ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT USCONTACT
Oct # TME square

ETNtv

Watch ECF videos

 
ECF23 videos
  • Milan Piskla & David Gustafik, Ciklum
  • Jarno Ahlström, Check Point Software
  • Tiitus Aho, Avnet Embedded
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Pasi Suhonen, Rohde & Schwarz
  • Joachim Preissner, Analog Devices
ECF22 videos
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Timo Poikonen, congatec
  • Kimmo Järvinen, Xiphera
  • Sigurd Hellesvik, Nordic Semiconductor
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Andrea J. Beuter, Real-Time Systems
  • Ronald Singh, Digi International
  • Pertti Jalasvirta, CyberWatch Finland
ECF19 videos
  • Julius Kaluzevicius, Rutronik.com
  • Carsten Kindler, Altium
  • Tino Pyssysalo, Qt Company
  • Timo Poikonen, congatec
  • Wolfgang Meier, Data-Modul
  • Ronald Singh, Digi International
  • Bobby Vale, Advantech
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Zach Shelby, Arm VP of Developers
ECF18 videos
  • Jaakko Ala-Paavola, Etteplan CTO
  • Heikki Ailisto, VTT
  • Lauri Koskinen, Minima Processor CTO
  • Tim Jensen, Avnet Integrated
  • Antti Löytynoja, Mathworks
  • Ilmari Veijola, Siemens

logotypen

 2022  # square  (4)
TMSNet  advertisement
ETNdigi
A la carte
AUTOMATION DEVICES EMBEDDED NETWORKS TEST&MEASUREMENT SOFTWARE POWER BUSINESS NEW PRODUCTS
ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT US CONTACT
Tweet

TECHNICAL ARTICLES

Piikarbidi vie sähköauton pidemmälle

Tietoja
Kirjoittanut Veijo Ojanperä
Julkaistu: 16.08.2023
  • Devices
  • Power

Laajan kaistaeron puolijohteet kuten piikarbidit (SiC) soveltuvat erinomaisesti autoteollisuuden ja uusiutuvan energian moderneihin sovelluksiin. Kun maailma on siirtymässä ympäristön kannalta kestävien energialähteiden käyttöön, on hyötysuhteen merkitys suurempi kuin koskaan.

Kirjoittaja Ajay Sattu työskentelee onsemillä tuotelinjapäällikkönä Chandlerissa, Arizonassa. Hänellä on elektroniikkainsinöörin tutkinto Etelä-Carolinan yliopistosta.

Yksi keino lisätä hakkuriteholähteen hyötysuhdetta on vähentää kupari- ja kytkentähäviöitä. Haasteena tässä on kuitenkin se, että tasavirtaväylän jännitteet nousevat ja puolijohdeteknologioiden kehityksen tulee pysyä vauhdissa mukana. Nämä teknologiat ovat tärkeitä alan toimijoille ja ne mahdollistavat hiilidioksidin vähentämiseen tähtäävät toimenpiteet.

Tässä artikkelissa luodaan katsaus siihen, kuinka seuraavan sukupolven piikarbidipuolijohteita kehittämällä pystytään vastaamaan uusimpien sovellusten asettamiin haasteisiin. Lisäksi pohdimme, miten tärkeässä asemassa kestävä päästä päähän ulottuva toimitusketju on, kun halutaan taata jatkuva menestyminen.

Teknologia edistyy nopeasti erilaisten mitä moninaisimpien sovellusalueiden yli ulottuvien vetovoimatekijöiden ansiosta. Kun tarkastellaan kahta merkittävintä markkina-aluetta, teollisuustuotantoa ja autoteollisuutta, tärkeimmät vaikuttavat trendit ovat suorituskyvyn kasvattaminen, laitekoon optimointi ja havainnoinnin parantaminen kuvantunnistusta hyödyntämällä.

Teollisuustuotannon alueella mosfettien ja tehomoduulien kehittyminen mahdollistaa toteutusten energiatehokkuuden lisäämisen ja erilaisten teollisuusjärjestelmien järjestelmäkustannusten pitämisen järkevällä tasolla. Kaksi eniten hyötyvää aluetta ovat sähköautojen latausinfrastruktuuri sekä vaihtoehtoiset ja uudistuvat energiasovellukset kuten aurinkoenergian sovellukset.

