logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Vaikka 8-bittisiä mikro-ohjaimia on ollut tarjolla jo melkein viisi vuosikymmentä, niiden kysyntä kasvaa edelleen. Vastatakseen markkinoiden vaatimuksiin 8-bittisten mikro-ohjaimien toiminnallisuutta on kehitetty nykyaikaisten sovellusten tarpeita varten. 

Artikkelin ovat kirjoittaneet Microchip Technologyn Stephanie Pinteric ja Wayne Freeman.

Mikro-ohjaimet ovat tärkeässä osassa muuttamassa maailmaamme, koska niitä on lähes kaikissa elektroniikkaa sisältävissä tuotteissa. Nykyajan elektroniikassa mikro-ohjaimilla saadaan lisää toiminnallisuutta kaikenlaisiin sovelluksiin kaikilla markkina-alueilla kuten autoteollisuudessa, avaruusteollisuudessa, kulutuselektroniikassa, teollisuudessa ja terveydenhoidossa.

Vaikka 8-bittisiä mikro-ohjaimia on ollut tarjolla jo melkein viisi vuosikymmentä, uudet nopeasti yleistyvät tuoteinnovaatiot ja sovellukset kuten sähköautot ja -pyörät, koti- ja teollisuusautomaatio sekä IoT-laitteet ovat lisänneet huomattavasti näiden edullisten pienikokoisten mikro-ohjaimien kysyntää. Vastatakseen markkinoiden vaatimuksiin 8-bittisten mikro-ohjaimien toiminnallisuutta on kehitetty nykyaikaisten sovellusten tarpeita varten.

Tässä artikkelissa tarkastellaan kolmea yleistä sovellusta, joissa uudet, analogisilla suodatustoiminnoilla varustetut 8-bittiset mikro-ohjaimet tukevat näitä nykyaikaisia järjestelmiä parantamalla järjestelmän suorituskykyä ja nopeuttamalla järjestelmätapahtumien vasteita.

Akkujen hallinta, valvonta ja optimointi

Monet sulautetut järjestelmät mukaan lukien IoT-järjestelmät toimivat kaukana olevissa sijaintipaikoissa, jolloin niiden teholähteinä käytetään akkuja. Tällaisissa sovelluksissa on ensiarvoisen tärkeää taata turvallinen ja luotettava toiminta valvomalla akkujen kestävyyttä ja kuntoa.

Tavallisesti akkujen valvontajärjestelmässä käytetään mikro-ohjainta automaattisesti mittaamaan jäljellä olevaa varausta ja ohjaamaan, että akku toimii mahdollisimman optimaalisella suoritusteholla. Integroidulla analogia-digitaalimuuntimella varustettu mikro-ohjain lukee ja muuntaa akusta mitatut virta- ja jännitearvot digitaaliseen muotoon, joita käyttäen mikro-ohjain pystyy arvioimaan akun kuntoa. Tietoa akun suoritustehosta välitetään ulkoisille laitteille IoT-järjestelmissä tietoa siirtäviä sisäänrakennettuja kommunikointiväyliä kuten UART, SPI ja I2C käyttäen.

Jos on tarvetta valvoa myös akun lämpötilaa, mikro-ohjaimeen integroitua operaatiovahvistinta voidaan käyttää lämpötila-anturin esijännitteen tuottamiseen. Monissa nykyajan 8-bittisissä mikro-ohjaimissa on sirulle integroitu operaatiovahvistin, jolloin järjestelmäkustannuksia saadaan alas ja tilaa säästetään, kun ei tarvita ulkoisia komponentteja sellaisissakaan sovelluksissa, joissa heikkoja analogiasignaaleja pitäisi vahvistaa ennen analogia-digitaalimuunnosta vahvistinasteella.

