logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Antenneista saadaan enemmän irti nykyaikaisilla vektoripiirianalysaattoreilla. Niiden avulla päästään parempaan herkkyyteen ja laajempaan taajuusalueeseen.

Kirjoittaja Jean-Pierre Guillemet työskentelee tuotepäällikkönä Anritsun Ranskan organisaatiossa. Hänellä on pitkä kokemus mittaus- ja testausalalta. Jean-Pierre on erikoistunut RF- ja mikroaaltoteknologioihin ja hänen erityisosaamisensa liittyy vektoripiirianalysaattoreiden käyttöön.

Antennien suorituskyvyn mittaamisen perusperiaatteet ja metodit muotoutuivat jo vuosikymmeniä sitten. Siksi RF-laitteiden kehittäjien ja asentajien on aivan luontevaa ajatella, ettei tällä alueella ole heille mitään uutta opittavaa.

Kuitenkin viimeisimpien testausaitteiden tulo markkinoille on merkittävästi muuttanut sitä vaikutusta, mikä testausjärjestelmällä voi olla itse antennien suorituskykyyn. Paremman antennitestaamisen avulla kehittäjät voivat saavuttaa paremman herkkyyden ja laajemman taajuusalueen. Lisäksi itse testausprosessi voi nopeutua.

Tämä artikkeli kuvaa, miten parempaan antennitestaamiseen päästään käyttämällä uuden sukupolven vektoripiirianalysaattoreita (VNA). Osoitamme myös, miten useat parametrit - kuten antennien välinen etäisyys, mahdolliset häiriöt ja taajuus - vaikuttavat siihen, mikä on paras tapa konfiguroida testausympäristö näillä laitteilla.

Tärkeät parametrit antennien mittauksessa

Antennimittausta voidaan käyttää joko tukemaan kehittäjän antenninvalintaa, tai arvioimaan sen ympäristön ominaisuuksia, jossa antennia tullaan käyttämään. Antennia karakterisoidaan pienellä määrällä parametrejä, joista yleisimmin mitattuja ovat:

- taajuus
- vahvistus
- impedanssi
- VSWR (Voltage Standing Wave Radio, parametri joka kuvaa, miten hyvin antennin impedanssi on sovitettu vastaamaan radion impedanssia)
- säteilykuvio
- polarisaatio
- vaihe
- isolaatio

Nämä arvot voidaan esittää yksinkertaisesti taulukossa (kuva 1) ja säteilykuviodiagrammeina (kuva 2). Tämän päivän tehokkaat ohjelmistotyökalut voivat tuottaa myös käyttökelpoisia visuaalisia esityksiä, kuten 3D-värikarttoja (kuva 3).

Kuva 1. Tyypilliset antennimääritykset.

 Kuva 2. Kaavio esittää torviantennin tyypillistä säteilykuviota.

 

 Kuva 3. Tasoantennin säteilykuvion 3d-väriesitys. Tehty ANT32-V3-ohjelmistolla.

Antennitestaaminen perusperiaate edellyttää signaalin generoimista ja sen lähettämistä lähdeantennin läpi (ks. kuva 4). Testattavan antennin vastaanottamaa signaalia verrataan sitten alkuperäiseen signaaliin analysaattorilla, joka on liitetty testattavaan antenniin (AUT, antenna under test).

 

Kuva 4. Tavanomainen antennitestin järjestely. Testattavaa antennia voidaan tarvittaessa liikuttaa kaikkien kolmen akselin suhteen.

Mittausjärjestelmän konfigurointi vaikuttaa testauksen tuloksiin

Antennien mittaus on viime vuosina muuttunut uuden sukupolven vektoripiirianalysaattoreiden myötä. Ne tarjoavat laajemman taajuusalueen ja dynamiikka-alueen kuin aiemmat testauslaitteet, joten antennien suorituskyvystä saadaan selvästi tarkempia tuloksia myös useiden gigahertsien taajuuksilla tietoliikenteen, kuvantamisen ja muiden vastaavien sovellusten alueella.