Autoteollisuuden puolella suorituskyky on hieman hämäävästi linkitetty samaan sarjaan ajoneuvon koon, painon ja kojelaudan elektroniikan kustannusten kanssa. Piikarbidiratkaisujen käyttäminen IGBT-tehomoduulien sijaan sähköauto- ja hybridisovelluksissa on parantanut merkittävästi suorituskykyä ja samalla on hyötyjä saatu myös ajoneuvon keskusyksiköiden, ledivalaistuksen ja runkoelektroniikan parantuneesta tehonhallinnasta. 

Sähköauton invertteri on avainasemassa, koska se vaikuttaa suoraan ajoneuvon suorituskykyyn ja siten ajoneuvon toimintamatkan määrittämiseen. Kun ajatellaan ajomatkoja, suurimman osan ajasta kevyellä henkilöajoneuvolla ajetaan vain vähän kuormitusta vaativissa olosuhteissa, jolloin suorituskyvyn paranemisen hyödyt ovat ymmärrettävät korvattaessa IGBT-ratkaisut piikarbidiratkaisuilla. Lisäksi ajoneuvossa olevan latauslaitteen tulee olla kooltaan mahdollisimman pieni. Pienemmät laitekoot on mahdollista saavuttaa vain käyttämällä laajan kaistaeron puolijohteita, jotka kestävät suuria kytkentätaajuuksia. Jokainen säästetty energiatippa edesauttaa sitä, että ajoneuvolla voidaan ajaa pidempiä matkoja, mikä vähentää huolta reitin varrelle jäämisestä.

Piikarbidin tuomat hyödyt uusissa sovelluksissa

Jokainen tehonmuunnos auto- ja teollisuussovelluksissa tapahtuu puolijohdepohjaisten kytkinlaitteiden ja diodien toimesta ollakseen tehokas ja vähentääkseen muunnoshäviöitä. Tämän takia puolijohdeteollisuus on pyrkinyt edistämään piipohjaisten puolijohdepiirien, erityisesti IGBT-, mosfet- ja diodipiirien, suorituskykyä tehosovelluksissa käytettäessä. Se yhdistettynä tehomuunnoksen topologioissa tehtyihin innovaatioihin on johtanut entistä parempaan suorituskykyyn.

Kuva 1: Piikarbiditeknologia hyödyttää hyvin monenlaisia sovelluksia.

Kun perinteisten piipohjaisten puolijohdepiirien rajat suorituskyvyn lisäämiseksi alkavat olla saavutettu, tarvitaan uusia materiaaleja. Niin sanotut laajan kaistaeron materiaalit kuten piikarbidi (SiC) ja galliumnitridi (GaN) ovat lupaavia tulevaisuutta ajatellen. Sähköisiltä järjestelmiltä odotetaan yhä parempaa suorituskykyä, integraatiotiheyttä ja luotettavuutta, jolloin varteenotettava vaihtoehto on piikarbiditeknologia.

Onpa sitten tehtäväprofiilissa ajoneuvon voimansiirto tai aurinkovoimainvertteri tai sähköauton laturi, piikarbidipohjaiset mosfetit ja diodit tarjoavat enemmän suorituskykyä pienemmillä järjestelmäkustannuksilla kuin perinteiset piipohjaiset IGBT:t ja tasasuuntaajat. Piikarbidin laaja kaistaero mahdollistaa sen, että se kestää suurempia jännitekenttiä kuin pii, jolloin käytännössä on mahdollista toteuttaa suuria lohkojännitteitä kuten 1700 ja 2000 volttia. Lisäksi piikarbidin elektroniliikkuvuus ja kyllästysnopeus ovat merkittävästi suurempia kuin piipiireillä, jolloin toiminta merkittävästi suuremmilla taajuuksilla ja liitoslämpötiloilla mahdollistuu, mikä tuo paljon etuja. Lisäksi piikarbidipohjaiset piirit kytkeytyvät suhteellisen vähäisin häviöin suurilla taajuuksilla, mikä pienentää kokoa, painoa ja kustannuksia vähentämällä magneettien, kondensaattorien ja muiden passiivisten komponenttien tarvetta.

Kuva 2: Laajan kaistaeron materiaalit kuten piikarbidi soveltuvat hyvin tehojärjestelmiin.

