logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Laitevalmistajien pitää vähentää kosketusnäyttöjen kustannuksia. Tämä onnistuu esimerkiksi älykkäillä suunnitteluvalinnoilla, kuten artikkelimme osoittaa.

Artikkelin ovat kirjoittaneet Cypressillä Truetouch-tuotteiden markkinoinnista vastaavat Chitiz Mathema ja  Christiana Wu. Chitizillä on yhdeksän vuoden kokemus suunnittelusta ja tuotemarkkinoinnista. Hän on valmistunut Mississippi Staten yliopistosta. Christianalla on sähköinsinöörin sekä suunnittelun ja muotoilun tutkinnot Washingtonin yliopistosta.

Kosketusnäyttö ei ole enää uutta tekniikkaa. Laitevalmistajien kova kilpailu on johtanut siihen, että kosketuslaitteiden hinta on laskenut. Valmistajien täytyykin kehittää uusia tapoja alentaakseen kustannuksia ja parantaakseen katteitaan. Kosketusnäyttö - joka on yksi älypuhelimen tai tabletin kalliimmista moduuleista - voidaan suunnitella laitteeseen edullisemmin, mikä kasvattaa laitevalmistajan tuotekatetta.

Kuva 1: Standardi kosketusnäyttöjärjestelmä

Tyypillinen kosketusnäyttö koostuu kapasiteettisesta kosketusanturikalvosta, joka on laminoitu suojaavaan lasikerrokseen, joustavasta piirilevystä, johon näytön ohjain on istutettu ja näytöstä. Joustava laattaliitin yhdistää kosketusnäytön ohjaimen laitteen isäntäprosessoriin. Näyttö on kosketusanturikalvon alla ja yleensä välissä on ilmarako. Näyttö voi olla myös suoraan laminoitu kosketuskalvoon.

Järjestelmänsuunnittelijan täytyy ymmärtää, miten kukin komponentti vaikuttaa järjestelmän hintaan ja suorituskykyyn. Kummatkin voi optimoida älykkäillä suunnitteluvalinnoilla.

Lasipinta ja kosketusanturi

Suojakuori on kosketusjärjestelmän ylin fyysinen kerros. Sen hinta riippuu esimerkiksi käytetystä materiaalista (lasi tai polymetyyliakrylaatti, PMMA), pinnoitteista (öljyä tai vettähylkivä) ja kameralle tai antureille tehtyjen reikien määrästä. Ylimmän kerroksen hintaa voi laskea jopa puolella käyttämällä polymetyyliakrylaattia, joka on halvempi, kevyempi ja iskuja kestävä vaihtoehto lasille. PMMA-anturit kuitenkin kärsivät hieman heikommasta signaaliherkkyydestä. Lisäksi, koska PMMA on lasia joustavampaa, se voi taipua kun pintaa painetaan kovaa sormella tai esimerkiksi ohjauskynällä. Paneelin taipuminen voi johtaa vääränlaisiin reaktioihin kosketuksessa. Jos kosketusanturissa on lasialusta tai erilinen suojakerros, paneelin taipuminen voidaan välttää. Siksi pintakerros täytyy valita erityisen tarkkaan tarkkaan paneelin rakenteen mukaan.

Kuva 2: Kosketusnäyttöjen rakenteet

Kosketusnäytön anturit ovat kompleksisia rakenteita. Ne valmistetaan suihkuttamalla indium-tina-oksidia (ITO) lasille tai PET-kalvolle (polyethylene terephthalate). Sen jälkeen etsaamalla tuotetaan ITO-kalvoon haluttu kuvio. Kuviot ja rakenteet, jotka muodostavat jokaisen anturikerroksen, ovat aina asiakaskohtainen osa kosketusnäyötn suunnittelua. Tyypillinen kosketusnäyttö koostuu kahdesta ITO-kerroksesta (kuten Cypressin MH3 ja Diamonds-anturit kuvassa 2), joilla päästään hyvään tarkkuuteen, lineaarisuuteen ja monikosketustoimintoihin. Kaksikerrosrakenteet käyttävät joko lasi- tai PET-alustaa. PET-kalvo on halvempi ja immuunimpi näytön aiheuttamalle kohinalle, mutta ajan myötä kalvon kirkkaus heikkenee. Loppujen lopuksi tehokkain tapa alentaa kosketusnäytön kustannuksia on vähentää rakenteen kerrosten määrää.

