokyselyllä, joten NCO1-keskeytykset eivät ole sallittuja. Tätä käsitellään yksityiskohtaisemmin myöhemmin.

Seuraavaksi valitaan järjestelmäresursseista ohjelmoitava logiikkasolu CLC1 ja konfiguroidaan se alla olevan kuvan mukaisesti. SR-salpapiiri (set-reset) asetetaan CLCIN1-nastassa näkyvän TX-aloitusbitin laskevalla reunalla. Salpa nollataan ensimmäisen NCO1-jakson lopussa, jos STOP-bitti CLCIN1-tulonastassa on ylhäällä (CLCIN1 AND NCO1OUT). Ellei ole, niin ohjelmisto määrittää uudelleen CLC1:n nollaamaan SR-salvan TX-signaalin nousevalla reunalla päästämällä tosi-tulon CLCIN1 OR-portille Gate4. Portin lähtö on invertoitu sen varmistamiseksi, että SR-salpa pysyy nollattuna alustuksen ajan. Tämä poistetaan järjestelmän alustuksen viimeisenä vaiheena juuri ennen pääsilmukkaa.

Konfiguroinnin viimeisenä vaiheena koodi generoidaan klikkaamalla Generate-painiketta Project Resources -ikkunassa. Kun automatisoitu koodi on valmis, jäljelle jää ainoastaan CLC1-alustuksen, keskeytyspalvelurutiinin ja päärutiinin hienosäätö.

CLC1:n keskeyttämispalvelurutiiniin on vielä lisättävä yksi rivi, joka sijaitsee MCC:n luomassa clc1.c-tiedostossa. Tämä rivi sallii NCO1-oskillaattorin käytön.

Viimeisenä vaiheena keskeytykset on otettava käyttöön päärutiinissa, CLC1:n SR-salvan nollaus poistettava ja pääsilmukan koodi lisättävä, kuten alla olevasta kuvasta nähdään.

CLC1-keskeytys käynnistää oskillaattorin NCO1. Ensimmäisen NCO1-jakson lopussa asetetaan lippu NCO1IF. Pääsilmukka kyselee tätä tapahtumaa ja pysäyttää NCO1:n, kun tämä ilmenee. NCO1:n keskeytys ja akku nollataan, kun valmistaudutaan seuraavaan aloitusbittiin.

Lopuksi vielä selvitetään, onko STOP-bitti voimassa. Ellei ole, niin SR-salpaa ei nollata ja CLC1-lähtö pysyy ylhäällä. Jos näin tapahtuu, CLC määritetään uudelleen nollaamaan SR-salpa, kun TX-linja (CLCIN1) nousee ylös. Sen jälkeen ohjelmisto odottaa tätä tapahtumaa loputtomiin. Kun se lopulta tapahtuu, uudelleenkonfigurointi poistetaan ja pääsilmukka palaa takaisin odottamaan NCO1-keskeytystä.

back to top
MORE NEWS

Et ole ainoa - suomalainen pudottaa puhelimensa 60 kertaa vuodessa

Suomalaiset tiputtavat puhelimensa 60 kertaa vuodessa, selviää HMD Globalin teettämästä kyselystä, jossa haastateltiin yli tuhatta suomalaista. Keskimäärin puhelin putosi käyttäjältään viisi kertaa kuussa, eli puhelin ottaa vastaan jopa 60 iskua vuoden aikana. Vaikka uuden kännykän saadessaan sitä varjellaan erityisen huolellisesti, huolellisuus unohtuu nopeasti. Uusi puhelin putosi ensimmäistä kertaa keskimäärin 83 päivän päästä ostosta.

Traficom varoittaa: myös tekstarit ja puhelut voivat tulla huijareilta

Rikolliset esiintyvät usein pankkien nimissä ja huijaustavat kehittyvät jatkuvasti. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus varoittaa, että vanhojen sähköpostien lisäksi myös tekstiviestejä ja puheluita käytetään huijaamiseen.

Simulaattori viilaa auton valotutkan

Valotutka eli lidar on yksi tärkeä komponentti autojen ADAS-järjestelmissä ja tulevissa autonomisissa ajoneuvoissa. Mittaustalo Keysight Technologies esittelee ensi viikolla Stuttgartin autotestaamisen näyttelyssä uutta lidar-simulaattoriaan.

Missä se taivuteltava viipyy, Apple?

Motorola esitteli eilen kaksi taivuteltavaa älypuhelinta razr 40 -malliston muodossa. Samalla se liittyi useimpien muiden valmistajien joukkoon, jotka houkuttelevat ostajia kasaan taittuvilla puhelimilla. Kun Googlekin on jo julkistanut omansa, vain yksi on joukosta poissa: Apple.