Huomattavasti pienemmät johtumislämpö- ja kytkentähäviöt tarkoittavat sitä, että piikarbidipohjaiset tehoratkaisut synnyttävät vähemmän lämpöä. Tämä yhdistettynä toimintakykyyn niinkin suurilla liitoslämpötiloilla (Tj) kuin 175 ºC tarkoittaa, että tarve lämmön poisjohtamiseen esimerkiksi tuulettimien tai jäähdytyslevyjen avulla vähenee oleellisesti, jolloin säästöjä saadaan järjestelmän koossa, painossa ja kustannuksissa sekä saavutetaan parempi luotettavuus jopa haasteellisissa, pieneen tilaan sullottavissa sovelluksissa.

Suurille jännitteille tarvetta

Laajan kaistaeron ominaisuuksiensa ansiosta piikarbidi kestää suurempia kriittisiä jännitekenttiä kuin pii, jolloin käytännössä on mahdollista siirtyä käyttämään suuria lohkojännitteitä kuten 1700 ja 2000 volttia. Tietylle wattimäärälle jännitteiden nostaminen pienentää kokonaisvirran kulutuksen vaatimuksia ja näin ollen vähentää kuparihäviöitä. Uusiutuvan energian sovelluksissa kuten aurinkoenergian valosähköisissä järjestelmissä valosähköisistä paneeleista saatava tasavirtaväylän jännite on noussut 600 voltista 1500 volttiin hyötysuhteen parantamista varten.

Vastaavasti kevyissä henkilöajoneuvoissa ollaan siirtymässä 400 voltin väylistä 800 voltin väyliin (jossain tapauksissa jopa 1000 voltin väylään) hyötysuhteen parantamiseksi ja latausaikojen lyhentämiseksi. Aikaisemmin oli tapana käyttää 750 voltin nimellisjännitteen piirejä 400 voltin väylän jännitteillä, mutta nykyisin tarvitaan suurempia jännitteitä kuten 1200 volttia ja jopa 1700 volttia mainittujen sovellusten luotettavan toiminnan takaamiseksi.

Uusinta teknologiaa

Entistä suurempien läpilyöntijännitteiden synnyttämään tarpeeseen onsemi on kehittänyt valikoiman 1700 voltin M1 planar EliteSiC -mosfetpiirejä, jotka on optimoitu nopeita kytkinsovelluksia varten. Saatavilla on esimerkiksi 1700 voltin VDSS:llä ja -15/+25 voltin laajennetulla VGS:llä varustettu NTH4L028N170M1-piiri. Piirin tyypillinen RDS(ON)-arvo on ainoastaan 28 mΩ.

Uusi 1700 voltin mosfetti pystyy toimimaan jopa 175 ºC liitoslämpötiloissa (Tj), jolloin voidaan käyttää merkittävästi pienempiä jäähdytyslevyjä tai ne voidaan jättää kokonaan pois. NTH4L028N170M1-piirin neljännessä nastassa (TO-247-4L-kotelo) on Kelvin lähde -liitäntä, joka vähentää käynnistyksen yhteydessä tehohäviöitä ja hilakohinaa. Saatavissa on myös D2PAK-7L-kokoonpano koteloinnista johtuvien häiriöiden pienentämistä varten NTH4L028N170M1-piirin kaltaisissa piireissä.

Kuva 3: onsemin uusi 1700 voltin EliteSiC-mosfetti.

Saatavissa on myös 1700 voltin 1000 mΩ:n SiC-mosfetti TO-247-3L- ja D2PAK-7L-koteloituna versiona suurta luotettavuutta vaativiin lisätehonsyöttöyksiköihin, joita tarvitaan sähköauton lataus- ja uusiutuvan energian sovelluksissa.

Mosfettien lisäksi onsemi on kehittänyt valikoiman 1700 voltin SiC-pohjaisia Schottky-diodeja. Tällaisella nimellisjännitteellä D1-sarjan piirit tarjoavat entistä suuremman jännitemarginaalin diodin suurimman toistuvan estojännitteen huippuarvon (VRRM) ja toistuvan estojännitteen huippuarvon välille. Erityisesti uudet piirit pienentävät suurimman hetkellisen myötäjännitteen (VFM) arvoa ja tarjoavat jopa suurissa lämpötiloissa erinomaisen estovuotovirta-arvon, jolloin suunnittelu saadaan toimimaan stabiilisti suurilla jännitteillä kohonneissa lämpötiloissa.

Kuva 4: onsemin uudet 1700 voltin Schottky-diodit.