Käyttämällä yksikerroksista anturirakennetta, kuten Cypressin LCS-ratkaisua (Low Cost Sensor), suunnittelijat voivat pienentää kustannuksia jopa 50 prosenttia. Mitä vähemmän kerroksia rakenteessa on, sitä enemmän kustannuksia voidaan leikata. Pienempi määrä kerroksia merkitsee myös parempaa saantoa tuotannossa. Edulliset yksikerroksiset kosketusnäytöt käyttävät yhtä PET-alustaa, jossa kuvion yksinkertaisuus tuo hyvän läpinäkyvyyden. Suorituskykyä arvioitaessa yksikerroksisten anturirakenteiden suorituskyky on alhaisempi. Kosketus ei ole niin tarkka, eikä näyttö yleensä tue monikosketusta (niitä voidaan ohjata yhdellä, korkeintaan kahdella sormella).

Edulliset yksikerroksiset ratkaisut ovat ihanteellisia halvempiin älypuhelimiin ja ns. feature-puhelimiin. Jos suunnittelijat ovat aiemmin käyttäneet resistiivisiä kosketusnäyttöjä tai eivät kosketusnäyttöjä lainkaan, yksikerroksinen rakenne sopinee parhaiten heidän tarpeisiinsa ja budjettiin. Resistiivisiin näyttöihin verrattuna yksikerroksinen kapasitiivinen näyttö tuo monia etuja, joita ovat parempi läpinäkyvyys, pienempi tehonkulutus, parempi kestävyys ja parantunut käyttäjäkokemus.

Yksikerroksiset monikosketusnäytöt kuten Cypressin SLIM (Single-Independent Multi-touch) voivat alentaa kustannuksia jopa 40 prosenttia kaksikerroksiseen anturiratkaisuun verrattuna. Yksikerroksinen ratkaisu merkitsee hieman alempaa suorituskykyä, mutta toisaalta niillä voidaan toteuttaa ohuempi laite. Yksikerroksinen monikosketusanturi voidaan tehdä myös ilman reuna-alueen anturointia, joten kosketuksen aluetta voidaan laajentaa. Suunnittelijoille, jotka haluavat sekä pienempiä kustannuksia että ohuempia laiteratkaisuja, yksikerroksinen anturirakenne on houkutteleva vaihtoehto.

Pienemmät näyttökoot ovat selvästi edullisempia. Näytön aktiivisen alueen koko vaikuttaa suoraan kosketusnäytön hintaan, joten järjestelmäsuunnittelijoiden pitää pohtia kaikkia eri vaihtoehtoja suunnittelun optimoimiseksi.

Liitännän suunnittelu

Laitekustannuksia voidaan alentaa myös liitäntäsuunnittelun avulla. Joustava laattaliitin (FPC) liittää yksittäiset anturien I/O:t kosketusnäytön ohjainpiiriin, ja ohjaimesta laitteen isäntäprosessoriin.

Taipuisa liitäntäkaapeli voi olla joko aktiivinen tai passiivinen. Aktiivisessa kosketusnäytön ohjain ja muut tarvittavat komponentit asennetaan itse kaapeliin. Passivinen kaapeli sisältää vain reititinjohdot: ohjain sekä muut ulkoiset komponentit sijaitsevat erillisellä piirilevyllä. Liitäntä voidaan reitittää usealla eri tavalla. Mitä tehokkaampi ja monipuolisempi liitäntä on, sitä helpompaa muiden komponenttien integroiminen on. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kustannukset kasvavat jokaisen reitityskerroksen myötä. Järkevä reititys yhdessä kerroksessa auttaa pitämään liitännän kustannukset minimissä. Yksikerroksinen reititys parantaa myös signaalin eheyttä ja tekee PCB- eli piirilevysuunnittelusta yksinkertaisemman.

Näytöt

Kosketusnäyttöjärjestelmässä kapasitiivinen anturikalvo on näytön päällä. Näytöt ovat luonnostaan kohinaisia, mikä voi johtaa häiriöihin kosketusanturin toiminnassa. Kosketuksen herkkyys voi heikentyä ja tuottaa vääriä reaktioita kosketukseen. Hyvät suunnitteluvalinnat voivat pienentää näytön kohinaa ja vaikuttaa merkittävästi sekä kosketusnäytön suorituskykyyn että sen kustannuksiin.

Kuva 3. Näytön kohina kosketusnäyttöjärjestelmässä

Kohinan eristääkseen valmistajat ovat tyypillisesti lisänneet yhden suojaavan ITO-kerroksen näytön ja anturikalvon väliin. Vaikka ratkaisu on tehokas, suojakerros lisää kustannuksia ja kasvattaa moduulin paksuutta. Vaihtoehtoisesti näytön ja anturikerroksen väliin voidaan jättää pieni, tyypillisesti 0,2-0,5 millin ilmarako. Se on edullisempi ratkaisu, mutta kasvattaa myös moduulin paksuutta, mitä laitevalmistajat eivät halua. Tätäkin tärkeämpi suunnitteluvalinta kohdistuu itse näyttöön.

