logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Vaikka 8-bittisiä mikro-ohjaimia on ollut tarjolla jo melkein viisi vuosikymmentä, niiden kysyntä kasvaa edelleen. Vastatakseen markkinoiden vaatimuksiin 8-bittisten mikro-ohjaimien toiminnallisuutta on kehitetty nykyaikaisten sovellusten tarpeita varten. 

Artikkelin ovat kirjoittaneet Microchip Technologyn Stephanie Pinteric ja Wayne Freeman.

Mikro-ohjaimet ovat tärkeässä osassa muuttamassa maailmaamme, koska niitä on lähes kaikissa elektroniikkaa sisältävissä tuotteissa. Nykyajan elektroniikassa mikro-ohjaimilla saadaan lisää toiminnallisuutta kaikenlaisiin sovelluksiin kaikilla markkina-alueilla kuten autoteollisuudessa, avaruusteollisuudessa, kulutuselektroniikassa, teollisuudessa ja terveydenhoidossa.

Vaikka 8-bittisiä mikro-ohjaimia on ollut tarjolla jo melkein viisi vuosikymmentä, uudet nopeasti yleistyvät tuoteinnovaatiot ja sovellukset kuten sähköautot ja -pyörät, koti- ja teollisuusautomaatio sekä IoT-laitteet ovat lisänneet huomattavasti näiden edullisten pienikokoisten mikro-ohjaimien kysyntää. Vastatakseen markkinoiden vaatimuksiin 8-bittisten mikro-ohjaimien toiminnallisuutta on kehitetty nykyaikaisten sovellusten tarpeita varten.

Tässä artikkelissa tarkastellaan kolmea yleistä sovellusta, joissa uudet, analogisilla suodatustoiminnoilla varustetut 8-bittiset mikro-ohjaimet tukevat näitä nykyaikaisia järjestelmiä parantamalla järjestelmän suorituskykyä ja nopeuttamalla järjestelmätapahtumien vasteita.

Akkujen hallinta, valvonta ja optimointi

Monet sulautetut järjestelmät mukaan lukien IoT-järjestelmät toimivat kaukana olevissa sijaintipaikoissa, jolloin niiden teholähteinä käytetään akkuja. Tällaisissa sovelluksissa on ensiarvoisen tärkeää taata turvallinen ja luotettava toiminta valvomalla akkujen kestävyyttä ja kuntoa.

Tavallisesti akkujen valvontajärjestelmässä käytetään mikro-ohjainta automaattisesti mittaamaan jäljellä olevaa varausta ja ohjaamaan, että akku toimii mahdollisimman optimaalisella suoritusteholla. Integroidulla analogia-digitaalimuuntimella varustettu mikro-ohjain lukee ja muuntaa akusta mitatut virta- ja jännitearvot digitaaliseen muotoon, joita käyttäen mikro-ohjain pystyy arvioimaan akun kuntoa. Tietoa akun suoritustehosta välitetään ulkoisille laitteille IoT-järjestelmissä tietoa siirtäviä sisäänrakennettuja kommunikointiväyliä kuten UART, SPI ja I2C käyttäen.

Jos on tarvetta valvoa myös akun lämpötilaa, mikro-ohjaimeen integroitua operaatiovahvistinta voidaan käyttää lämpötila-anturin esijännitteen tuottamiseen. Monissa nykyajan 8-bittisissä mikro-ohjaimissa on sirulle integroitu operaatiovahvistin, jolloin järjestelmäkustannuksia saadaan alas ja tilaa säästetään, kun ei tarvita ulkoisia komponentteja sellaisissakaan sovelluksissa, joissa heikkoja analogiasignaaleja pitäisi vahvistaa ennen analogia-digitaalimuunnosta vahvistinasteella.

Akun tehon ja järjestelmän ajoajan keston optimointia varten mikro-ohjainyksiköstä on valittavissa parhaimmillaan erilaisia tehonhallintatiloja, joilla voidaan balansoida kulloinkin tarvittavaa suoritustehoa samalla optimoiden tehonkulutusta. Tärkeä tekijä akun pitkän käyttöiän saavuttamiseksi sulautetussa järjestelmässä on kyky vähentää järjestelmän aktiviteettia silloin kun se on mahdollista. Joustaviin tasoihin konfigurointi mahdollistaa, että järjestelmä kuluttaa tehoa vain juuri sen verran kuin käsillä olevan tehtävän suorittaminen minimissään vaatii, usein ilman keskusprosessoriyksikön suorittamaa valvontaa.