Saatavissa on NDSH25170A- ja NDSH10170A-piirit joko TO-247-2L-koteloituina tai paljaina siruina sekä koteloimattomana 100 A -versiona.

Toimitusketju on tärkeä

Koska joillakin aloilla toimitusketjuilla on ilmennyt vaikeuksia komponenttien saatavuuden suhteen, on tärkeää uusien piirien ja teknologioiden valintaa tehdessä ottaa huomioon tämä asia. Pystyäkseen takaamaan asiakkaille luotettavat toimitukset myös kysynnän kasvaessa nopeasti onsemi on ostanut GTAT:n. Tämä hankinta antaa vahvaa tukea toimitusketjuun ja sen lisäksi onsemi pystyy hyödyntämään GTAT:n teknistä osaamista. Nykyään onsemi on ainoa suuren skaalan toimittaja, jolla on käytettävissään päästä päähän ulottuva toimitusketju sisältäen piikarbidikiteiden massakasvatuksen, substraatit, epitaksian, piirinvalmistuksen, integroidut moduulit ja kotelointiratkaisut.

Odotettavissa olevan piikarbidipiirien kysynnän kasvun varalta onsemin suunnitelmissa on lähivuosina viisinkertaistaa substraattituotanto ja panostaa merkittävästi kaikkien tuotantotilojensa laajentamiseen piirien ja moduulien tuotannon kaksinkertaistamiseksi tämän vuoden aikana. Myös ensi vuoden aikana tuotantokapasiteettia aiotaan lisätä siten, että tuotanto edelleen lähes kaksinkertaistuu. Senkin jälkeen tuotantoa kasvatetaan samaan tahtiin.

Yhteenveto

Piikarbidi soveltuu suorituskykynsä ansiosta nykyajan haasteellisten autoteollisuuden, uusiutuvan energian alan ja teollisuustuotannon sovellusten suunnittelujen toteuttamiseen. Erityisesti piikarbidin tarjoama tehotiheys ja lämpöominaisuudet ovat merkittäviä.

Koska teknologia on vielä kypsytysvaiheessa, jatkuva kehitystyö ja edistysaskeleet tärkeimmillä sovellusalueilla tarkoittavat sitä, että myös piikarbiditeknologian oon pystyttävä vastaamaan näihin lisääntyviin vaatimuksiin. Eräänä esimerkkinä voidaan mainita entistä suurempia läpilyöntijännitteitä koskeva vaatimus, johon onsemi on pystynyt vastaamaan uusilla 1700 voltin SiC-mosfeteillä ja -diodeilla. Lisäksi onsemi kehittää 2000 voltin SiC-mosfettiteknologiaa ajatellen tulevia uusia sovelluksia aurinkoenergian, puolijohdemuuntajien ja sähköisten katkaisimien (eCircuit Breaker) alueilla.

back to top
MORE NEWS

Sotilaskäyttöön kehitetty läppäri kestää ”vähän enemmän”

Panasonic Mobile Solutions on esitellyt kovien olosuhteiden Toughbook-läppäristään 40 Military -version, joka on kehitetty erityisesti sotilasajoneuvoissa käytettäväksi. Laite on kehitetty yhdessä roda computer GmbH:n kanssa, joka on jo pitkään konfiguroinut ja mukauttanut Panasonicin laitteita erilaisiin sotilassovelluksiin.

Alihankinta keräsi hyvin väkeä

Tampereen Alihankinta-messut täytti tällä viikolla jo 35 vuotta. Kolmipäiväinen tapahtuma keräsi hyvin väkeä, kaikkiaan 16 925 kävijää. Luku ei ole aivan ennätysvuoden 2016 tasolla, mutta selkeä parannus vaisuun viime vuoteen.

Zuken tuo tekoälyn piirikortin reititykseen

Japanilainen Zuken tunnetaan piirilevyjen suunnittelun työkaluistaan. Nyt yritys on tuomassa tekoälyn asiakkaidensa käyttöön. Tämä tapahtuu kolmessa vaiheessa Zukenin CR-8000-työkaluissa.

Raspberry Pi saa odotetun 5-version

Raspberry Pi on suosituin kehittäjien yhden kortin tietokone, mutta nykyinen 4-sukupolvi on jo neljän vuoden ikäinen. Tämä ongelma poistuu lokakuussa. Raspberry Pi 5 saa jopa 2-3 kertaa enemmän suorituskykyä, kun prosessoriksi vaihtuu Broadcomin BCM2712.