Matkapuhelimien ja tablettien suosituimmat näytöt ovat edelleen TFT LDC -ruutuja, joita on saatavilla DCVCOM- ja ACVCOM-tyyppisinä. sErot tulevat siitä, ajetaanko elektrodikerrosta (VCOM) tasa- vai vaihtojännitteellä. Kalliimmissa laitteissa AMOLED-näyttö kasvattaa suosiotaan koko ajan leveän katselukulmansa, paremman kirkkausten ja konstrastinsa, matalan tehonkulutuksen ja ohuemman rakenteensa ansiosta.

AMOLED on yksi vähäkohinaisimpia näyttötekniikoita, mutta se on myös kallis. DVCOM on yleisesti ottaen myös vähäkohinainen, mutta kallis. ACVCOM on sen sijaan suhteellisen edullinen, mutta suurikohinainen tekniikka. Näytön valinta riippuu suuresti siitä, mitä laitteelta halutaan. Loppukäyttö määrittelee laite- ja suorituskykyvalinnat.

Kosketusohjain

Vaikka ohjainpiiri ei ole yhtä kallis komponentti kuin näyttö tai kosketuspaneeli, sen valinnalla on eniten vaikutusta kosketusnäyttöjärjestelmän suorituskykyyn. Ohjain yhdistää kapasitiivista aistimista ja prosessointia päätelläkseen sormen painallukset ja eleet, ja raportoimalla sen sijainnin ja liikkeet isäntäprosessorille. Kun sormi asetetaan kapasitiiiviselle kosketusruudulle, ohjain havaitsee muutoksen kapasitanssissa ja muuntaa tämän informaation digitaalisiksi arvoiksi. Tätä muunnosta käsitellään edelleen edistyneillä kosketuksen tarkkuusalgoritmeilla ohjaimessa ennen kuin koordinaatit ja muu oleellinen informaatio lähetetään isäntäprosessorille.

Iso tekninen haaste kosketusnäytöissä on kohinalle herkkien signaalien käsittely. Niissä on pakko käyttää ohjaimia, joissa on laadukkaat analogiaosat, sisäänrakennettu kohinankäsittely ja edistyneitä signaalinkäsittelyn algoritmeja. Kosketusohjaimen laatu vaikuttaa suoraan loppukäyttäjän käyttökokemukseen, joten oikean ohjaimen valinta on keskeistä kosketusnäytön suorituskyvyn ja aiemmin esillä olleen kustannusedun kannalta.

Ohjain, jossa on suuri signaali-kohinasuhde (SNR) ja tehokas kohinan käsittely, pystyy kompensoimaan signaalin heikkenemistä, joka aiheutuu erilaisista kohinan lähteistä. Tällaisia ovat esimerkiksi näytön halvempi pintakerros tai kohinainen ACVCOM-näyttö. Jotta edullisen monikosketusta tukevan yksikerroksisen näytön suotuskyky voidaan optimoida, ohjaimen algoritmien pitää tukea tätä. Lisäksi yksikerroksisen liitäntäreitityksen edut voidaan saavuttaa vain, jos ohjaimen nastoitus tukee joustavaa reitityksen suunnittelua.

Kosketusohjaimet voivat vähentää järjestelmäkustannuksia muös eräillä edistyneillä lisäominaisuuksilla. Useimmar ohjaimet tulkitsevat esimerkiksi veden näytön päällä sormeksi, koska veden ja sormen kapasitanssikuvat (capacitance signature) ovat lähellä toisiaan. Tämän ratkaisuksi kosketusnäytön valmistaja voi lisätä kalliin vettähylkivän pinnoituksen näytön pintaan. Kun vesipisarat putoavat pinnalle, vettähylkivä pinta rikkoo pisarat pienemmiksi, jolloin näyttö ei enää rekisteröi niitä kosketuksina. Kosketusohjain voi myös tukea natiivisti veden hylkimistä algoritmeissaan, mikä säästää laitevalmistajan lisäpinnoituskustannuksilta.

Osaavat suunnittelijat, jotka ymmärtävät läpikotaisin kosketusnäyttöjärjestelmän ja sen avainkomponentit, voivat merkittävästi alentaa kustannuksia älykkäillä suunnitteluvalinnoilla, sekä suojalasin, anturimateriaalin ja -rakenteen, näyttötyypin ja liitännän valinnoilla. Kun valitaan innovatiivinen ja suorituskykyinen kosketusnäytön ohjain voidaan kustannuksia laskea ilman, että suorituskyvystä täytyy tinkiä. Suorituskyky on kuitenkin lopulta se tekijä, jolla lopputuotteita myydään.