Akun tehon ja järjestelmän ajoajan keston optimointia varten mikro-ohjainyksiköstä on valittavissa parhaimmillaan erilaisia tehonhallintatiloja, joilla voidaan balansoida kulloinkin tarvittavaa suoritustehoa samalla optimoiden tehonkulutusta. Tärkeä tekijä akun pitkän käyttöiän saavuttamiseksi sulautetussa järjestelmässä on kyky vähentää järjestelmän aktiviteettia silloin kun se on mahdollista. Joustaviin tasoihin konfigurointi mahdollistaa, että järjestelmä kuluttaa tehoa vain juuri sen verran kuin käsillä olevan tehtävän suorittaminen minimissään vaatii, usein ilman keskusprosessoriyksikön suorittamaa valvontaa.

Tehonkulutusta voidaan tehokkaasti vähentää hyödyntämällä esimerkiksi IDLE-, DOZE- ja SLEEP-tilojen käyttöä. Näiden lisäksi Microchipin uusimmissa PIC- ja AVR-mikro-ohjainyksiköissä operaatiovahvistimet ja analogia-digitaalimuuntimet voidaan kytkeä päälle ja pois päältä ohjelmallisesti tai asettaa mikro-ohjainyksikön ydin ja digitaaliset oheispiirit käynnistymään saavutettuaan tietyt kynnysarvot, jolloin saadaan lisää joustavuutta ja tehonsäästöjä akkukäyttöisiin sovelluksiin. Mainitut tehoa säästävät ominaisuudet ovat saatavissa nykyisissä mikro-ohjainyksiköissä ja ne mahdollistavat pidemmän akun käyttöiän samalla kun virrankulutus, tehohäviöt ja kustannukset pienenevät.

Kuva 1: Mikro-ohjainsiruilla olevat analogiset oheispiirit helpottavat suunnittelijan työtä kustannusten vähentämisessä ja markkinoille pääsyn nopeuttamisessa samalla kun järjestelmän responsiivisuus paranee.

Sulautetun järjestelmän hallinta

Sulautettujen sovellusten kompleksisuuden lisääntyessä kaiken aikaa on välttämätöntä hajauttaa tehtävien käsittelyä siten, että varmistetaan salamannopea vaste suurimman mahdollisen käyttäjäkokemuksen aikaan saamiseksi tai pitäydytään tiukasti turvallisuusstandardien määräyksissä. Tämän saavuttamiseksi kompleksissa järjestelmissä käytetään hyväksi uusimpia 8-bittisiä mikro-ohjaimia, koska niihin integroiduilla analogisilla oheispiireillä suoritetaan ”avustavia” tehtäviä kuten johdinlinjojen valvontaa, ympäristöolosuhteiden valvontaa tai viestien välitystä kortilla olevien monien sirujen välillä. Nämä toiminnot ovat tärkeitä useimmissa sovelluksissa datakeskusten infrastruktuureissa, rakennusten hallintajärjestelmissä, älykkään energiaverkon päätepisteissä ja turvallisuudeltaan kriittisissä sovelluksissa kuten kotitalouden pesukoneissa ja kuivaimissa.

Yksi tällainen esimerkki on tavallinen palvelin datakeskuksessa. Vaikka kunkin palvelimen isäntäkortilla on pääkeskusprosessoriyksikkö ja joukko sovelluskohtaisia prosessoreja suorittamassa erilaisia tehtäviä, monissa näistä palvelimista käytetään uusia 8-bittisiä mikro-ohjainyksikköjä ”järjestelmähallinnan” laitteina. Nämä mikro-ohjainyksiköt tarjoavat tyypillisesti liittymän erilaisille ympäristöantureille (lämpötila, kosteus, jännitelinjan kunto) ja ne on ohjelmoitu välittämään tilatietoa järjestelmän hallintaväylään samalla kun ne jaksottavat tehonsyöttöä muille isäntäkortin piireille tilatiedon sanelun perusteella. Näissä tapauksissa 8-bittiset mikro-ohjainyksiköt soveltuvat erinomaisesti tällaisten tehtävien suorittamiseen sirulla olevien analogisten oheispiirien ja niiden käytön helppouden, joustavuuden ja kestävyyden ansiosta.