Voiko johtava muovi tuoda riittävän EMI-suojauksen 5G-sovellukseen?

On monia esteitä, jotka on voitettava, jotta 5G tuo lupaamansa paremman suorituskyvyn ja tehokkuuden, antaa uusia käyttökokemuksia ja yhdistää uusia toimialoja. Yksi avain näiden lupausten täyttämiselle on ainutlaatuisten EMI-suojausmateriaalien ja -tekniikoiden kehittäminen, jotka mahdollistavat sähkömagneettisten häiriöiden onnistuneen hallinnan ja parantavat sähkömagneettista yhteensopivuutta.

16-bittisellä lisää tehoa moottorinohjaukseen

Renesas Electronics on julkistanut uuden jäseniä suosittuun RL78-mikro-ohjainten perheeseensä. 16-bittinen RL78/G24 tuo tähän asti suurimman suorituskyvyn RL78-perheen ohjaimiin.

Telia testaa jo uusinta RedCap-tekniikkaa

Telia on tehnyt Nokian ja MediaTekin kanssa kenttätestejä Suomessa 5G Reduced Capability -teknologialla eli RedCapilla. RedCap on IoT:n eli esineiden internetin uusin 5G-tekniikka, joka auttaa Telian asiakkaita hyödyntämään IoT:t entistä paremmin.

Nokia yllättää: tuo 5G-päätelaitteet teollisuuskäyttöön

Vuosituhannen alussa Nokia valmisti suuria määriä Tetra-viranomaispuhelimia, mutta tämä liiketoiminta myytiin vuonna 2005 ranskalaiselle EADS:lle. Nyt yhtiö yllättää tuomalla kovaa käyttöä kestävät 5G-päätelaitteet langattomiin verkkoihin teollisissa ympäristöissä, kuten satamissa, kaivoksissa, kemianlaitoksissa ja öljynporauslautoilla.

Tamperelainen Radientum Nordicin eliittikumppaniksi

Tamperelainen Radientum tunnetaan antennien ja RF-suunnittelun työkaluistaan. Nyt yhtiö on päässyt mukaan Nordic Semiconductorin eliittikumppaniksi eli Elite Desing Partners -listalle.

Laser nostaa prosessorin datalinkin viisinkertaiseksi

Kupari on jo kauan sitten korvattu kuidulla verkkoyhteyksissä. Nyt ruotsalaisen Svers Semiconductorsin tytäryhtiö Sivers Photonics aikoo esitellä ECOC-messuilla Glasgow´ssa optista piiriä, joka yltää 4 terabitin datanopeuteen 8 eri aallonpituudella.

Microchip toi I3C-väylän pienelle ohjaimelle

Jo iäkkäät I2C- ja SPI-väylät ovat korvautumassa nopeammalla I3C-anturiväylällä monissa pienissä laitteissa. Microchip on nyt kehittänyt markkinoiden ensimmäisen pienen nastamäärän ohjainpiirin, joka tukee I3C-väylää.

Simulink osaa nyt analysoida bugeja lennossa

MathWorks on julkistanut vuoden toiset päivitykset sekä Matlabiin että Simulinkiin. Uusi 2023b-julkaisu esittelee kaksi tuotetta ja useita merkittäviä päivityksiä, joilla suunnittelijoiden työtä voidaan tehostaa ja virtaviivaistaa.

Demo osoittaa: universaaliprosessori on askeleen lähempänä

Tachyum on yritys, joka kehittää universaaliprosessoria. Siis suoritinta, joka kykenee ajamaan kaikkia eri käskykantoja samalla raudalla. Prodigy-prosessorin pitäisi tulla markkinoille ensi vuonna.

Renesas yhdistää AI- ja mikro-ohjainkehityksen

Mikro-ohjainmarkkinoiden kärkeen kuuluva Renesas aikoo mahdollistaa sen, että mikro-ohjainten kehittäjät pääsevät samoilla työkaluilla kiinni myös tekoälytoimintojen kehittämiseen. Yhti sanoo luoneensa rajapinnat Reality AI Tools -työkalujen ja e2 studio -kehitysympäristönsä välille.

Ericsson: mobiiliverkkoja ajetaan pian pilvessä

Mobiiliverkot eivät ole entisen kaltaisia. Aiemmin kyse oli valmistajakohtaisista suljetuista ratkaisuista, nyt verkkoja halutaan toteuttaa eri valmistajien komponenteilla ja ohjelmistoilla. Ericsson sanoo saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään tulevaisuuden avoimissa verkoissa.

