Automatia julkisti tänään uuden Siirto-maksujärjestelmän, joka on Suomen ensimmäisen reaaliaikainen järjestelmä eri pankkien välisille mobiilimaksuille. Järjestelmän on suunnitellut ja sen toteuttaa Tieto.
Siirto on avoin maksujärjestelmä, joka noudattaa EU:n maksupalveludirektiivin (PSD2) uusia ehtoja, mahdollistaen maksamisen innovaatiot koko finanssialan ekosysteemissä. Siirto-järjestelmän kautta lisensoitu maksupalveluntarjoaja – pankki, kauppa, verkkokauppa tai muu yritys – pystyy tarjoamaan useiden pankkien asiakkaita tukevan mobiilimaksupalvelun yhden sovelluksen kautta.
Uusi järjestelmä noudattaa jo nyt vuonna 2018 voimaan tulevia PSD2-säännöksiä, mikä nostaa Suomen alan kehityksen kärkeen ja luo hyvät edellytykset myös tuleville maksuinnovaatioille. Uuden Siirto-palvelun myötä pankit ja muut maksupalveluntarjoajat tuovat markkinoille palveluita, jotka mahdollistavat suomalaisille kuluttajille reaaliaikaisen rahansiirron kaupassa, verkkokaupassa ja ”kännykästä kännykkään” eri pankkien välillä.
Tieto on suunnitellut järjestelmän ja toteuttaa sen yhdessä Automatian ja sen pankkikumppaneiden kanssa. Tieto on ollut myös asiantuntijana mukana luotaessa yhteisiä pelisääntöjä ja toimintaohjeita maksamisen ekosysteemille. Yhteistyöllä on rakennettu hyvät lähtökohdat uudelle innovatiiviselle palvelulle.
- Siirto-maksujärjestelmä on todellinen digiloikka pankkitoiminnalle ja reaaliaikaiselle maksuliikenteelle Suomessa. Olemme aktivoineet Fintech-ekosysteemin, johon kuuluvat yritykset, pankit ja muut maksupalveluntarjoajat pystyvät nyt innovoimaan uusia maksuratkaisuja asiakkailleen, kertoo Tiedon pankkiliiketoiminnan kehitysjohtaja Sami Uski.
Siirto-teknologian ansiosta loppukäyttäjät tarvitsevat rahan lähettämiseen tai vastaanottamiseen vain matkapuhelinnumeron, ja kaikki rahasiirrot tapahtuvat reaaliaikaisesti käyttäjän pankkitililtä. Uusi palvelu toimii kaikilla Automatian Siirto-maksualustaa käyttävillä maksupalveluntarjoajilla. Ensimmäisten suomalaisten pankkien odotetaan ottavan käyttöön omat Automatian Siirto-järjestelmään perustuvat mobiilimaksuratkaisunsa maaliskuussa 2017.