Osa mikro-ohjaimista kuten Microchipin PIC- ja AVR-mikro-ohjainyksiköt tukee ytimestä riippumattomia oheispiirejä (CIP; Core Independent Peripherals), jotka toimivat sirulla olevien analogisten oheispiirien rinnalla (tandem) huolehtiakseen järjestelmän valvonnasta kriittisten tapahtumien varalta ja varmistaakseen järjestelmän toimivan oikein. Integroidut analogiset oheispiirit kuten operaatiovahvistimet tai analogia-digitaalimuuntimet vahvistavat, suodattavat ja vakioivat signaalia tarpeen mukaan kun analogiasignaalia vastaanotetaan. CIP-oheispiirien tarkoituksena on automatisoida järjestelmän tehtäviä ilman että tarvittaisiin koodeja tai CPU-ytimen suorittamaa valvontaa, jolloin vähenee tarve koodin kirjoittamiselle, virheenkorjaukselle ja validoinnille, ja sovelluksista tulee mukautuvampia järjestelmän muutoksille. CIP-piirit kommunikoivat keskenään, mikä edelleen helpottaa järjestelmän suorituskyvyn ja responsiivisyyden lisäämistä sekä useiden tehtävien samanaikaista käsittelemistä.

PIC- ja AVR-mikro-ohjainyksiköt vievät konseptin askeleen pidemmälle, sillä niissä on kehittyneitä analogisia oheispiirejä, joissa on erikoistuneita piirejä edistyneiden ytimestä riippumattomien laskentatehtävien kuten keskiarvolaskennan, poiminnan ja alipäästösuodatuksen suorittamiseksi. Nämä ominaisuudet nopeuttavat järjestelmän vastetta ja hyvän suojan häiriöitä vastaan vaativissa ympäristöissä. Nämä erikoistuneet analogiset oheispiirit ovat yhdistettävissä moniin muihin sirulla saatavissa oleviin signaaleihin kuten ajastimien ja kellojen signaalilähteisiin, digitaalisten oheispiirien signaaleihin, muihin analogisiin automaattisesti käynnistyvien prosessien muodostamiin signaaleihin tai keskeytystilojen muodostumisesta keskusyksikölle ilmoittaviin signaaleihin.

Kuva 2: Microchipin PIC18-Q71-sarja käsittää joukon sirulla olevia älykkäitä analogisia oheispiirejä kuten esimerkiksi differentiaalisen analogia-digitaalimuutimen.

Käyttöliittymä

Kosketukseen perustuva tekniikka on laajasti käytössä elektronisissa tuotteissa älypuhelimista, kulutuslaitteisiin ja kulkuneuvoihin. Autoteollisuudessa suunta on ohjauspyörien ja kojelautojen osalta nappulatekniikasta kohti sulavalinjaisesti taipuvia käyttöliittymiä. Näiden hipaistavien näppäimien tulee reagoida välittömästi käyttäjän toimenpiteeseen, olla immuuni väärille näppäyksille ja sopeutua hyvin erilaisiin ympäristöoloihin mukaan lukien nopeasti tapahtuvat lämmönvaihtelut kylmästä kuumaan, märät pinnat ja hansikkaiden pitäminen kädessä.

Nykyajan kapasitiivisissa kosketusjärjestelmissä 32-bittisen mikro-ohjainyksikön suoritusteho ei ole kuitenkaan korvattavissa erityistarkoituksiin suunnitellulla analogisella kytkettävyydellä, jota käytetään uusissa 8-bittisissä piireissä. Microchipin uusiin 8-bittisiin mikro-ohjainyksiköihin kuuluvat PIC18-Q71- ja AVR EA -tuoteperheet on varustettu differentiaalisilla analogia-digitaalimuuntimilla, jotka suodatusominaisuuksiensa ansiosta toimivat ”analogisina prosessointimoduuleina” vähentäen merkittävästi tarvittavien keskusprosessoriyksikön toimenpiteiden määrää (ja siten koodin määrää) kosketustekniikkaan perustuvien sovellusten toteuttamisessa.

