ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT USCONTACT

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

ETNtv

 
ECF24 videos
  • Timo Poikonen, congatec
  • Petri Sutela, Testhouse Nordic
  • Tomi Engdahl, CVG Convergens
  • Henrik Petersen, Adlink Technology
  • Dan Still , CSC
  • Aleksi Kallio, CSC
  • Antti Tolvanen, Etteplan
ECF23 videos
  • Milan Piskla & David Gustafik, Ciklum
  • Jarno Ahlström, Check Point Software
  • Tiitus Aho, Avnet Embedded
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Pasi Suhonen, Rohde & Schwarz
  • Joachim Preissner, Analog Devices
ECF22 videos
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Timo Poikonen, congatec
  • Kimmo Järvinen, Xiphera
  • Sigurd Hellesvik, Nordic Semiconductor
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Andrea J. Beuter, Real-Time Systems
  • Ronald Singh, Digi International
  • Pertti Jalasvirta, CyberWatch Finland
ECF19 videos
  • Julius Kaluzevicius, Rutronik.com
  • Carsten Kindler, Altium
  • Tino Pyssysalo, Qt Company
  • Timo Poikonen, congatec
  • Wolfgang Meier, Data-Modul
  • Ronald Singh, Digi International
  • Bobby Vale, Advantech
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Zach Shelby, Arm VP of Developers
ECF18 videos
  • Jaakko Ala-Paavola, Etteplan CTO
  • Heikki Ailisto, VTT
  • Lauri Koskinen, Minima Processor CTO
  • Tim Jensen, Avnet Integrated
  • Antti Löytynoja, Mathworks
  • Ilmari Veijola, Siemens

logotypen

TMSNet  advertisement
ETNdigi
A la carte
AUTOMATION DEVICES EMBEDDED NETWORKS TEST&MEASUREMENT SOFTWARE POWER BUSINESS NEW PRODUCTS
ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT US CONTACT
Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn

TECHNICAL ARTICLES

Näin suojaat päällepuettavan laitteen piirit

Tietoja
Kirjoittanut James Colby, Littelfuse
Julkaistu: 21.07.2015
  • Komponentit

Fitnessranneke on hankala elektroniikkalaite, sillä ihoa vasten sijoitettuna se on alttiina sähköstaattisille purkauksille. Tämän takia laitteen elektroniikka pitää suojata erittäin huolellisesti. Littelfusen James Colby kertoo, miten tämä tapahtuu.

Artikkelin kirjoittaja James Colby vastaa Littelfusella puolijohdebisneksen kehityksestä. Hänen vastuunaan on uusien strategisten kasvualueiden tunnistaminen ja kehittäminen, sekä uusien tuotteiden tuominen näille alueille. Colby valmistui Southern Illinoisin yliopistosta ja hänellä on lisäksi MBA-tutkinto Kellerin johtajakoulusta. Hän on työskennellyt Littelfusella yli 15 vuotta. Elektroniikkateollisuudesta Colbyllä on yli 23 vuoden kokemus.

Päällepuettava elektroniikka on yksi tämän hetken kulutuselektroniikan kuumimpia trendejä. Älylaseista liikkumista monitoroiviin rannekkeisiin näistä laitteista on nopeasti tulossa osa peruskuluttajan arkea. Itse asiassa Business Insider -lehti ennustaa päällepuettavien markkinoiden kasvavan 35 prosentin vauhtia seuraavan viiden vuoden ajan. Vuonna 2019 laitteita myydään jo 148 miljoonaa kappaletta.

Päällepuettavien nopea kasvu tuo suuria vastuita laitevalmistajille. Koska laitteita pidetään ihoa vasten, ne ovat jatkuvasti käyttäjän generoimien staattisten sähköpurkauksien kohteena. Pienikin kosketus voi tuottaa sähköstaattisen purkauksen, joka vahingoittaa suojaamattoman laitteen piiristöä, akunlatausliitäntää, nappeja tai dataväyliä korjauskelvottomiksi. Kun kuluttajat tulevat riippuvaisiksi päällepuettavista laitteistaan, piirisuunnittelijoiden täytyy ottaa käyttöön kehittyneitä piirien suojaustekniikoita, jotka suojaavat sekä laitteita että käyttäjiä.