Kuva 5. Anritsu MS4640BVectorStar -vektoripiirianalysaattori.

Vektoripiirianalysaattori kuten Anritsun MS4640B VectorStar tarjoaa mittauskyvykkyyden taajuusalueella 40 kHz – 70 GHz (ks. kuva 5). Tätä aluetta voidaan laajentaa aina 1 THz saakka erillismoduuleilla. Se sisältää sisäiset syntesoijat, jotka toimivat lähde- ja paikallisoskillaattoreina.

Nämä uuden polven testauslaitteet antavat antennin käytöstä johtuvan suorituskyvyn vaihtelusta selvemmän kuvan. Parhaiten tulevaa sovellusta vastaavan testauskonfiguraation valitseminen on tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin.

Tätä kuvataan nyt viittaamalla joukkoon erilaisia testikonfiguraatioita. Analyysissä käytetään seuraavia termejä:

- Testauslaitteen dynamiikka-alue on antennilähteeseen tuodun tehon ja analysaattorin herkkyyden ero desibeleinä.
- Mittausjärjestelmän dynamiikka-alue lisää antennin vahvistuksen ja signaalihäviön testauslaitteen dynamiikka-alueeseen. Arvo määrittelee mittausalueen, jossa antennia voidaan mitata.
- Taajuusalue: antennit testataan useilla pistetaajuuksilla, jotta testeillä peitetään tietty taajuusalue. Mitattavien taajuuksien määrän vähentäminen lyhentää mittaukseen kuluvaa aikaa.
- Vaihemittausta käytetään mittaamaan antennin tai verkon vaihekeskusta. Tämä mittaus auttaa suunnittelijaa sijoittamaan testattavan antennin vaihekeskukseen testausympäristössään.
- Mittaisaika koostuu kahdesta arvosta: Mittausaika pistettä kohti kuvaa aikaa, jolla instrumentti esimerkiksi vaihtaa taajuutta ja tallentaa datan. Anritsun MS4640A on markkinoiden nopein arvolla 20 µs/piste. Antennin sijoittamiseen kuluva aika lisätään instrumentin mittausaikaan.

Yksinkertaisin VNA-konfiguraatio (esitetty kuvassa 6) sopii silloin, kun lähdeantennin ja mitattavan antennin välinen etäisyys on lyhyt - noin 10 metriä - ja taajuusalue alle 40 GHz. Tällöin järjestelmän komponenttien tehohäviöt ovat pieniä. Kaupallisten kaapeleiden tyypilliset häviöt ovat 1dB/m 20 GHz taajuudella ja 2,5 dB/m 40 GHz taajuudella. Liittimistä ja antennin pyörivästä kiinnityksestä aiheutuvat lisähäviöt ovat tyypillisesti alle 3 dB.

Mittausjärjestelmän toiminta-alueen määrittely edellyttää kattavaa tehotasapainon laskentaa. Ottakaamme esimerkiksi antennitestijärjestelmä, joka toimii 20 GHz asti. Testattava antenni (AUT) ja lähde toimivat 12-18 GHz alueella vahvistuksen ollessa vähintään 18 dB, antennien välisen etäisyyden ollessa 10 metriä. Laskenta lisää tilahäviötä ~79dB 20 gigahertsissä, 36 desibeliä antennivahvistusta (18 + 18) ja 13 desibeliä (3dB + 10 x 1dB) häviötä kaapeleissa ja liittimissä. Jotta päästäisiin haluttuun 40 desibelin dynamiikka-alueeseen, vaaditaan VNA:lta 96 desibelin dynamiikka-alue (79-36+13+40 = 96dB).