Nämä erikoistuneet sirulla olevat analogia-digitaalimuuntimet torjuvat tehokkaasti häiriöitä ja niissä on sisään rakennettu automaattinen viritys ja kalibrointi tehostamassa häiriönsietoa ja veden pitävyyttä. Hyödyntämällä Microchipin helppokäyttöisiä kosketustekniikan kehitystyökaluja mikro-ohjainyksiköillä on toteutettavissa kokonaisratkaisuna kosketukseen perustuva käyttöliittymä, joka soveltuu käytettäväksi vaativissa ympäristöoloissa.

Kuva 3: Kapasitiiviset kosketustekniikkaan perustuvat järjestelmät edellyttävät nopeaa sopeutumista suuriin lämmön ja kosteuden vaihteluihin.

Yhteenveto

Mikro-ohjaimille asetetut vaatimukset ovat kasvaneet kuluneiden 50 vuoden aikana ja linjanveto analogisten ja digitaalisten toimintotarpeiden välillä on hämärtynyt sulautetuissa järjestelmissä. Siinä missä sulautettujen suunnittelu on kehittynyt, 8-bittiset mikro-ohjaimet ovat kehittyneet yksinkertaisista laskentapiireistä täysimittaisiksi SOC-järjestelmäpiireiksi, jotka pystyvät suorittamaan suurimman osan nykyajan sulautetuista tehtävistä. Suunnittelijoiden on mahdollista toteuttaa integroiduilla analogisilla oheispiireillä varustetuilla mikro-ohjainyksiköillä aputoimintojen, järjestelmän hallinnan ja valvonnan lisäksi monimutkaisten suunnittelujen tärkeimmät ohjaintehtävät, eli toiminnot, jotka tavallisesti on toteutettu sirun ulkopuolisilla piireillä.

Nyt ne voidaan toteuttaa keskusmikro-ohjainyksikössä, jolloin järjestelmän vaste paranee ja materiaalikustannukset pienenevät. 8-bittisillä PIC- ja AVR-mikro-ohjainyksiköillä olevat älykkäät analogiset oheispiirit ovat integroitavissa suoraan digitaalisiin oheispiireihin, jolloin saatavissa on entistä enemmän suoritustehoa ja joustavuutta tämän päivän edistyneisiin sulautettuihin järjestelmiin. Lisää tietoa kehittyneiden analogisten oheispiirien käytöstä monimutkaisten suunnittelujen ongelmanratkaisuissa on tarjolla Microchipin sivuilla.

MORE NEWS

Jättirahoitus GenAI-softakehitykseen

Business Finland on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle merkittävän, 840 000 euron rahoituksen tutkimushankkeelle, jonka tavoitteena on tutkia generatiivisen tekoälyn (GenAI) hyödyntämistä ohjelmistokehityksen eri vaiheissa. Hanke kantaa nimeä Generative AI for the Software Development Life Cycle, ja sen kokonaisbudjetti Jyväskylän yliopiston osalta on 1,2 miljoonaa euroa, josta 30 prosenttia katetaan yliopiston omarahoituksella.

Raidejokerin lähestymisestä varoitetaan sanallisesti

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki on käynnistänyt vuoden mittaisen pilottikokeilun, jossa testataan uudenlaista varoitusjärjestelmää Viikin pikaraitiotien ylityspaikalla. Järjestelmä varoittaa jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä äänimerkein että sanallisesti lähestyvästä raidejokerin junasta.