Riittävän piirisuojauksen tuomisella päällepuettaviin laitteisiin on omat erityishaasteensa, jotka liittyvät laitteiden jatkuvasti kutistuviin mittoihin ja toisaalta kasvaviin suorituskykyvaatimuksiin. Tässä artikkelissa tutkitaan piirinsuojaustekniikoita ja piirilevyn sijoittelun strategioita, joita pitäisi hyödyntää jo suunnittelun alkuvaiheessa. Korostamme myös neljää askelta nopeita jännitemuutoksia kontrolloivien TVS-diodien (transient voltage suppression) valinnassa, jotka parantavat päällepuettavien laitteiden turvallisuutta ja luotettavuutta.

Kestävä, kompakti piirinsuojaus

Kiekkojen valmistusprosessien ja piirien kokoonpanotekniikoiden kehittyessä on nyt mahdollista saada hyvin tehokas ESD-suojaus hyvin pieniin komponentteihin ilman, että ESD-suorituskyky heikkenee. Esimerkiksi Littelfusen yleiskäyttöinen 01005-kokoinen TVS-diodi kestää jopa 30 kilovoltin kontaktipurkauksia (IEC 6100-4-2) ja sen dynaaminen resistanssiarvo on alle 1 Ω. Tämän diodin EDS-kestävyys ja dynaaminen resistanssi on samaa luokkaa kuin suuremmilla komponenttityypeillä kuten SOD323 ja SOD123.

ESD-diodien kokoja.

Kestävä eli robusti piirinsuojaus on keskeistä vaativissa toimintaolosuhteissa. Siinä missä mikropiirien HBM-testeissä (Human Body Model) päästään testaamaan 2000 voltin jännitteitä, useimmat sovellussuunnittelijat haluavat varmistua siitä, että heidän laitteensa täyttävät ainakin IEC 6100-4-2 -testistandardin 4-tason (8 kilovoltin kontaktipurkaus, 15 kilovoltin ilmapurkaus). Joissakin kannettavissa ja päällepuettavissa laitteissa kontaktipurkaustaso on nostettu 15 tai 20 kilovolttiin ja asettavat jotkut yritykset rajan jopa 30 kilovolttiin. Tämä suunnittelupäätös takaa, että ESD-laitteet ovat riittävät kestäviä vastaamaan pitkäaikaisen käytön luotettavuusvaatimuksiin.

Littelfusen 0201-kokoinen SP1013 sopii kännyköiden, tablettien ja päällepuettavien laitteiden piirien suojaukseen.

Modernit ESD-suojauksen toteutustekniikat voivat kutistaa komponentin piirikortilla vaatimaa alaa. Esimerkiksi erillisten TVS-diodien yleinen kotelokoko on SOD882, jonka ulkomitat ovat 1,0 x 0,6 milliä. Siirtymällä 0201-kokoon (0,6 x 0,3 milliä) suunnittelija voi säästää piirikorttialassa noin 70 prosenttia. Siirtymällä 01005-kokoon tilaa säästyy yli 85 prosenttia SOD882-koteloon verrattuna. Nämä päätökset on tärkeää tehdä aikaisessa vaiheessa suunnittelua, kun sijoittelussa ja kortin konfiguroinnissa vielä on mahdollista joustaa.

Neljä askelta TVS-diodien valintaan

Suunnittelijat voivat valita TVS-diodit päällepuettavien laitteidensa suunnitteluihin seuraamalla näitä ohjeita:

1. Määrittele yksi- tai kaksisuuntaisuus. Yksisuuntaisia TVS-diodeja käytetään tyypillisesti DC-piireissä, kuten painonapeissa ja kytkimissä, sekä digitaalisissa piireissä. Kaksisuuntaisia diodeja käytetään AC-piireissä, joissa signaalilla voi olla -0,7 volttia suurempi negatiivinen jännite. Tällaisia piirejä ovat dataväylät, audio-, analoginen video- ja RF-liitännät.