MORE NEWS

Jättirahoitus GenAI-softakehitykseen

Business Finland on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle merkittävän, 840 000 euron rahoituksen tutkimushankkeelle, jonka tavoitteena on tutkia generatiivisen tekoälyn (GenAI) hyödyntämistä ohjelmistokehityksen eri vaiheissa. Hanke kantaa nimeä Generative AI for the Software Development Life Cycle, ja sen kokonaisbudjetti Jyväskylän yliopiston osalta on 1,2 miljoonaa euroa, josta 30 prosenttia katetaan yliopiston omarahoituksella.

Raidejokerin lähestymisestä varoitetaan sanallisesti

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki on käynnistänyt vuoden mittaisen pilottikokeilun, jossa testataan uudenlaista varoitusjärjestelmää Viikin pikaraitiotien ylityspaikalla. Järjestelmä varoittaa jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä äänimerkein että sanallisesti lähestyvästä raidejokerin junasta.

Ensimmäistä kertaa grafiikka- ja AI-laskenta samalla RISC-V-prosessorilla

Imagination Technologies on esitellyt uuden E-Series-arkkitehtuurin, joka yhdistää grafiikka- ja tekoälylaskennan ensimmäistä kertaa samaan RISC-V-prosessoriin pohjautuvaan IP-lohkoon. Uutuus avaa tietä tehokkaammille, joustavammille ja energiaa säästäville reunalaitteille – älypuhelimista robottiautoihin.

Aurinkokennokalvo voi tehdä rakennuksista sähköntuottajia

Rakennusten ikkunat ja julkisivut voivat tulevaisuudessa toimia sähköntuottajina, kiitos Luulajan teknillisen yliopiston tutkimukselle. Uudenlainen ohut aurinkokennokalvo yhdistää sähköntuotannon, ympäristöystävällisyyden ja läpinäkyvyyden – ilman kompromisseja rakennusten estetiikassa tai luonnonvalon hyödyntämisessä.

Kenelle Samsungin veitsenterävä uutuus on tarkoitettu?

Samsungin odotettu Galaxy S25 Edge on virallisesti julkaistu, ja 5,8 millimetrin paksuisena se ottaa haltuunsa tittelin "maailman ohuimpana täysiverisenä älypuhelimena". Kyse on hienosta insinööritaidon näytöstä: titaanirunko, keraaminen lasi ja huipputason kamera- sekä tekoälyominaisuudet on mahdutettu hämmästyttävän solakkaan koteloon.

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

FakeUpdates vaikutti 6 prosentissa organisaatioita

Tietoturvayritys Check Point Software Technologies on julkaissut huhtikuun 2025 haittaohjelmakatsauksensa. Raportin mukaan FakeUpdates jatkoi maailman yleisimpänä haittaohjelmana, vaikuttaen 6 prosenttiin organisaatioista maailmanlaajuisesti. Suomessa sen esiintyvyys oli 4,02 prosenttia.

Yksi ainoa molekyyli parantaa kennon suorituskykyä 0,6 prosenttia – ja sillä on merkitystä

Uusi kansainvälinen tutkimus osoittaa, että synteettinen molekyyli nimeltä CPMAC voi merkittävästi parantaa perovskiittipohjaisten aurinkokennojen tehokkuutta ja käyttöikää. Vaikka hyötysuhde parani vain 0,6 prosenttia, sillä on todellista merkitystä: suuressa mittakaavassa, kuten yhden gigawatin aurinkovoimalassa, se voi tuottaa tarpeeksi lisäenergiaa jopa 5000 kotitaloudelle.

Intel katkaisee linkin grafiikan ja CPU:n väliltä

Intel on virallisesti lopettanut Deep Link -teknologiansa kehityksen ja tuen, lopettaen näin kunnianhimoisen yrityksen yhdistää prosessorin ja näytönohjaimen voimat tiiviimmäksi kokonaisuudeksi.

Autojen tutkapiiri kutistui, teho kasvoi kaksinkertaiseksi

NXP Semiconductors on julkaissut uuden sukupolven tutkapiirin, joka mullistaa autonomisten ajoneuvojen tutkajärjestelmät. Uusi S32R47-imaging-tutkaprosessori tarjoaa jopa kaksinkertaisen suorituskyvyn edeltäjäänsä verrattuna ja mahtuu silti 38 prosenttia pienempään fyysiseen tilaan.

