Tietoturvayhtiö Palo Alto Networksin tutkimusyksikkö Unit 42 julkisti kattavan raportin pilvipalveluiden käytöstä ja niiden yleisimmistä heikkouksista. Tulokset ovat hälyttäviä. Analyysin mukaan suurin osa pilvi-identiteeteistä ovat asetuksiltaan aivan liian sallivia ja monet näistä antavat käyttöoikeuden asioihin, joita ei koskaan käytetä.
Unit 42 analysoi raporttia varten yli 680 000 identiteettiä, jotka kerättiin 18 000 pilvitilistä yli 200 eri organisaation laajuudella. Tulosten mukaan peräti 53 prosenttia palveluista sallii heikot salasanat (alle 14 merkkiä sisältävät) ja jopa 44 prosenttia saman salasanan uudelleen käyttämisen. Lisäksi 62 prosentilla on käytössä julkisia pilviresursseja.
Tutkimuksen perusteella monen yrityksen IAM-käytännössä eli käyttäjien identiteetin ja oikeuksien hallinnan politiikka on suuri tietoturvauhka.
Tamperelainen Wirepas on kehittänyt 5G Mesh -tekniikkansa, joka on jopa standardoitu ETSIn toimesta DECT-2020 -nimellä. Nyt Wirepas on demonnut verkkoa ensimmäisen kerran yhdessä piirisarjoja valmistavan Nordic Semiconductorin kanssa. Demo toteutettiin Tampereella ETSIn TC DECT#94 -täysistunnon yhteydessä.
Säteenjäljitys eli ray tracing on tekniikka, joka imitoi valon käyttäytymistä realistisesti näytöllä. Tämä on tuttua pelikoneiden grafiikkakorteilta, mutta kännyköissä sitä on tähän asti yritetty tehdä ohjelmallisesti. Nyt Arm tuo ensimmäisen kännyköiden GPU-piirin, jolla säteenjäljitys tehdään laitetasolla.
Maailman suurimpiin kuluttajaompelukoneiden valmistajiin lukeutuva SVP Worldwide on lanseerannut maailman ensimmäisen tekoäly- ja ääniohjausominaisuuksilla varustetun ompelu- ja kirjontakoneen kotitalouksille. PFAFF creative icon 2 -ompelu- ja kirjontakone kehitettiin läheisessä yhteistyössä Etteplanin kanssa.
DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy on rakentanut kattavaa 5G-verkkoa Saimaan alueelle. 5G-verkon peitto kasvaa kevään rakennustalkoiden lisäksi kesän aikana toteutettavan uuden taajuusalueen käyttöönoton myötä. Jo rakennetussa verkossa aktivoidaan matalammalla 700 MHz:n taajuudella rakennettu 5G, jonka kantama on kymmenen kilometrin luokkaa.
Robottiautoja on ajettu pitkään Arizonan ikuisessa kesässä, mutta todelliseen testiin tekniikka joutuu pohjoisen oloissa. Suomalainen Sensible 4 kehittää ohjelmistoja juuri näihin oloihin ja nyt yritys on mukana maailman ensimmäisessä pitkässä robottiautotestissä napapiirin pohjoispuolella Norjassa.
ADAS- eli kuljettajaa avustavien laitteiden määrä autoissa kasvaa koko ajan, kun niillä monitoroidaan kasvavaa määrää muuttujia ajaessa. Näiden laitteiden tarkkuus edellyttää esimerkiksi tarkempia magneettiantureita.
Aika monessa uudessa autossa tulee ainakin optiona mahdollisuus korvata vanha mekaaninen avain digitaalisella. Tämä onnistuu erillisellä, UWB-radiolla varustetulla ohjainpiirillä, mutta nyt CEVA tarjoaa laitevalmistajille samaa toiminnallisuutta myös piireille integroitavana IP:nä. Periaatteena siis pelkkänä koodina.
Huawei järjesti perjantaina Istanbulissa tapahtuman, jossa esiteltiin useita uusia tuotteita. Uusi taitettava älypuhelin Mate Xs 2 näki päivänvalon, samoin kaksi uutta MateBook-läppäriä. Täysin uusi aluevaltaus yhtiölle on e-muste -näyttötekniikkaan perustuva MatePad Paper.
PCI-SIG-järjestö hyväksyi tammikuussa PCI Express -standardin seuraavan polven 6.0-määritykset. Nyt mittauslaitevalmistajat Anritsu ja Tektronix ovat esitelleet kattavan testausjärjestelmän tuleville PCIe6-laitteille ja -piireille.
Tietoturvayritys Trend Micro kertoo eliminoineensa yli 33,6 miljoonaa sähköposteihin kohdistunutta tietoturvauhkaa vuonna 2021, mikä on 101 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Näin merkittävä hyökkäysten kasvu osoittaa, että sähköpostit ovat edelleen tärkein kyberhyökkäysten kanava.
Vastauksena standardiprosessorien yhä monimutkaisempiin rakenteisiin Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä luotiin avoin, huomattavasti supistettu käskysarja-arkkitehtuuri kymmenen vuotta sitten. RISC-V on nyt ehtinyt viidenteen polveensa ja se tarjoaa monia etuja kehittäjille.
Elektroniikan suunnittelijat ovat usein haluttomia harkitsemaan sovelluskohtaisesti räätälöityjä liitäntäratkaisuja ennen kuin on selvää, ettei muita vaihtoehtoja juuri ole. Tämä johtuu suurelta osin yleisestä näkemyksestä, että sovelluskohteeseen räätälöidyt liittimet ovat kalliita ja että kustomointi tuo projektiin kohtuuttomia viiveitä. Lisäksi usein katsotaan, että vain yhteen valmistajaan luottaminen on riskialtista. Näillä kolmella yleisellä käsityksellä on vain vähän tai ei lainkaan todellista perustaa, vakuuttaa liitinvalmistaja Nicomaticin Phil McDavitt.