VNA:lta vaadittava dynamiikka-alue on Pout / Pin -suhde. Pout on VNA:n lähteen tuottama teho. Osa lähdesignaalia johdetaan sisäisesti REC-1:een, jotta se voisi toimia referenssisignaalina. VNA:n täytyy olla riittävän herkkä, jotta se voisi mitata matalia Pin -arvoja (testattavan antennin vastaanottama signaali, joka on johdettu VNA:n REC-2:een). Edellistä esimerkkiä hyödyntääksemme, 96 desibelin dynamiikka-alueen ja Pout -arvon +10 dBm saavuttaaksemme VNA:n täytyy yltää -86 dBm:n herkkyyteen pystyäkseen suorittamaan vaaditut mittaukset.

Kannattaa huomata, että vaadittu herkkyys riippuu halutusta tarkkuudesta. Vektoripiirianalysaattorissa herkkyyslukema on suhteessa laitteen sisäiseen kohinan tasoon. Tämä kohina lisätään mitattavaan signaaliin, mikä tuo epävarmuutta mittaukseen.

Kuva 6: Yksinkertaisin VNA-testijärjestely.

Ensimmäisessä testausjärjestelyssä antennien väliseksi etäisyydeksi asetettiin 10 metriä. Vahvistuksen lisääminen kasvattaisi dynamiikkaa ja mahdollistaisi pidemmän etäisyyden antennien välille, mutta vahvistuksen määrälle on rajoituksensa. Suurempi teho johtaa suurempiin tehohäviöihin kaapeleissa.

Kuva 7 näyttää konfiguraation, joka tarttuu tähän ongelmaan. Tässä VNA-keskusyksikkö ei enää toimi lähteenä, vaan lähde on nyt sijoitettu lähemmäksi lähettävää antennia. Tämän ansiosta kaapeli on lyhyempi ja tehoa menetetään vähemmän. Mutta referenssisignaalin säilyttämiseksi osa lähdesignaalista pitää johtaa REC-1:een.

Nyt dynamiikan riittävyys voidaan laskea kahdella tavalla: mittauskanavasta (lähteestä REC-2:een) ja referenssikanavasta (lähteestä REC-1:een). Mittauskanavasta olemme puhuneet jo edempänä.

Referenssikanavassa tehohäviöt johtuvat liitännästä (kaapeli ja liittimet). Ottakaamme esimerkiksi antennimittausjärjestelmä ulkotiloissa, jossa antennien välinen etäisyys on 100 metriä ja jossa ne toimivat 18 gigahertsiin asti. Oletetaan että liitännän aiheuttama häviö on 20 desibeliä, käytössä on pienihäviöinen (0,67db/m) kaapeli ja liliittimen häviö on 3 desibeliä. Jos käytetään +30 dBm teholähdettä, taso REC-1:ssä on -60 dBm, mikä riittää referenssisignaaliin.

Antenni karakterisoidaan tietyllä taajuusalueella. Edellisessä esimerkissä analysaattori kontrolloi sekä sisäisen lähteen että analysaattorin taajuuksia (jotka ovat identtiset). Kuvassa 7 lähdettä pitää kontrolloida etänä. Tämä voidaan tehdä PC:llä, mutta se edellyttää huolellista tarkistamista ja ohjausta, mikäli taajuuden muutoksia halutaan verifioida. Siksi on parasta jättää syntesoijan ohjaaminen analysaattorille, koska siinä on tätä tarkoitusta varten kehitetty sovellus. 10 MHz signaali, joka liittää analysaattorin syntesoijaan, mahdollistaa sen, että lähteen ja analysaattorin taajuudet voidaan synkronoida.

Kuva 7: Korkeamman dynamiikka-alueen konfiguraatio.

Tilanne on toinen jos sovelluksiin liittyy yli 40 gigahertsin taajuuksia tai testijärjestelyssä käytetään pitkiä etäisyyksiä. Tällöin häviöillä kaapeleissa ja liitännöissä on erittäin suuri vaikutus. Näitä häviöitä minimoidaan taajuusmuunnoksella (frequency translation). Kun järjestelmän pitää mitata amplitudia ja vaihetta, molempiin vastaanottimiin saapuvilla signaaleilla täytyy olla sama taajuus.