Vuoden lopulla jo 240 watin USB-lataus suoraan pistokkeesta

Pistorasiaan integroitava USB-lataus on siirtymässä täysin uudelle aikakaudelle. Brittiläinen tehoelektroniikkayritys Pulsiv on kehittänyt ensimmäisen valmiin ratkaisun, joka mahdollistaa jopa 240 watin USB-C-latauksen suoraan tavallisesta seinäpistokkeesta. Kyseessä on merkittävä tekninen läpimurto, joka voi muuttaa tapaa, jolla kannettavat tietokoneet, älypuhelimet ja jopa pienet kodinkoneet tai sähkötyökalut ladataan kotona ja työpaikoilla.

Omdia: Puolijohteet uuteen ennätykseen

Vuosi 2024 oli puolijohdeteollisuudelle historiallinen, sillä alan liikevaihto nousi Omdian mukaan 25 prosenttia edellisvuodesta ja ylsi ennätykselliseen 683 miljardiin dollariin. Kasvun moottorina toimi erityisesti tekoälyyn liittyvä kysyntä, joka nosti muistipiirien myynnin huikeaan 74 prosentin kasvuun.

Uusi standardi parantaa Bluetoothin tietoturvaa

Bluetooth-teknologia on saanut merkittävän päivityksen, joka parantaa käyttäjien yksityisyyttä ja laitteiden virrankulutusta. Bluetooth Special Interest Group (SIG) on julkaissut uuden Bluetooth Core Specification 6.1 -version, jossa keskeisenä uutuutena on satunnaistettu laiteosoitteiden päivitys – askel kohti vaikeammin jäljitettävää langatonta viestintää.

Tesla kiertää työsaartoa Ruotsissa suomalaisyrityksen kautta

Tesla on ajautunut erikoiseen selkkaukseen Ruotsin ay-liikkeen kanssa, ja yhtiö on nyt ryhtynyt kiertämään työtaistelutoimia suomalaislähtöisen yrityksen avulla. Kyseessä on ahvenanmaalainen ACS-konserni (Automation & Charger Solar), joka on aloittanut Teslan superlatureiden asennukset Ruotsissa kesken laajaa ay-liikkeen tukemaa saartoa.

Tehoelektroniikan PCIM oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin

Nürnbergissä tällä viikolla järjestetty PCIM Expo & Conference 2025 ylitti odotukset niin laajuudeltaan kuin sisällöltään. Tapahtuma kasvoi tänä vuonna kuuteen näyttelyhalliin ja kattoi yhteensä 41 500 neliömetriä – enemmän kuin koskaan aiemmin. Näyttely houkutteli paikalle 685 näytteilleasettajaa ja noin 16 500 kävijää eri puolilta maailmaa.

Tuki uudelle USB4:lle laajenee

Testaus- ja simulaatiojärjestelmistään tunnettu Keysight Technologies on julkaissut päivitetyn version System Designer for USB -työkalustaan. Uusin versio tukee nyt USB4 v2-standardia, mikä mahdollistaa uusimpien USB-teknologioiden hyödyntämisen jo suunnitteluvaiheessa.

Python jyrää: Suosio ennätyslukemissa

Python ei ole vain suosituin ohjelmointikieli maailmassa – se on nyt suositumpi kuin yksikään kieli yli 20 vuoteen. Samalla kieli kehittyy entisestään, sillä toukokuussa julkaistu Python 3.14 -beta tuo mukanaan nipun merkittäviä uudistuksia, jotka tekevät kielen käytöstä entistäkin miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Infineon sai vihreää valoa Dresdenin uudelle tehtaalle

Infineon Technologies on saanut Saksan liittovaltion talousministeriöltä lopullisen rahoituspäätöksen uuden, huipputeknologiaan keskittyvän puolijohdetehtaan rakentamiseksi Dresdeniin. Yritys investoi Smart Power Fab -nimiseen tuotantolaitokseen yli viisi miljardia euroa omia varojaan. Hanke tuo arviolta 1000 uutta työpaikkaa alueelle.

Nokian uusi kuituratkaisu korvaa kuparikaapelit

Nokia on julkistanut uuden Aurelis Optical LAN -ratkaisunsa, joka tarjoaa yrityksille kehittyneen ja pitkäikäisen vaihtoehdon perinteisille kuparipohjaisille lähiverkoille. Uusi kuitutekniikka vähentää merkittävästi kaapelointia ja energiankulutusta, tarjoten samalla huippunopeaa ja luotettavaa verkkoyhteyttä tulevaisuuden tarpeisiin.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Lue lisää...

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article