Perinteisesti lentokoneet ovat käyttäneet hydraulisia toimilaitteita ensisijaisen ja toissijaisen lennonohjauksen, laskutelineen, jarrujärjestelmien ja jäänpoistojärjestelmien ohjaamiseen. Ilmailu- ja avaruusalan sähköistäminen ohjaa siirtymistä hydraulisista toimilaitteista tehoelektroniikkakäyttöihin painon, monimutkaisuuden ja huoltotarpeiden vähentämiseksi ja luotettavuuden parantamiseksi.
Huawein uusi P20-älypuhelin on saanut kehuja uudesta kolmikennokamerastaan, mutta nyt analyytikot alkavat löytää siitä muutakin kehuttavaa. Forbes-lehden testissä P20 osoittautui selvästi nopeammaksi käyttäjän kasvojen tunnistuksessa kuin Applen lippulaivamalli iPhone X.
Huawei itse hehkutti P20-mallin lanseeraustilaisuudessa Pariisissa, että P20 tunnistaa kasvot pimeässäkin 0,4 sekunnissa. Testeissään Forbes osoitti, että P20 kykenee käyttäjän tunnistamiseen alle sekunnissa, mutta että aika riippuu valaistusolosuhteista.
Applen iPhone X piirtää käyttäjän kasvoista 30 tuhannesta pisteestä koostuvan 3D-kuvan. Face ID -tunnistautumisessa pisteet kuvataan ja niitä verrataan tietokannan pistekuvaan.
Huawein 3D-tunnistus perustuu infrapunakameraan, RGF-lediin sekä VCSEL-laseriin, joka heijastaa kuvattavat pisteet kasvoille. Näitä pisteitä on kuitenkin 10-kertainen määrä iPhone X:een verrattuna eli peräti 300 000.
Tämän perusteella Huawei pääsi hehkuttamaan, että sen kasvontunnistus on 10 kertaa Applea parempi. Forbesin testit osoittavat, että kehuille on ainakin jonkin verran katetta. Huawein tekniikka on nopea ja käyttää enemmän tunnistuspisteitä.
Teleste ja Telia Finland ovat allekirjoittaneet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä Suomen suurimpiin teleoperaattoreihin kuuluvan Telia Finlandin kaapeliverkossa välitettävien laajakaista- ja TV-palveluiden operointi ja kehittäminen siirtyvät Telestelle. Palveluiden siirto Telia Finlandilta Telestelle toteutetaan vuoden 2024 loppuun mennessä ja osana siirtoa muutama keskeinen henkilö siirtyy Telesten palvelukseen.
Murata on esitellyt kaksi uutta HaLow-moduulia, jotka mahdollistavat jopa kilometrin kantaman Wi-Fi-yhteydellä. Nämä kompaktit, Sub-1 GHz -taajuuksia tukevat moduulit tarjoavat tehokkaita ratkaisuja erityisesti älykotien, teollisuuden ja infrastruktuurin IoT-sovelluksiin.
Kiinalainen Huawei on julkistanut uuden Mate 70 -sarjan älypuhelimensa, joka on ensimmäinen täysin HarmonyOS Next -käyttöjärjestelmällä toimiva laite. Tämä on Huaweille iso askel, sillä se irtautuu Googlen Android-palveluista ja -sovelluksista.
Nopeat 5G-yhteydet eivät ulotu kovinkaan kauas merelle. EU-rahoitteisessa hankkeessa VTT ja joukko yhteistyökumppaneita testasivat onnistuneesti täysin uutta ratkaisua, joka laajentaa nopean, matalan viiveen 5G-verkon peittoa ja kapasiteettia rannikkoalueilta kauemmas merelle. Linkki yltää jopa 109 kilometrin päähän rantaviivasta.
Valkeakoski on yksi Suomen ensimmäisistä kaupungeista, joka kokeilee katuvalaisimien kautta toteutettua langatonta lähiverkkoyhteyttä ja kameravalvontaa. Älyvalaistukseen erikoistuneen Signifyn kanssa yhteistyössä toteutettu valaistus- ja tietoliikenneratkaisu säästää kustannuksia ja aikaa, kun kaupunki välttyy mittavilta kaapelointitöiltä.
Elisan on ottanut 800 gigabitin tekniikan käyttöön runkoverkossaan ensimmäisenä maailmassa. Juniperin reitittimet moninkertaistavat runkoverkon tiedonsiirtokapasiteetin ja kiihdyttävät samalla mobiili- ja valokuituverkkojen kehitystä.
ChatGPT on nyt ollut markkinoilla kahden vuoden ajan. Siinä ajassa se on ehtinyt mullistaa monta alaa, mutta työnhaun tekoäly on saanut sekaisin. rekrytointipalveluja tarjoavan Remoten tutkimuksen mukaan 75 prosenttia työnantajista on saanut tekoälyn kirjoittamia ja vääriä tietoja sisältäviä työhakemuksia.
OnePlussan tilaama ja OnePollin toteuttama kyselytutkimus paljasti suomalaisten kuluttajien kasvavan kiinnostuksen älypuhelinten tekoälyominaisuuksia kohtaan. Yleisin syy vaihtaa puhelin uudempaan on kuitenkin heikko akunkesto.
Raspberry Pi -perhe sai uuden jäsenen, kun Raspberry Pi Pico 2 W julkaistiin tänään. Uutuus on varustettu integroiduilla langattomilla ominaisuuksilla, kuten 2,4 GHz Wi-Fi:llä (Wi-Fi 4) ja Bluetooth 5.2:lla. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon erityisesti IoT-projekteihin ja langattomiin sovelluksiin.
