Markkinoilla on jo vuosia ollut ns. vesiputousnäytöllä varustettuja älypuhelimia, joissa näyttä kaareutuu reunalta alas. Tähän asti kaareutuminen on koskenut vain puhelimen näytön pitkiä sivuja. Nyt Xiaomi laajensi kaareutumisen kaikille reunoille.
Yhtiö kutsuu konseptipuhelimensa näyttöä nimellä quad curved. Puhelimen 88 astetta neljältä sivulta kaareutuvan näytön ansiosta näytön sisältö ikään kuin virtaa reunojen yli, yhtiö hehkuttaa. Lähes koko älypuhelimen näkyvä osa on näyttöä, eikä puhelimen rungossa ole painikkeita tai liittimiä. Tämä antaa puhelimelle futuristisen ulkoasun.
Taipuvat näytöt ovat nykyään yleisiä, ja niinpä jokaiselta sivulta kaareutuvan näytön valmistuksen suurin haaste ei ollut näytön taivuttaminen, vaan 88-asteisen ja suorakaiteen muotoisen lasipaneelin valmistus ja 3D-liimausprosessi.
Xiaomin kehittämä kaareutuva lasi on rikkonut rajoja lasituotannossa. Kaikilta sivuilta kaareutuvan lasin taivutus on teknisesti erittäin haastavaa verrattuna perinteiseen kaarevaan lasiin. Valmistusta varten tarvitaan lasinjalostuslaitteisto, jolla lasia voi taivuttaa kovassa paineessa ja 800 asteen lämpötilassa. Lisäksi tarvitaan neljä erilaista kiillotustyökalua ja yli kymmenen monimutkaista kiillotusprosessia. Koko prosessin onnistumiseen tarvittiin tuhansia kokeiluja.
Näytön muoto on keskeinen tekijä määriteltäessä tulevaisuuden älypuhelinten muotoa. Xiaomin kehittämä näyttöteknologia tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja ohjaa kohti täysin ilman liittimiä olevia, yhdistä rungosta koostuvia älypuhelimia.
Edistyksellinen muotoilu varmistaa, että lähes kaikki puhelimen sivut ovat näytön peitossa. Fyysiset liitännät ja painikkeet pystytään korvaamaan muilla ratkaisuilla, joiden kehittämisen Xiaomi on suojannut yhteensä 46 erilaisen patenttiratkaisun avulla. Innovatiiviset tekniset ratkaisut, kuten erittäin ohut pietsosähköinen keramiikka, markkinoiden ensimmäinen joustava kalvonäyttöteknologia, kolmannen sukupolven näytön alle sijoitetut kamerat, langaton lataus, eSIM-sirut, paineherkät kosketusanturit integroituvat saumattomasti yhteen.
Vesiputousnäytöt näyttävät upeilta, mutta niissä on myös ongelmansa. Monissa sovelluksissa sisältö osuu taipuisalle osalle näyttöä, mikä ei ole ihanteellista käytettävyyden kannalta. Lisäksi valmistajan täytyy olla erittäin tarkka kosketusantureiden algoritmien kanssa, jotta kaarevaan reunaan koskeminen ei aiheuttaisi virheellisiä reaktioita näytöllä.