Mikäli mahdollista, suunnittelijoiden pitäisi valita yksisuuntaiseen diodiin pohjaava konfiguraatio, koska niiden suorituskyky paranee negatiivisen jännitteen ESD-piikeissä. Näiden piikkien aikana leikkausjännite perustuu diodin forward bias -jännitteeseen, joka on tyypillisesti alle 1,0 volttia. Kaksisuuntaista diodia käytettäessä leikkausjännite perustuu negatiivisessa piikissä käänteiseen breakdown-jännitteeseen, joka on suurempi kuin yksisuuntaisen diodin bias-jännite. Siksi yksisuuntaiseen diodiin pohjaava suunnittelu voi dramaattisesti vähentää järjestelmään kohdistuvaa rasitusta negatiivisten piikkien aikana.

2. Päätä sijainti. Useimmat päällepuettavat laitteet eivät vaadi korttitason TVS-diodeja integroidun piirin jokaisessa nastassa. Sen sijaan suunnittelijan pitää päättää, mistä nastoista on pääsy sovelluksen ulkopuolelle niin, että käyttäjän generoimat ESD-purkaukset todennäköisimmin kohdistuvat niihin. Jos käyttäjä voi koskettaa tietoliikenne/ohjausväylää, se voi toimia polkuna, jota pitkin ESD pääsee piiriin asti. Tyypilliset piirit sisältävät USB:n, audion, nappi/kytkinohjauksen ja muita dataväyliä. Suunnittelijoiden pitäisi valita 0201- tai 01005-kokoon sopivia komponentteja ja siten optimoida korttialan käyttö.

3. Mieti johtimien pituutta. Integroidun piirin nastojen suojaaminen TVS-diodilla edellyttää, että johtimien reitityksessä pitää ottaa huomioon useita tekijöitä – I/O:sta maadoitukseen. ESD-purkaus ei vapauta suurta virtaa pitkän aikaa. Sen hallitsemiseksi on välttämätöntä siirtää varaus suojatusta piiristä ESD-referenssiin niin nopeasti kuin mahdollista. Johtimen pituus – I/O-linjasta ESD-komponenttiin ja ESD-komponentista maahan – on keskeinen tekijä, ei maahan johtavan johtimen paksuus. Johtimen pituus pitäisi pitää niin lyhyenä kuin mahdollista, jotta parasiittinen induktanssi saadaan pysytettyä mahdollisimman pienenä. Tämä induktanssi johtaa induktiiviseen ylivuotoon, joka on lyhyt, jopa satoihin voltteihin yltävä jännitepiikki, mikäli haarajohdin (stub trace) on liian pitkä. Uusimmat diodisillat sisältävät µDFN-kotelon, joka sopii suoraan datalinjojen päälle, jolloin haarajohtimia ei tarvita.

4. Tutki eri testimallimäärityksiä. Puolijohdetoimittajat käyttävät HBM-, MM- (Machine Model) ja CDM-testimallien määrityksiä karakterisoimaan kannettavien tai päällepuettavien laitteiden integroitujen piirien ESD-kestävyyttä. Useimmat mikropiirien valmistajat pienentävät testijännitetasoja säästääkseen piialassa. Tämä perustuu yleensä valmistajan sisäiseen ESD-suojaussääntöön.

Vaikka nämä tiukat ESD-käytännöt hyödyttävät toimittajaa, sovellussuunnittelijan pöydälle päätyy piiri, joka on hyvin herkkä sovellustasoiselle ESD:lle. Piiri ei saa pettää käytössä tai käyttäjän tuottaman ESD:n takia. Onnistuakseen suunnittelijan täytyy valita sellainen komponentti kortilleen, joka on riittävän kestävä suojatakseen sovellusta vahvistuvia sähköisiä rasituksia vastaan. Lisäksi sen leikkausjännitteen täytyy olla riittävän alhainen suojatakseen herkkää integroitua piiristöä. Kun arvioit piirin ESD-suojausta, ota huomioon sen dynaaminen resistanssi ja IEC 6100-4-2 -luokitus.

Littelfusen SP1015 tarjoaa neljä kaksisuuntaista kanavaa 0,93 x 0,53 millin koossa.