Cornellin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen huokoisen kiteen, joka voi merkittävästi parantaa litiumioniakkujen turvallisuutta. Keksintö pohjautuu ainutlaatuiseen makrosyklien ja molekyylikoppien yhdistelmään, joka mahdollistaa litiumionien kulun kiinteässä akussa sujuvammin kuin koskaan aiemmin.
Tasavallan presidentti Alexander Stubb on myöntänyt ohjelmistoyhtiö Unikielle kansainvälistymispalkinnon. Tampereella vuonna 2015 perustetun Unikien noin 65 miljoonan euron liikevaihdosta yli puolet tulee viennistä ja noin neljännes 600 hengen organisaatiosta työskentelee Suomen ulkopuolella.
Anglia on harvinainen yksityisomistuksessa oleva englantilainen komponenttien jakelija, joka tarjoaa mielellään suunnittelutukea ja lähettää uusia tuotteita ilmaisnäytteinä. Pariisissa sijaitsevan logistiikkakeskuksen kautta yritys haluaa nyt laajentua Eurooppaan, mukaan lukien Ruotsiin ja Suomeen.
Verkkohyökkääjät käyttävät uhrien nimiä, osoitteita ja kuvia heidän kotitaloistaan personoidakseen ns. sextortion- eli seksikiristyshyökkäyksiä ja lisätäkseen maksupaineita, selviää tietoturvayhtiö Barracudan julkaisemasta uudesta tutkimuksesta.
Kun verkkojen välisten yhdyskäytävien toteuttamisessa ollaan siirtymässä enenevässä määrin yhdessä tapahtuvaan reunalaskennan ja tekoälyn hyödyntämiseen, yksi järjestelmäkomponentti tahtoo jäädä turhan vähälle huomiolle: ihmisen ja koneen välisen rajapinnan toteuttava laite. Näin voi käydä esimerkiksi käytettäessä laitekehikkoja tai tietokonekoteloita järjestelmäarkkitehtuuriin kuuluvien edge-solmujen tekoälytoimintojen sijoituspaikkoina, kirjoittaa Advantech artikkelissaan.
Norjalainen TouchNetix on julkistanut uuden XL-kosketusratkaisunsa, joka on suunniteltu erityisesti jättimäisille, jopa 105-tuumaisille näytöille ja pinnoille. Tämä innovaatio on suunnattu erityisesti yritys- ja koulutuskäyttöön, joissa suurikokoiset näytöt ja valkotaulut tarjoavat monikäyttäjäyhteistyön ja esitysten mahdollisuuksia.
Jolla alkaa pian toimittaa ensimmäisiä Mind2-tekoälylaitteita tilaajilleen Salon tehtaalta, mutta mikä laite oikeastaan on? Mitä se tuo käyttäjälleen? Miksi pitäisi kantaa mukanaan yhtä uutta laitetta? Laite on käyttäjälleen muisti, joka tuo lisää aikaa työpäivään, sanovat toimitusjohtaja Sami Pienimäki ja hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio.
Belgialainen Melexis on julkistanut uuden MLX91235-virta-anturin, joka mullistaa virranmittauksen poistamalla tarpeen perinteiselle ferromagneettiselle ytimelle. Tämä innovaatio laajentaa Melexisin anturivalikoimaa ja mahdollistaa suurempien virtojen mittaamisen ulkoisten johtimien, kuten piirilevyjen tai väyläkiskojen, kautta.
Sähköautojen myynti on heitellyt viime aikoina, mikä on näkynyt myös latausasemien rakentamisessa. Tämä näkyy myös kotimaisen Kempowerin tämän hetken luvuissa. Notkahdus on kuitenkin väliaikainen, sillä latausasemien markkinoille luvataan globaalisti isoa kasvua.
Saksalaislähtöinen Ubitium on kehittänyt innovatiivisen prosessoriarkkitehtuurin, joka yhdistää eri suorittimien (CPU, GPU, DSP, FPGA) toiminnot yhteen siruun. Yrityksen mukaan tämä uusi RISC-V-arkkitehtuuriin perustuva ratkaisu mullistaa yli 50 vuotta vanhan suorittimien suunnittelun.
Startup-tapahtuma Slush on takanapäin, mutta mitä jäi käteen? Tekoäly oli laajasti esillä jo viime vuonna, mutta nyt AI oli selvästi keskeisessä roolissa. Voiko enää perustaa yritystä ilman, että on jokin kytkös tekoälyyn? Tai slushimaisemmin, voiko sellaiselle bisnesidealle saada rahoitusta?
Kun verkkojen välisten yhdyskäytävien toteuttamisessa ollaan siirtymässä enenevässä määrin yhdessä tapahtuvaan reunalaskennan ja tekoälyn hyödyntämiseen, yksi järjestelmäkomponentti tahtoo jäädä turhan vähälle huomiolle: ihmisen ja koneen välisen rajapinnan toteuttava laite. Näin voi käydä esimerkiksi käytettäessä laitekehikkoja tai tietokonekoteloita järjestelmäarkkitehtuuriin kuuluvien edge-solmujen tekoälytoimintojen sijoituspaikkoina, kirjoittaa Advantech artikkelissaan.
Milloin taantuma loppuu? Milloin markkinat piristyvät? ETN puhui Mouser Electronicsin EMEA-alueen markkinoinnin johtajan, Graham Maggsin kanssa. Maggsin mietteet löytyvät pian ilmestyvästä ETNdigi-erikoislehdestä.
Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme. R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
R&S-seminaari ‘Tools for Signal Integrity using modern oscilloscopes’ Vantaa 20.11.2024 / Ilmoittaudu mukaan täällä Oulu 21.11.2024 / Ilmoittaudu mukaan täällä
Tapahtuma: Nordic Test Forum Helsinki 26. - 27.11.2024, Helsinki Lisätietojatäällä