Kesän helteillä on erittäin tärkeää pysyä selvillä, mitä elintarvikkeiden kylmäketjussa tapahtuu. Uusilla anturitageilla voidaan edullisesti ja tarkasti valvoa pilaantuvien tavaroiden kuljetusta. Tekniikka on merkittävästi halvempi toteuttaa kuin perinteiset logistiikka-alan seurantajärjestelmät.
Ruuan ja lääkkeitten valmistajilla, tukkukauppiailla ja vähittäismyyjillä on paljon rahaa sidottuna tavaroihin, joista tulee arvottomia mikäli niitä ei pidetä tarkasti kontrolloidussa viileässä ympäristössä. Logiikka-ala on siksi kehittänyt edistyneitä ja kalliita ratkaisuja kylmäketjun hallintaan. Nämä auttavat pilaantuvien tavaroiden jakelijoita seuraamaan jatkuvasti olosuhteita, joissa tavaroita pidetään, ja nopeasti puuttumaan kun olosuhteet eivät täytä määriteltyjä raja-arvoja.
Puolijohdeala sen sijaan on usein tehnyt tällaisia suuria, kalliita ja vaivalloisia teknologioita tarpeettomiksi korvaamalla ne pienemmillä, halvemmilla ja paremmilla vaihtoehdoilla.Tämä voisi nyt olla mahdollista myös kylmäketjun hallinnassa uuden komponentin myötä. Tämä artikkeli selittää, miten anturikäyttöön sopiva RFID-tagi voi muuttaa kylmäketjun hallintaa.
Itävaltalaisen ams:n sovellusinsinööri Shawn Rezaein teksti löytyy artikkeliosiostamme.