Oikean 5G-IoT:n testaus etenee

RedCap eli Reduced Capacity on se on 5G-standardointia, joka käytännössä mahdollistaa IoT-datan siirtämisen 5G-verkon yli. Nyt alueen testaus on ottanut askeleita eteenpäin. Mittaustaloa Rohde & Schwarz kertoo olevansa RedCap-testitapausten ykkönen.

Ponssen kuormatraktoriin fossiilivapaata terästä

Teräsyhtiö SSAB haluaa mullistaa teräksen valmistusprosessin. SSAB aikoo toimittaa fossiilivapaata terästä markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuoden 2026 aikana. Yksi ensimmäisiä asiakkaita on metsäkonevalmistaja Ponsse.

Sähköautotavoite karkaa Suomelta

Suomessa olisi tarkoitus olla 700 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä. Nyt näyttää siltä, että tavoite on karkaamassa kauaksi. Uusia autoja tulee markkinoille taas hieman parempaan tahtiin, mutta liian suuri osa niistä kulkee edelleen fossiilisilla polttoaineilla.

Suomalainen maailman pienin turvallinen tietokone vietiin avaruuteen

WithSecuren USB armory on maailman pienin turvallinen tietokone. Organisaatiot ympäri maailman käyttävät sitä moniin eri tarkoituksiin – ja nyt sitä on testattu myös avaruudessa. Tämä tapahtui Saksan ilmailu- ja avaruuskeskuksen johtamassa tutkimusrakettiohjelmassa. 

KUKA toi nopeat ja tarkat robotit puhdastiloihin

Saksalainen KUKA on esitellyt kaksi nopeaa, tarkkaa ja pienikokoista robottia, jotka soveltuvat erityisesti puhdastilakäyttöön. Uutuudet tulivat DELTA- ja SCARA-sarjoihin.

Suomen kolmas Internet-yhdyspiste perustuu Nokian laitteisiin

Saksalainen DE-CIX on avannut uuden Internetin yhdysliikennepisteen Suomeen. Uusi yhdysliikennepiste on aluksi käytettävissä Equinixin datakeskuksissa Helsingissä, mutta saatavuus laajenee myöhemmin uusiin kohteisiin. DE-CIX:n yhteydet ovat jo kolmas netin iso solmupiste Suomessa.

Kolmen nanometrin jälkeen tulee kaksi nanometriä

Taiwanilainen TSMC tunnetaan monien edistyneimpien puolijohdesirujen sopimusvalmistajana. Tällä hetkellä volyymituotantoon ovat siirtymässä 3 nanometrin prosessissa valmistetut piirit. Vuonna 2025 edessä ovat ensimmäiset isot sarjat N2-prosessissa, jossa viivanleveys on enää kaksi nanometriä.

Tekoälyn mahdollisuudet päihittävät sen uhat

Capgemini Research Instituten julkaiseman tutkimuksen mukaan lähes 60 prosenttia opettajista uskoo, että vuorovaikutusosaaminen tekoälyn kanssa nousee keskeiseksi työelämätaidoksi tulevaisuudessa. Vaikka monet tunnustavat generatiivisen tekoälyn mahdollisuudet, 78 prosenttia opettajista maailmanlaajuisesti jakaa huolen sen mahdollisista negatiivisista vaikutuksista oppimistuloksiin.

Nokia esittelee jo 6G-piirejä

Yleisesti arvioidaan, että 6G-verkot voisivat tulla käyttöön joskus ensi vuosikymmenen vaihteessa. Alueen tutkimus etenee jo kovaa vauhtia, kuten Nokian Bell Labs -tutkimuskeskuksen ja mittaustalo Keysightin demot kansainvälisessä mikroaaltotekniikan symposiumissa kesäkuussa osoittavat.

ECF23: RedCap saattaa kaupallistua ensi vuonna

3G on käytännössä kadonnut. 90 prosenttia verkoista tukee 4G-tekniikkaa. 4G tulee olemaan käytössä vielä pitkän aikaa ja 5G on suunniteltu toimimaan 4G:n rinnalla. 5G-NR on yhtenäinen, suorituskykyisempi radiorajapinta. Pian sen päällä alkaa kulkemaan IoT-data, sanoi AcalBFi:n myyntipäällikkö Hans Andersson ECF23-konferenssin esityksessään.

Maailman ensimmäinen vesitiivis MEMS-paineanturi

STMicroelectronics on esitellyt markkinoiden ensimmäisen vesi- ja nestetiiviin MEMS-pohjaisen paineanturin. Samalla ST lupaa komponentille pitkän käyttöiän eli teollisuuskomponenteille vaaditun 10 vuoden eliniän.

Tekoälystä kaikki hyöty irti: ilmainen kurssi opettaa promptaamaan

Tekoälystä on lyhyessä ajassa tullut jokaiselle tärkeä apuri. Siitä on jo nyt hyötyä kaikille arjessa ja työelämässä. Tulevaisuuden mahdollisuudet ovat rajattomat. Tekoäly voidaan valjastaa keventämään hallinnollista työtä, tukemaan oppimista ja luovuutta sekä vapauttamaan aikaa inhimillisiin kohtaamisiin.