Tämä on mahdollista kahdella eri konfiguraatiolla. Ensimmäinen käyttää moduuleita, jotka voivat toimia sekä lähteenä että vastaanottimena (ks. kuva 8). Nämä moduulit muuntavat taajuuden, mikä kasvattaa taajuusaluetta useita satoja gigahertsejä. Anritsu valmistaa pieniä moduuleja, jotka voidaan asentaa helposti myös kompakteihin testausympäristöihin.

Kuva 8: Kahden VNA-moduulin avulla voidaan testata antennia erittäin korkeissa taajuuksissa.

Vaihtoehtoinen järjestely käyttää ulkoista lähdettä ja kahta sekoitinta (ks. kuva 9). Mainittakoon, että testijärjestely voidaan toteuttaa myös optisilla komponenteilla, mutta tätä lähestymistapaa ei tässä artikkelissa käsitellä.

Kuva 9: Vaihtoehtoisessa järjestelyssä korkeat taajuudet saadaan kahdesta sekoittimesta.

Kaikissa yllä kuvatuissa järjestelyissä referenssisignaali luodaan jakamalla lähdesignaali ja ohjaamalla osa siitä analysaattoriin. Tämä referenssisignaali ei ole kulkenut koko lähdekanavan (kaapeli, antennilähde, ...) läpi, joten kaikki muutokset vahvistuksessa liitännän ja testattavan antennin välillä aiheuttavat virheitä mittaukseen. Kuva 10 näyttää järjestelyn, joka ottaa tämän virhelähteen huomioon: tässä testattava antenni ja referenssiantenni mittaavat lähdesignaalia yhtäaikaisesti.

Tästä järjestelystä seuraa kaksi etua: referenssisignaali antaa mitattavasta signaalista tarkimman mahdollisen kuvan, ja signaalia siirtävän kaapelin aiheuttama häviö eliminoidaan.

Haittapuolena on mainittava että referenssiantenni on samassa tilassa kuin mitattava antenni. Erityisesti koska mitattavaa antennia liikutellaan voi tämä johtaa ei-toivottuun vuorovaikutukseen mitattavan antennin ja referenssiantennin välillä.

Kuva 10: Referenssiantenni mittaa testattavan antennin vastaanottamaa todellista signaalia.

Johtopäätös

VNA on arvokas instrumentti, kun suunnittelijat karakterisoivat antennia. Se tarjoaa lähteet ja vastaanottimet signaalien generoimiseen ja mittamiseen, ja mittauksia voidaan usein optimoida esimerkiksi kalibroinnilla ja Time Domain -toiminnolla.

Kuten edellä on kuvattu, uusimman sukupolven analysaattorit tarjoavat parempaa suorituskykyä esimerkiksi taajuusalueen ja dynamiikan sekä muiden tärkeiden parametrien kohdalla. Sopivilla testijärjestelyillä nopean ja tarkan instrumentin, kuten Anritsun VectorStarin suorituskyky voidaan valjastaa parhaaseen käyttöön.

MORE NEWS

Jättirahoitus GenAI-softakehitykseen

Business Finland on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle merkittävän, 840 000 euron rahoituksen tutkimushankkeelle, jonka tavoitteena on tutkia generatiivisen tekoälyn (GenAI) hyödyntämistä ohjelmistokehityksen eri vaiheissa. Hanke kantaa nimeä Generative AI for the Software Development Life Cycle, ja sen kokonaisbudjetti Jyväskylän yliopiston osalta on 1,2 miljoonaa euroa, josta 30 prosenttia katetaan yliopiston omarahoituksella.

Raidejokerin lähestymisestä varoitetaan sanallisesti

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki on käynnistänyt vuoden mittaisen pilottikokeilun, jossa testataan uudenlaista varoitusjärjestelmää Viikin pikaraitiotien ylityspaikalla. Järjestelmä varoittaa jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä äänimerkein että sanallisesti lähestyvästä raidejokerin junasta.