Nokia tarjoaa ”verkkoa koodina” – siis mitä?

Nokia on julkistanut uuden alustan, jolle on annettu nimeksi Networks as Code. Alustan tavoitteena on nopeuttaa sitä, miten operaattorit voivat muuttaa verkon ominaisuuksia liikevaihtoa kerryttäviksi tuotteiksi. Mistä siis on kyse?

UWB:llä voi paikantaa 1,4 millimetrin tarkkuudella

Monissa sovelluksissa olisi käyttöä äärimmäisen tarkalle paikannukselle. Toinen tärkeä ominaisuus olisi erittäin pieni virrankulutus. Belgialainen mikroelektroniikan tutkimuskeskus IMEC esitteli VLSI Technology Symposiumissa impulssiradion, joka vastaa molempiin vaatimuksiin komeasti.

Auton moottorinohjaus yhdellä kortilla

Saksalaisen Rutronikin System Solutions -suunnitteluyksikkö on esitellyt uuden kehityskortin autojen pienikokoisille moottorin ohjausyksiköille. RDK4-kortti on odotettu laajennus yhtiön kanta- ja sovitinkorttivalikoimaan.

Aurinkosähkön ja akkujen hinta on romahtanut 10 vuodessa

Berliinissä sijaitseva tieteellinen ajatushautomo Mercator Research Institute on Global Commons and Climate Change (MCC) on julkaissut Energy Research & Social Science -lehdessä tutkimuksen, jonka perusteella aurinkosähkön hinta on laskenut 87 prosenttia ja akustojen 85 prosenttia viimeisen vuosikymmenen aikana.

Innokas Medical on nyt vain Innokas

Lääketieteen laite- ja sovelluskehityksen palveluita tarjoavat 200 kehittäjän Innokas Medical haluaa laajentua myös muille sulautetun kehityksen alueille. Tätä varten yhtiö uudelleenbrändää itsensä ytimekkäällä nimellä Innokas.

37 38 39 40  # pc-box
2023 # 50 år pc-box
 2022  # mobilbox
22/8 34 35 36 37 38 39 # pcbway klar
37 38 39 40 # mobilbox
2023 # 50 år mobilbox
Oct # mobilbox
TMSNet  advertisement
ALWAYS # ETNdigi nysbrev

© Elektroniikkalehti

 
 

TECHNICAL ARTICLES

Voiko johtava muovi tuoda riittävän EMI-suojauksen 5G-sovellukseen?

On monia esteitä, jotka on voitettava, jotta 5G tuo lupaamansa paremman suorituskyvyn ja tehokkuuden, antaa uusia käyttökokemuksia ja yhdistää uusia toimialoja. Yksi avain näiden lupausten täyttämiselle on ainutlaatuisten EMI-suojausmateriaalien ja -tekniikoiden kehittäminen, jotka mahdollistavat sähkömagneettisten häiriöiden onnistuneen hallinnan ja parantavat sähkömagneettista yhteensopivuutta.

Lue lisää...

OPINION

Kolme tapaa pidentää tietokoneiden käyttöikää

Ilmastokriisin ratkaiseminen edellyttää teknologian käyttöiän pidentämistä ja laitteiden kierrättämistä jatkuvan uusien laitteiden ostelun ja pois heittämisen sijaan, kirjoittaa Panasonic TOUGHBOOKin Pohjoismaiden maajohtaja Stefan Lindau.

Lue lisää...

LATEST NEWS

  • GOODRAM-keskusmuistit teollisuudelle
  • Sotilaskäyttöön kehitetty läppäri kestää ”vähän enemmän”
  • Alihankinta keräsi hyvin väkeä
  • Zuken tuo tekoälyn piirikortin reititykseen
  • Raspberry Pi saa odotetun 5-version

NEW PRODUCTS

  • Sotilaskäyttöön kehitetty läppäri kestää ”vähän enemmän”
  • USB ja Bluetooth samassa pienessä paketissa
  • 65 wattia tehoa useammasta USB-portista
  • Markkinoiden suosituin korttitietokone nyt Mouserilta
  • Tähän asti tarkin anturi sähköautojen akustoihin
 

NEWSFLASH

Tweets by ETN_fi
 

Section Tapet