Listan uusi ykkönen on Kalifornian Lawrence Livermore National Laboratoryn uusi järjestelmä El Capitan. Sen teho on 1742 eksaflopsia. Järjestelmässä on yhteensä 11 039 616 CPU- ja GPU-ydintä, ja se perustuu AMD:n neljännen sukupolven EPYC-prosessoreihin, joissa on 24 ydintä ja 1,8 GHz kellotaajuus, sekä AMD Instinct MI300A -kiihdyttimiin. El Capitan käyttää tiedonsiirrossa Cray Slingshot 11 -verkkoa ja saavuttaa energiatehokkuudessa lukeman 58,89 gigaflopsia/watti, mikä nosti koneen myös GREEN500-listan sijalle 18.
Toiselle sijalle putosi Oak Ridge National Laboratoryn Frontier-järjestelmä. Sen suorituskykyä on onnistuttu edellismittauksesta hieman nostaan ja nyt teho kirjataan lukemin 1353 eksaflopsia sekunnissa. Frontierin laskentaytimien kokonaismäärä on myös kasvanut edellisen listan vajaasta 8,7 miljoonasta ytimestä 9 066 176 ytimeen. Myös Frontier käyttää tiedonsiirrossa Cray Slingshot 11 -verkkoa.
Top500-listan ensimmäinen Intelin prosessoreita käyttävä järjestelmä on Argonnen tutkimuslaitoksen Aurora-järjestelmä, jonka teho on 1012 eksaflopsia.Kone pohjaa HPE Cray EX -runkoon ja Intel Exascale Compute -korttiin, joka käyttää Intel Xeon CPU Max -sarjan prosessoreja ja Intel Data Center GPU Max -sarjan kiihdyttimiä. Data siirtyy tässäkin järjestelmässä Crayn Slingshot-11-verkon välityksellä.
Juuri ennen CSC:n LUMI-konetta listan seitsemäntenä on ensimmäinen Nvidian prosessoreihin perustuva järjestelmä. Sveitsin kansallisen superlaskentakeskuksen Alps-järjestelmässä on Nvidian Grace72C_ ja GH800-prosessoreita.
Koko Top500-lista löytyy täältä.