Tehonkulutusta voidaan tehokkaasti vähentää hyödyntämällä esimerkiksi IDLE-, DOZE- ja SLEEP-tilojen käyttöä. Näiden lisäksi Microchipin uusimmissa PIC- ja AVR-mikro-ohjainyksiköissä operaatiovahvistimet ja analogia-digitaalimuuntimet voidaan kytkeä päälle ja pois päältä ohjelmallisesti tai asettaa mikro-ohjainyksikön ydin ja digitaaliset oheispiirit käynnistymään saavutettuaan tietyt kynnysarvot, jolloin saadaan lisää joustavuutta ja tehonsäästöjä akkukäyttöisiin sovelluksiin. Mainitut tehoa säästävät ominaisuudet ovat saatavissa nykyisissä mikro-ohjainyksiköissä ja ne mahdollistavat pidemmän akun käyttöiän samalla kun virrankulutus, tehohäviöt ja kustannukset pienenevät.

Kuva 1: Mikro-ohjainsiruilla olevat analogiset oheispiirit helpottavat suunnittelijan työtä kustannusten vähentämisessä ja markkinoille pääsyn nopeuttamisessa samalla kun järjestelmän responsiivisuus paranee.

Sulautetun järjestelmän hallinta

Sulautettujen sovellusten kompleksisuuden lisääntyessä kaiken aikaa on välttämätöntä hajauttaa tehtävien käsittelyä siten, että varmistetaan salamannopea vaste suurimman mahdollisen käyttäjäkokemuksen aikaan saamiseksi tai pitäydytään tiukasti turvallisuusstandardien määräyksissä. Tämän saavuttamiseksi kompleksissa järjestelmissä käytetään hyväksi uusimpia 8-bittisiä mikro-ohjaimia, koska niihin integroiduilla analogisilla oheispiireillä suoritetaan ”avustavia” tehtäviä kuten johdinlinjojen valvontaa, ympäristöolosuhteiden valvontaa tai viestien välitystä kortilla olevien monien sirujen välillä. Nämä toiminnot ovat tärkeitä useimmissa sovelluksissa datakeskusten infrastruktuureissa, rakennusten hallintajärjestelmissä, älykkään energiaverkon päätepisteissä ja turvallisuudeltaan kriittisissä sovelluksissa kuten kotitalouden pesukoneissa ja kuivaimissa.

Yksi tällainen esimerkki on tavallinen palvelin datakeskuksessa. Vaikka kunkin palvelimen isäntäkortilla on pääkeskusprosessoriyksikkö ja joukko sovelluskohtaisia prosessoreja suorittamassa erilaisia tehtäviä, monissa näistä palvelimista käytetään uusia 8-bittisiä mikro-ohjainyksikköjä ”järjestelmähallinnan” laitteina. Nämä mikro-ohjainyksiköt tarjoavat tyypillisesti liittymän erilaisille ympäristöantureille (lämpötila, kosteus, jännitelinjan kunto) ja ne on ohjelmoitu välittämään tilatietoa järjestelmän hallintaväylään samalla kun ne jaksottavat tehonsyöttöä muille isäntäkortin piireille tilatiedon sanelun perusteella. Näissä tapauksissa 8-bittiset mikro-ohjainyksiköt soveltuvat erinomaisesti tällaisten tehtävien suorittamiseen sirulla olevien analogisten oheispiirien ja niiden käytön helppouden, joustavuuden ja kestävyyden ansiosta.

Osa mikro-ohjaimista kuten Microchipin PIC- ja AVR-mikro-ohjainyksiköt tukee ytimestä riippumattomia oheispiirejä (CIP; Core Independent Peripherals), jotka toimivat sirulla olevien analogisten oheispiirien rinnalla (tandem) huolehtiakseen järjestelmän valvonnasta kriittisten tapahtumien varalta ja varmistaakseen järjestelmän toimivan oikein. Integroidut analogiset oheispiirit kuten operaatiovahvistimet tai analogia-digitaalimuuntimet vahvistavat, suodattavat ja vakioivat signaalia tarpeen mukaan kun analogiasignaalia vastaanotetaan. CIP-oheispiirien tarkoituksena on automatisoida järjestelmän tehtäviä ilman että tarvittaisiin koodeja tai CPU-ytimen suorittamaa valvontaa, jolloin vähenee tarve koodin kirjoittamiselle, virheenkorjaukselle ja validoinnille, ja sovelluksista tulee mukautuvampia järjestelmän muutoksille. CIP-piirit kommunikoivat keskenään, mikä edelleen helpottaa järjestelmän suorituskyvyn ja responsiivisyyden lisäämistä sekä useiden tehtävien samanaikaista käsittelemistä.

