nPZero-piiri sijoitetaan oheislaitteiden ja I2C-isännän väliin, mahdollistaen antureiden tehokkaamman hallinnan. Piiri seuraa antureita ja reagoi käyttäjän asettamien kynnysarvojen ylittyessä tai alittuessa, herättäen isännän ja keräten datan tarvittaessa. Tämän ansiosta antureita ei tarvitse ajaa jatkuvasti, ja virrankulutus laskee merkittävästi. Piirin oma virrankulutus on vain 50 nanoampeeria, ja myös antureiden tehonkulutusta voidaan pienentää jopa 50 prosenttia.
nPZero-piirissä on käyttäjän määriteltävissä olevat säännöt, joiden perusteella isäntä herätetään. Piiri sisältää myös tilakoneen (state machine), jonka arvoja voidaan verrata ja hallita muistin avulla ilman aktiivista isäntäprosessorin osallisuutta. Isäntä voi olla mikä tahansa CPU, mikä tekee ratkaisusta monipuolisen ja yhteensopivan useiden eri järjestelmien kanssa.
Nanopower vastaa sekä piirin analogisten että digitaalisten osien suunnittelusta. Sirut valmistaa UMC 180 nanometrin prosessissa. Sirujen hinta on volyymeissä reilun euron kappale.
Ensi vuonna Jan Frode Bergsö lupaa markkinoille nPZerosta myös energian keräämiseen soveltuvan version, joka mahdollistaa uusia sovelluksia, joita ei aiemmin ole voitu toteuttaa pelkän paristokäyttöisyyden vuoksi. Tämä voi tarjota jopa nelinkertaiset säästöt, jos esimerkiksi neljä anturia mitataan kerran sekunnissa.
Nanopower on perustettu 2017 ja sillä on toimintaa Norjan Kristiansandin lisäksi Portugalin Portossa. Kuvassa näkyy nPZero-siru Nanopowerin evaluointikortilla.