Ensimmäistä kertaa grafiikka- ja AI-laskenta samalla RISC-V-prosessorilla

Imagination Technologies on esitellyt uuden E-Series-arkkitehtuurin, joka yhdistää grafiikka- ja tekoälylaskennan ensimmäistä kertaa samaan RISC-V-prosessoriin pohjautuvaan IP-lohkoon. Uutuus avaa tietä tehokkaammille, joustavammille ja energiaa säästäville reunalaitteille – älypuhelimista robottiautoihin.

Aurinkokennokalvo voi tehdä rakennuksista sähköntuottajia

Rakennusten ikkunat ja julkisivut voivat tulevaisuudessa toimia sähköntuottajina, kiitos Luulajan teknillisen yliopiston tutkimukselle. Uudenlainen ohut aurinkokennokalvo yhdistää sähköntuotannon, ympäristöystävällisyyden ja läpinäkyvyyden – ilman kompromisseja rakennusten estetiikassa tai luonnonvalon hyödyntämisessä.

Kenelle Samsungin veitsenterävä uutuus on tarkoitettu?

Samsungin odotettu Galaxy S25 Edge on virallisesti julkaistu, ja 5,8 millimetrin paksuisena se ottaa haltuunsa tittelin "maailman ohuimpana täysiverisenä älypuhelimena". Kyse on hienosta insinööritaidon näytöstä: titaanirunko, keraaminen lasi ja huipputason kamera- sekä tekoälyominaisuudet on mahdutettu hämmästyttävän solakkaan koteloon.

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

FakeUpdates vaikutti 6 prosentissa organisaatioita

Tietoturvayritys Check Point Software Technologies on julkaissut huhtikuun 2025 haittaohjelmakatsauksensa. Raportin mukaan FakeUpdates jatkoi maailman yleisimpänä haittaohjelmana, vaikuttaen 6 prosenttiin organisaatioista maailmanlaajuisesti. Suomessa sen esiintyvyys oli 4,02 prosenttia.

Yksi ainoa molekyyli parantaa kennon suorituskykyä 0,6 prosenttia – ja sillä on merkitystä

Uusi kansainvälinen tutkimus osoittaa, että synteettinen molekyyli nimeltä CPMAC voi merkittävästi parantaa perovskiittipohjaisten aurinkokennojen tehokkuutta ja käyttöikää. Vaikka hyötysuhde parani vain 0,6 prosenttia, sillä on todellista merkitystä: suuressa mittakaavassa, kuten yhden gigawatin aurinkovoimalassa, se voi tuottaa tarpeeksi lisäenergiaa jopa 5000 kotitaloudelle.

Intel katkaisee linkin grafiikan ja CPU:n väliltä

Intel on virallisesti lopettanut Deep Link -teknologiansa kehityksen ja tuen, lopettaen näin kunnianhimoisen yrityksen yhdistää prosessorin ja näytönohjaimen voimat tiiviimmäksi kokonaisuudeksi.

Autojen tutkapiiri kutistui, teho kasvoi kaksinkertaiseksi

NXP Semiconductors on julkaissut uuden sukupolven tutkapiirin, joka mullistaa autonomisten ajoneuvojen tutkajärjestelmät. Uusi S32R47-imaging-tutkaprosessori tarjoaa jopa kaksinkertaisen suorituskyvyn edeltäjäänsä verrattuna ja mahtuu silti 38 prosenttia pienempään fyysiseen tilaan.

Vuoden lopulla jo 240 watin USB-lataus suoraan pistokkeesta

Pistorasiaan integroitava USB-lataus on siirtymässä täysin uudelle aikakaudelle. Brittiläinen tehoelektroniikkayritys Pulsiv on kehittänyt ensimmäisen valmiin ratkaisun, joka mahdollistaa jopa 240 watin USB-C-latauksen suoraan tavallisesta seinäpistokkeesta. Kyseessä on merkittävä tekninen läpimurto, joka voi muuttaa tapaa, jolla kannettavat tietokoneet, älypuhelimet ja jopa pienet kodinkoneet tai sähkötyökalut ladataan kotona ja työpaikoilla.

