Note 7 aihautti Samsungille jättimäiset, useisiin miljardeihin dollareihin nousevat tappiot. Nyt amerikkalainen tutkimusyhtiö on purkanut Note 7:n ja tullut siihen tulokseen, että Samsung tiesi laitteen ongelmista, mutta otti silti tietoisen riskin.
Instrumental on purkanut Note 7:n osiinsa ja yrittänyt selvittää kuumentumisten ja syttymisten syytä. Alunperin Samsung epäili syyksi viallisia akkuja, mutta kun sama toistui myös toisen akkutoimittajan akkujen kanssa, Note 7:n myynti jouduttiin kokonaan lopettamaan.
Instrumentalin mukaan laitteen rakenne on sellainen, että akku voi joutua puristuksiin myös normaalissa käytössä. Akku koostuu positiivisesta litiumkobalttioksidikerroksesta, negatiivisesta grafiittikerroksesta ja kahdesta polymeeripohjaisesta elektrolyyttikerroksesta.
Mikäli negatiivinen ja positiivinen kerros pääsevät kosketuksiin, energia virtaa suoraan elekrolyyttiin, mikä aiheuttaa sen lämpenemisen ja lopulta syttymisen. Akun turvallisuus perustuu siihen, että polymeerielektrolyyttikerrokset pitävät anodi- ja katodikerrokset erillään toisistaan.
Samsung on myöntänyt, että akun kerrokset ovat ohuita, koska Note 7:n suunnittelu ja muotoilu oli niin agressiivinen. Mikäli puhelin taipuu esimerkiksi takataskussa istuttaessa tai paisuu normaalissa latausprosessissa, akun rakenne saattaa pettää. Ohut polymeerikalvo ei enää pitäisikään negatiivista ja positiivista kerrosta erillään toisistaan.
Instrumentalin analyysi paljastaa, että Samsung suunnitteli Note 7:n liian tiukaksi. Akun reunoille esimerkiksi jätettiin vain 0,1-0,3 millin toleranssit. Akkkukapasiteetin maksimoimisessa otettiin iso riski, joka tuli korealaisjätille valtavan kalliiksi.