”Suomeen tarvitaan nopeasti kattava valokuituverkko”

- Suomi on ollut mobiilimaana hurja edelläkävijä, mutta samalla kiinteiden yhteyksien puoli on jäänyt täysin paitsioon. Suuri osa ei edes tiedä, miltä tuntuu olla valokuituyhteyden päässä, kun esimerkiksi videopuhelu tai -peli on aidosti reaaliaikainen, sanoo valokuituyhtiö Valoon liiketoiminnan kehityksestä vastaavaksi johtajaksi nimitetty Vesa Kemppainen.

Turvallista Linuxin verkon reunalle

NXP Semiconductors on julkistanut uuden i.MX 91 -sovellusprosessorien perheen. Sarja tarjoaa optimoidun yhdistelmän suojausta, ominaisuuksia ja energiatehokasta suorituskykyä, joita tarvitaan seuraavan sukupolven Linux-pohjaisessa IoT:ssä ja teollisuuden sovelluksissa.

Suomalaiset kehittivät sentintarkan kaivuurobotin kiskotöihin

Ensi viikolla Espanjan Tarragonassa järjestetään raidetekniikan tutkimukseen keskittyvä näyttely. Siellä esitellään suomalaista demoa, joka vie kiskojen automatisoidun rakentamisen ja korjaamisen uudelle tasolle. Tampereen yliopiston ja Novatronin yhteisdemossa robotti skannaa ympäristöään ja liikkuu ja toimii sentintarkasti.

Arm esitteli tulevien puhelimien prosessorit - 32-bittiset sovellukset jäävät historiaan

Arm valitsi Taiwanin Computex-näyttelyn paikaksi, jossa sen seuraavan polven älypuhelinprosessorit esiteltiin. Luvassa on lisää tehoa kaikkiin laiteluokkiin, kun suorittimissa siirrytään TCS23-alustalle. Samalla tuki 32-bittisille sovelluksille loppuu.

2023 # 50 år box
 2022  # mobilbox
TMSNet  advertisement
Mar Apr May Jun # Rohde mobilbox
May  # Farnell  mobilbox f skyskrapa
2023 # 50 år mobilbox

© Elektroniikkalehti

 
 

TECHNICAL ARTICLES

Elintoimintojen kliiniset mittaukset yhdellä piirillä

Moni fyysisen kunnon ja terveyden seurantaan tarkoitettu laite sisältää erilaisia elintoimintojen mittauksia, mutta niiden tarkkuus ja luotettavuus eivät täytä terveydenhoidon ammattilaisten vaatimuksia. Pitkälle integroidun AFE-piirin avulla voidaan kuitenkin rakentaa jopa iholle kiinnitettävän tarralapun muotoon mittausjärjestelmä, joka hoitaa kaikki tärkeät elintoimintojen mittaukset kliinisellä tasolla.

Lue lisää...

OPINION

Ennakkoluulot estävät tekoälyn täyden hyödyntämisen

Tekoäly on valloittanut kahvipöytäkeskustelut. Keskusteluista voimme kiittää ChatGPT:n kaltaisia tekoälyjä, jotka loistavat kyvyllään laatia tekstejä – niin pätevästi kirjoitettuja artikkeleita kuin toimivaa koodiakin, kirjoittaa Lenovolla globaalin monimuotoisuustoimiston johtajana työskentelevä Ada Lopez.

Lue lisää...

LATEST NEWS

  • Et ole ainoa - suomalainen pudottaa puhelimensa 60 kertaa vuodessa
  • Traficom varoittaa: myös tekstarit ja puhelut voivat tulla huijareilta
  • Simulaattori viilaa auton valotutkan
  • Missä se taivuteltava viipyy, Apple?
  • ECF23: Kyberhyökkäys ilman yhtään kirjoitettua koodiriviä

NEW PRODUCTS

  • KUKA toi nopeat ja tarkat robotit puhdastiloihin
  • Navitasin ihmetehopiirit Mouserin valikoimaan
  • 5 wattia neliötuuman powerista
  • 3,5 kilowattia erittäin korkealla hyötysuhteella
  • Automaattisesti varavirran varaan
 

NEWSFLASH

twitter
ETN_fi @ETN_fi
ETN_fi UK Semiconductor Strategy https://t.co/MABHzsSaK4
toukokuu 10 • reply • retweet • favorite
ETN_fi RT @joeprkns: Last night I used GPT-4 to write code for 5 micro services for a new product. A (very good) dev quoted £5k and 2 weeks. G…
maalis 17 • reply • retweet • favorite
ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
joulu 12 • reply • retweet • favorite
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
joulu 07 • reply • retweet • favorite
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
marras 17 • reply • retweet • favorite
web design services
 

Section Tapet