Ensimmäistä kertaa grafiikka- ja AI-laskenta samalla RISC-V-prosessorilla

Imagination Technologies on esitellyt uuden E-Series-arkkitehtuurin, joka yhdistää grafiikka- ja tekoälylaskennan ensimmäistä kertaa samaan RISC-V-prosessoriin pohjautuvaan IP-lohkoon. Uutuus avaa tietä tehokkaammille, joustavammille ja energiaa säästäville reunalaitteille – älypuhelimista robottiautoihin.

Aurinkokennokalvo voi tehdä rakennuksista sähköntuottajia

Rakennusten ikkunat ja julkisivut voivat tulevaisuudessa toimia sähköntuottajina, kiitos Luulajan teknillisen yliopiston tutkimukselle. Uudenlainen ohut aurinkokennokalvo yhdistää sähköntuotannon, ympäristöystävällisyyden ja läpinäkyvyyden – ilman kompromisseja rakennusten estetiikassa tai luonnonvalon hyödyntämisessä.

Kenelle Samsungin veitsenterävä uutuus on tarkoitettu?

Samsungin odotettu Galaxy S25 Edge on virallisesti julkaistu, ja 5,8 millimetrin paksuisena se ottaa haltuunsa tittelin "maailman ohuimpana täysiverisenä älypuhelimena". Kyse on hienosta insinööritaidon näytöstä: titaanirunko, keraaminen lasi ja huipputason kamera- sekä tekoälyominaisuudet on mahdutettu hämmästyttävän solakkaan koteloon.

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

FakeUpdates vaikutti 6 prosentissa organisaatioita

Tietoturvayritys Check Point Software Technologies on julkaissut huhtikuun 2025 haittaohjelmakatsauksensa. Raportin mukaan FakeUpdates jatkoi maailman yleisimpänä haittaohjelmana, vaikuttaen 6 prosenttiin organisaatioista maailmanlaajuisesti. Suomessa sen esiintyvyys oli 4,02 prosenttia.

Yksi ainoa molekyyli parantaa kennon suorituskykyä 0,6 prosenttia – ja sillä on merkitystä

Uusi kansainvälinen tutkimus osoittaa, että synteettinen molekyyli nimeltä CPMAC voi merkittävästi parantaa perovskiittipohjaisten aurinkokennojen tehokkuutta ja käyttöikää. Vaikka hyötysuhde parani vain 0,6 prosenttia, sillä on todellista merkitystä: suuressa mittakaavassa, kuten yhden gigawatin aurinkovoimalassa, se voi tuottaa tarpeeksi lisäenergiaa jopa 5000 kotitaloudelle.

Intel katkaisee linkin grafiikan ja CPU:n väliltä

Intel on virallisesti lopettanut Deep Link -teknologiansa kehityksen ja tuen, lopettaen näin kunnianhimoisen yrityksen yhdistää prosessorin ja näytönohjaimen voimat tiiviimmäksi kokonaisuudeksi.

Autojen tutkapiiri kutistui, teho kasvoi kaksinkertaiseksi

NXP Semiconductors on julkaissut uuden sukupolven tutkapiirin, joka mullistaa autonomisten ajoneuvojen tutkajärjestelmät. Uusi S32R47-imaging-tutkaprosessori tarjoaa jopa kaksinkertaisen suorituskyvyn edeltäjäänsä verrattuna ja mahtuu silti 38 prosenttia pienempään fyysiseen tilaan.

Vuoden lopulla jo 240 watin USB-lataus suoraan pistokkeesta

Pistorasiaan integroitava USB-lataus on siirtymässä täysin uudelle aikakaudelle. Brittiläinen tehoelektroniikkayritys Pulsiv on kehittänyt ensimmäisen valmiin ratkaisun, joka mahdollistaa jopa 240 watin USB-C-latauksen suoraan tavallisesta seinäpistokkeesta. Kyseessä on merkittävä tekninen läpimurto, joka voi muuttaa tapaa, jolla kannettavat tietokoneet, älypuhelimet ja jopa pienet kodinkoneet tai sähkötyökalut ladataan kotona ja työpaikoilla.