Johtopäätös

Päällepuettavien laitteiden markkinoiden nopeasti kasvaessa on entistä tärkeämpää pohtia piirien suojausta ja sopivia piirikortin sijoittelukäytäntöjä suunnitteluprosessin aikaisessa vaiheessa, jotta varmistetaan laitteiden pitkäaikainen turvallisuus ja luotettavuus. TVS-diodit on suunniteltu toimimaan pienissä kokoluokissa, ja niiden korkea ESD-kestävyys auttaa suojaamaan sekä päällepuettavia laitteita että niiden käyttäjiä. TVS-diodikonfiguraation, diodien sijainnin ja johtimien pituuden määrittely ovat avainaskelia, joissa päällepuettavien laitteiden piirejä suojataan. Lisäksi HBM-, MM,- ja CDM-testausjännitteiden alentaminen haastaa suunnittelijoita löytämään suojausratkaisuja, jotka ottavat huomioon päällepuettavan elektroniikan ESD-kestävyyden (tai sen puuttumisen), jotta herkän piiristön suojaustarpeet tulevat huomioon otetuksi.

MORE NEWS

PCIe 5.0 tulee datakeskusten tallennukseen

Tallennusteknologian siirtyminen PCIe 4.0:sta PCIe 5.0:aan on käynnissä, ja se tuo mukanaan huomattavan suorituskykyloikan: PCIe 5.0 -väylä tuplaa kaistanleveyden 32 gigatransferiin sekunnissa (GT/s) per kaista. Tämä kehitys on erityisen merkittävä datakeskuksille, joissa SSD-levyjen tiedonsiirtokyky vaikuttaa suoraan palvelinten ja erityisesti tekoälyyn ja laskentatehoon perustuvien järjestelmien suorituskykyyn.

Yleistyvä tekoäly tuo haasteita sulautettujen suunnitteluun

ETN - Technical articleTekoälyn yleistyminen kaikkien saataville asettaa uusia haasteita sulautettujen järjestelmien suunnittelijoille. Tämä koskee erityisesti verkon reunalla toimivia, koneoppimista (ML) hyödyntäviä IoT-sovelluksia. Niiden on toimittava hyvin tehokkaasti mahdollisimman alhaisella syöttövirralla sekä täytettävä prosessorien ja muistien vähimmäisvaatimukset.

Tässä alkuvuoden luetuimmat uutiset

Vuoden 2025 ensimmäiset kuukaudet ovat tuoneet esiin selkeitä teknologian ja arjen muutostrendejä, jotka kiinnostavat suomalaisia lukijoita. Turvallisuus, energiatehokkuus, älylaitteiden käyttö ja tulevaisuuden laiteratkaisut ovat nousseet voimakkaasti esiin sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla. Kuluttajat haluavat nyt ymmärtää laitteidensa riskit, hyödyntää teknologian koko potentiaalia – ja tehdä entistä järkevämpiä valintoja arjessaan.

Luetuimmat: GPMI uhkaa HDMI:n asemaa

Kiinassa on esitelty uusi monikäyttöinen kaapelistandardi, joka saattaa horjuttaa HDMI:n, DisplayPortin ja Thunderboltin asemaa. Yli 50 kiinalaisen teknologiajätin muodostama Shenzhen 8K UHD Video Industry Cooperation Alliance on kehittänyt General Purpose Media Interface -standardin (GPMI), jonka tekniset ominaisuudet tekevät siitä varteenotettavan kilpailijan nykypäivän yleisimmille liitännöille.

Luetuimmat: Näin sähköauton akun elinikä kasvaa 19-kertaiseksi

Korelaisten POSTECHin (Pohang University of Science and Technology) ja Sungkyunkwanin yliopiston tutkijat ovat löytäneet uuden tavan pidentää sähköautojen litiumioniakkujen käyttöikää jopa 19-kertaiseksi – ilman uusia materiaaleja tai teknologioita. Ratkaisu on yksinkertainen: siinä pitää välttää akun täydellistä tyhjentämistä.

Luetuimmat: Tämän takia litium-nikkeliakut hajoavat

Dallasin Texasin yliopiston (UTD) tutkijat ovat löytäneet syyn, miksi litium-nikkelioksidi (LiNiO₂) -akut menettävät kestävyyttään ja rappeutuvat toistuvien lataussyklien aikana. Löydös voi avata tietä pitkäikäisemmille ja tehokkaammille akuille, jotka voisivat parantaa esimerkiksi sähköautojen ja älylaitteiden suorituskykyä.

