Juotospasta on monella tapaa hankala materiaali kaikille elektroniikkavalmistajille. Se pitää esimerkiksi varastoida alle 10 asteen lämpötilassa ennen tuotantokäyttöä. Useimmilla linjoilla ylimääräinen pasta hävitetään vuoron jälkeen, koska sen laatua ei voida varmistaa.
Saksalainen Henkel on nyt kehittänyt ensimmäisen juotospastan, jota se kehuu lämpötilan suhteen stabiiliksi. Loctite GC 10 -pasta pitää juoksutteensa ansiosta lämpötilansa paljon paremmin sekä kuljetuksen että varastoinnin aikana, että tietysti tuotantolinjalla.
Pasta on lyijytön, helogeenia sisältämätön pasta, joka pysyy vakaana 26,5 asteessa vuoden ajan ja 40 asteessakin kuukauden ajan. Tämä helpottaa merkittävästi logistiikkaongelmia.
Henkel testasi neljän vuoden ajan labrassaan yli tuhatta eri yhdistelmää ennen oikean löytymistä. Loctite GC 10 -pastaa testattiin laajassa beetaohjelmassa, jossa oli mukana 20 asiakasta. Näin pastaa testattiin eri tuotanto-olosuhteissa, haastavissa ympäristöissä ja erilaisia laitekokoonpanoissa.
Uutta pastaa saa nykyisten pastojen tapaan 3-, 4- ja 5-tyypissä. Tähän yhtäläisyydet Henkelin mukaan päättyvätkin. Koska pastaa säilyttään huoneenlämpötilassa, se on välittömästi valmis tuotantolinjalle. Kunhan pasta asetetaan stensiiliin, se on heti valmis käytettäväksi. Aiemmin pastan valmistelu saattoi kestää neljästä jopa 24 tuntiin.
Myös linjalla pasta säilyttää laatunsa erittäin pitkän aikaa. Stensiilissä pasta voi olla 16-72 tunnin ajan, ja juotosten laatu pysyy vakaana. Henkelin mukaan tämä tarkoittaa käytännössä, että 95 prosenttia pastasta päätyy tuotteisiin. Aiemmin pastan hyödyllinen käyttöaste on ollut noin 75 prosenttia.
Henkel sanoo toimittaneensa uutta pastaa asiakkailleen näytteinä tämän vuoden alusta lähtien. Nyt pasta on valmis laajamittaiseen kaupalliseen käyttöön.