Omdia: Puolijohteet uuteen ennätykseen

Vuosi 2024 oli puolijohdeteollisuudelle historiallinen, sillä alan liikevaihto nousi Omdian mukaan 25 prosenttia edellisvuodesta ja ylsi ennätykselliseen 683 miljardiin dollariin. Kasvun moottorina toimi erityisesti tekoälyyn liittyvä kysyntä, joka nosti muistipiirien myynnin huikeaan 74 prosentin kasvuun.

Uusi standardi parantaa Bluetoothin tietoturvaa

Bluetooth-teknologia on saanut merkittävän päivityksen, joka parantaa käyttäjien yksityisyyttä ja laitteiden virrankulutusta. Bluetooth Special Interest Group (SIG) on julkaissut uuden Bluetooth Core Specification 6.1 -version, jossa keskeisenä uutuutena on satunnaistettu laiteosoitteiden päivitys – askel kohti vaikeammin jäljitettävää langatonta viestintää.

Tesla kiertää työsaartoa Ruotsissa suomalaisyrityksen kautta

Tesla on ajautunut erikoiseen selkkaukseen Ruotsin ay-liikkeen kanssa, ja yhtiö on nyt ryhtynyt kiertämään työtaistelutoimia suomalaislähtöisen yrityksen avulla. Kyseessä on ahvenanmaalainen ACS-konserni (Automation & Charger Solar), joka on aloittanut Teslan superlatureiden asennukset Ruotsissa kesken laajaa ay-liikkeen tukemaa saartoa.

Tehoelektroniikan PCIM oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin

Nürnbergissä tällä viikolla järjestetty PCIM Expo & Conference 2025 ylitti odotukset niin laajuudeltaan kuin sisällöltään. Tapahtuma kasvoi tänä vuonna kuuteen näyttelyhalliin ja kattoi yhteensä 41 500 neliömetriä – enemmän kuin koskaan aiemmin. Näyttely houkutteli paikalle 685 näytteilleasettajaa ja noin 16 500 kävijää eri puolilta maailmaa.

Tuki uudelle USB4:lle laajenee

Testaus- ja simulaatiojärjestelmistään tunnettu Keysight Technologies on julkaissut päivitetyn version System Designer for USB -työkalustaan. Uusin versio tukee nyt USB4 v2-standardia, mikä mahdollistaa uusimpien USB-teknologioiden hyödyntämisen jo suunnitteluvaiheessa.

Python jyrää: Suosio ennätyslukemissa

Python ei ole vain suosituin ohjelmointikieli maailmassa – se on nyt suositumpi kuin yksikään kieli yli 20 vuoteen. Samalla kieli kehittyy entisestään, sillä toukokuussa julkaistu Python 3.14 -beta tuo mukanaan nipun merkittäviä uudistuksia, jotka tekevät kielen käytöstä entistäkin miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Infineon sai vihreää valoa Dresdenin uudelle tehtaalle

Infineon Technologies on saanut Saksan liittovaltion talousministeriöltä lopullisen rahoituspäätöksen uuden, huipputeknologiaan keskittyvän puolijohdetehtaan rakentamiseksi Dresdeniin. Yritys investoi Smart Power Fab -nimiseen tuotantolaitokseen yli viisi miljardia euroa omia varojaan. Hanke tuo arviolta 1000 uutta työpaikkaa alueelle.

Nokian uusi kuituratkaisu korvaa kuparikaapelit

Nokia on julkistanut uuden Aurelis Optical LAN -ratkaisunsa, joka tarjoaa yrityksille kehittyneen ja pitkäikäisen vaihtoehdon perinteisille kuparipohjaisille lähiverkoille. Uusi kuitutekniikka vähentää merkittävästi kaapelointia ja energiankulutusta, tarjoten samalla huippunopeaa ja luotettavaa verkkoyhteyttä tulevaisuuden tarpeisiin.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Lue lisää...

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article