Luetuimmat: Pian aurinkopaneeli tulee pakolliseksi

EU:n uusi rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) on nyt virallisesti hyväksytty ja aikataulutettu. Sen mukaan 31. joulukuuta 2029 jälkeen rakennusluvan saaneissa uusissa asuinrakennuksissa – mukaan lukien omakotitalot – on oltava soveltuvat aurinkoenergiajärjestelmät.

Luetuimmat: Bluetooth kannattaa aina sammuttaa älypuhelimesta

Bluetooth-yhteys on monelle arkipäiväinen apuväline langattomissa kuulokkeissa, kaiuttimissa tai paikannuslaitteissa. Harva kuitenkaan muistaa, että tämä näennäisesti harmiton toiminto voi kuluttaa akkua ja muodostaa merkittävän tietoturvariskin – erityisesti silloin, kun se on päällä turhaan.

Sudo vaihtuu Ubuntussa

Ubuntun takana oleva Canonical on ilmoittanut, että tulevassa Ubuntu 25.10 -versiossa perinteinen sudo korvataan uudella versiolla nimeltä sudo-rs. Tämä uusi komento on kirjoitettu Rust-ohjelmointikielellä ja se toimii lähes identtisesti vanhan sudon kanssa, mutta sen sisäinen toteutus on turvallisempi ja modernimpi.

Pian tietokoneesi tietää, oletko paikalla

STMicroelectronics on esitellyt uudenlaisen Human Presence Detection (HPD) -ratkaisun, joka yhdistää lentoaikaa mittaavia ToF- eli Time-of-Flight-antureita ja tekoälyä parantaakseen kannettavien tietokoneiden käyttökokemusta, akunkestoa ja turvallisuutta. Ratkaisu ei vaadi kameroita tai kuvien tallennusta.

WithSecure: telemetriatiedot tunnistavat 0-päiväuhkat tehokkaammin

Kyberturvallisuusyhtiö WithSecure on kehittänyt uuden, ennakoivan tavan tunnistaa nollapäivähaavoittuvuuksia hyödyntämällä päätelaitteiden käyttäytymistelemetriaa. Yrityksen mukaan kyseessä on merkittävä läpimurto, joka siirtää haavoittuvuuksien tunnistamisen reaktiivisesta mallista kohti ennakoivaa analytiikkaa – jopa ennen kuin haavoittuvuus on yleisesti tiedossa tai hyväksikäytetty.

Pian se vihdoin tapahtuu: Windows 11 nousee suosituimmaksi

Windows 11 on ennennäkemättömässä nousukiidossa. Vielä toukokuussa Windows 10 hallitsi selvästi maailmanlaajuista käyttöjärjestelmämarkkinaa, mutta tuoreimmat tilastot kertovat selkeästä käänteestä: Windows 11 on ohittamassa edeltäjänsä – mahdollisesti jo kesäkuun aikana.

Suunnittele RISC-V-piiri muutamassa minuutissa

Piirisuunnittelu, joka perinteisesti vie kuukausia ja vaatii monen hengen asiantuntijatiimin, voi nyt onnistua minuuteissa yksittäiseltä suunnittelijalta. Intialainen startup InCore Semiconductors on esitellyt SoC Generator -alustan, joka automatisoi järjestelmä- eli SoC- piirien suunnittelun ennennäkemättömällä tavalla.

Rakettitiede lentää onnistuneilla rekrytoinneilla

Helsinkiläinen ohjelmistokehitykseen erikoistunut IT-yhtiö Rakettitiede jatkoi kannattavaa kasvuaan viime vuonna. - Olemme onnistuneet rekrytoimaan kokeneita osaajia ja tarjoamaan heille juuri oikeanlaisia toimeksiantoja, sanoo toimitusjohtaja Juha Huttunen.

Maailman ensimmäinen lisälaitesovitin, joka säilyttää IP65-luokituksen

Sotilaskäytössä kentällä tarvitaan IP65-luokitusta – eli täyttä suojaa pölyä ja roiskevettä vastaan – jotta laitteet kestävät vaativissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Mutta entä jos laitteeseen täytyy liittää lisälaitteita, kuten radiot, LAN-verkot tai muut kenttävarusteet? Usein suojaus menetetään heti, kun portit avataan. Panasonic on ratkaissut tämän ongelman esittelemällä maailman ensimmäisen lisälaitesovittimen, joka säilyttää IP65-luokituksen myös käytön aikana.