Omdia: Puolijohteet uuteen ennätykseen

Vuosi 2024 oli puolijohdeteollisuudelle historiallinen, sillä alan liikevaihto nousi Omdian mukaan 25 prosenttia edellisvuodesta ja ylsi ennätykselliseen 683 miljardiin dollariin. Kasvun moottorina toimi erityisesti tekoälyyn liittyvä kysyntä, joka nosti muistipiirien myynnin huikeaan 74 prosentin kasvuun.

Uusi standardi parantaa Bluetoothin tietoturvaa

Bluetooth-teknologia on saanut merkittävän päivityksen, joka parantaa käyttäjien yksityisyyttä ja laitteiden virrankulutusta. Bluetooth Special Interest Group (SIG) on julkaissut uuden Bluetooth Core Specification 6.1 -version, jossa keskeisenä uutuutena on satunnaistettu laiteosoitteiden päivitys – askel kohti vaikeammin jäljitettävää langatonta viestintää.

Tesla kiertää työsaartoa Ruotsissa suomalaisyrityksen kautta

Tesla on ajautunut erikoiseen selkkaukseen Ruotsin ay-liikkeen kanssa, ja yhtiö on nyt ryhtynyt kiertämään työtaistelutoimia suomalaislähtöisen yrityksen avulla. Kyseessä on ahvenanmaalainen ACS-konserni (Automation & Charger Solar), joka on aloittanut Teslan superlatureiden asennukset Ruotsissa kesken laajaa ay-liikkeen tukemaa saartoa.

Tehoelektroniikan PCIM oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin

Nürnbergissä tällä viikolla järjestetty PCIM Expo & Conference 2025 ylitti odotukset niin laajuudeltaan kuin sisällöltään. Tapahtuma kasvoi tänä vuonna kuuteen näyttelyhalliin ja kattoi yhteensä 41 500 neliömetriä – enemmän kuin koskaan aiemmin. Näyttely houkutteli paikalle 685 näytteilleasettajaa ja noin 16 500 kävijää eri puolilta maailmaa.

Tuki uudelle USB4:lle laajenee

Testaus- ja simulaatiojärjestelmistään tunnettu Keysight Technologies on julkaissut päivitetyn version System Designer for USB -työkalustaan. Uusin versio tukee nyt USB4 v2-standardia, mikä mahdollistaa uusimpien USB-teknologioiden hyödyntämisen jo suunnitteluvaiheessa.

Python jyrää: Suosio ennätyslukemissa

Python ei ole vain suosituin ohjelmointikieli maailmassa – se on nyt suositumpi kuin yksikään kieli yli 20 vuoteen. Samalla kieli kehittyy entisestään, sillä toukokuussa julkaistu Python 3.14 -beta tuo mukanaan nipun merkittäviä uudistuksia, jotka tekevät kielen käytöstä entistäkin miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Infineon sai vihreää valoa Dresdenin uudelle tehtaalle

Infineon Technologies on saanut Saksan liittovaltion talousministeriöltä lopullisen rahoituspäätöksen uuden, huipputeknologiaan keskittyvän puolijohdetehtaan rakentamiseksi Dresdeniin. Yritys investoi Smart Power Fab -nimiseen tuotantolaitokseen yli viisi miljardia euroa omia varojaan. Hanke tuo arviolta 1000 uutta työpaikkaa alueelle.

Nokian uusi kuituratkaisu korvaa kuparikaapelit

Nokia on julkistanut uuden Aurelis Optical LAN -ratkaisunsa, joka tarjoaa yrityksille kehittyneen ja pitkäikäisen vaihtoehdon perinteisille kuparipohjaisille lähiverkoille. Uusi kuitutekniikka vähentää merkittävästi kaapelointia ja energiankulutusta, tarjoten samalla huippunopeaa ja luotettavaa verkkoyhteyttä tulevaisuuden tarpeisiin.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Lue lisää...

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article