Tekoälyn aikakaudella mikro-ohjain pitää ajatella uusiksi

ETN - Technical articleTekoälyä tuodaan nyt vauhdilla mikro-ohjaimiin. Ajan myötä kaikista päätelaitteiden ML-sovelluksiin tarkoitetuista mikro-ohjaimista tulee hybridilaitteita, joissa yhdistyvät CPU ja NPU. Tämä kehitys on väistämätöntä.

Suomalainen startup Ovido kesyttää tuotetiedon tekoälyn avulla

Helsinkiläinen teknologiayritys Ovido haluaa mullistaa tavan, jolla tuotetietoa hallitaan kansainvälisissä toimitusketjuissa. Yritys kehittää tekoälypohjaista SaaS-alustaa, joka auttaa valmistajia vastaamaan kiristyviin sääntelyvaatimuksiin, kertovat toimitusjohtaja Suvi Haimi ja toinen perustaja Antti Toponen.

VTT kehitti maatuvan aurinkokennon maatalouteen

VTT on kehittänyt maailman ensimmäisten joukossa täysin biohajoavan aurinkokennomoduulin, joka voidaan kiinnittää suoraan viljelykasvin lehteen tai varteen. Maatuvan kennon avulla maatalouteen voidaan tuoda uutta mittauselektroniikkaa ilman huolta jätteistä tai ympäristöhaitoista.

Uusi GaN-transistori voi mullistaa 6G-verkkojen radiotaajuuspiirit

Bristolin yliopiston ja Northrop Grummanin tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen galliumnitridiin (GaN) perustuvan transistoriarkkitehtuurin, joka voi merkittävästi parantaa tulevien 6G-verkkojen nopeutta, tehokkuutta ja signaalinlaatua. Löydös julkaistiin Nature Electronics -lehdessä.

OnePlussan Nord-sarja ottaa harppauksen lippulaivojen suuntaan

OnePlus valmistautuu isoon kesälanseeraukseen, kun se julkistaa 8. heinäkuuta viisi uutta laitetta, ajoitetusti keskelle lomakautta. Tuotteisiin kuuluvat uudet puhelinmallit OnePlus Nord 5 ja Nord CE 5, langattomat kuulokkeet Buds 4, älykello Watch 3 (43 mm) sekä edullinen tablettiuutuus OnePlus Pad Lite.

ETNdigi 1/2025 is out
TMSNet  advertisement

© Elektroniikkalehti

 
 

TECHNICAL ARTICLES

Yleistyvä tekoäly tuo haasteita sulautettujen suunnitteluun

ETN - Technical articleTekoälyn yleistyminen kaikkien saataville asettaa uusia haasteita sulautettujen järjestelmien suunnittelijoille. Tämä koskee erityisesti verkon reunalla toimivia, koneoppimista (ML) hyödyntäviä IoT-sovelluksia. Niiden on toimittava hyvin tehokkaasti mahdollisimman alhaisella syöttövirralla sekä täytettävä prosessorien ja muistien vähimmäisvaatimukset.

Lue lisää...

OPINION

Onko tekoäly nyt uusin uhka tietoturvalle?

Tekoäly on tullut jäädäkseen – siitä ei ole epäilystäkään. Mutta mitä tapahtuu, kun siitä tulee myös kyberturvallisuuden suurin uhka?

Lue lisää...

LATEST NEWS

  • PCIe 5.0 tulee datakeskusten tallennukseen
  • Yleistyvä tekoäly tuo haasteita sulautettujen suunnitteluun
  • Tässä alkuvuoden luetuimmat uutiset
  • Luetuimmat: GPMI uhkaa HDMI:n asemaa
  • Luetuimmat: Näin sähköauton akun elinikä kasvaa 19-kertaiseksi

NEW PRODUCTS

  • Maailman ensimmäinen lisälaitesovitin, joka säilyttää IP65-luokituksen
  • Uudenlainen termistori on iso askel sähköautoille
  • 10 wattia sokeripalan kokoisesta teholähteestä raiteille
  • Bluetoothin uudet ominaisuudet käyttöön pienellä USB-tikulla
  • Yksi piiri pidentää langattoman laitteen käyttöaikaa
 
 

Section Tapet