PIC- ja AVR-mikro-ohjainyksiköt vievät konseptin askeleen pidemmälle, sillä niissä on kehittyneitä analogisia oheispiirejä, joissa on erikoistuneita piirejä edistyneiden ytimestä riippumattomien laskentatehtävien kuten keskiarvolaskennan, poiminnan ja alipäästösuodatuksen suorittamiseksi. Nämä ominaisuudet nopeuttavat järjestelmän vastetta ja hyvän suojan häiriöitä vastaan vaativissa ympäristöissä. Nämä erikoistuneet analogiset oheispiirit ovat yhdistettävissä moniin muihin sirulla saatavissa oleviin signaaleihin kuten ajastimien ja kellojen signaalilähteisiin, digitaalisten oheispiirien signaaleihin, muihin analogisiin automaattisesti käynnistyvien prosessien muodostamiin signaaleihin tai keskeytystilojen muodostumisesta keskusyksikölle ilmoittaviin signaaleihin.

Kuva 2: Microchipin PIC18-Q71-sarja käsittää joukon sirulla olevia älykkäitä analogisia oheispiirejä kuten esimerkiksi differentiaalisen analogia-digitaalimuutimen.

Käyttöliittymä

Kosketukseen perustuva tekniikka on laajasti käytössä elektronisissa tuotteissa älypuhelimista, kulutuslaitteisiin ja kulkuneuvoihin. Autoteollisuudessa suunta on ohjauspyörien ja kojelautojen osalta nappulatekniikasta kohti sulavalinjaisesti taipuvia käyttöliittymiä. Näiden hipaistavien näppäimien tulee reagoida välittömästi käyttäjän toimenpiteeseen, olla immuuni väärille näppäyksille ja sopeutua hyvin erilaisiin ympäristöoloihin mukaan lukien nopeasti tapahtuvat lämmönvaihtelut kylmästä kuumaan, märät pinnat ja hansikkaiden pitäminen kädessä.

Nykyajan kapasitiivisissa kosketusjärjestelmissä 32-bittisen mikro-ohjainyksikön suoritusteho ei ole kuitenkaan korvattavissa erityistarkoituksiin suunnitellulla analogisella kytkettävyydellä, jota käytetään uusissa 8-bittisissä piireissä. Microchipin uusiin 8-bittisiin mikro-ohjainyksiköihin kuuluvat PIC18-Q71- ja AVR EA -tuoteperheet on varustettu differentiaalisilla analogia-digitaalimuuntimilla, jotka suodatusominaisuuksiensa ansiosta toimivat ”analogisina prosessointimoduuleina” vähentäen merkittävästi tarvittavien keskusprosessoriyksikön toimenpiteiden määrää (ja siten koodin määrää) kosketustekniikkaan perustuvien sovellusten toteuttamisessa.

Nämä erikoistuneet sirulla olevat analogia-digitaalimuuntimet torjuvat tehokkaasti häiriöitä ja niissä on sisään rakennettu automaattinen viritys ja kalibrointi tehostamassa häiriönsietoa ja veden pitävyyttä. Hyödyntämällä Microchipin helppokäyttöisiä kosketustekniikan kehitystyökaluja mikro-ohjainyksiköillä on toteutettavissa kokonaisratkaisuna kosketukseen perustuva käyttöliittymä, joka soveltuu käytettäväksi vaativissa ympäristöoloissa.

Kuva 3: Kapasitiiviset kosketustekniikkaan perustuvat järjestelmät edellyttävät nopeaa sopeutumista suuriin lämmön ja kosteuden vaihteluihin.

Yhteenveto

Mikro-ohjaimille asetetut vaatimukset ovat kasvaneet kuluneiden 50 vuoden aikana ja linjanveto analogisten ja digitaalisten toimintotarpeiden välillä on hämärtynyt sulautetuissa järjestelmissä. Siinä missä sulautettujen suunnittelu on kehittynyt, 8-bittiset mikro-ohjaimet ovat kehittyneet yksinkertaisista laskentapiireistä täysimittaisiksi SOC-järjestelmäpiireiksi, jotka pystyvät suorittamaan suurimman osan nykyajan sulautetuista tehtävistä. Suunnittelijoiden on mahdollista toteuttaa integroiduilla analogisilla oheispiireillä varustetuilla mikro-ohjainyksiköillä aputoimintojen, järjestelmän hallinnan ja valvonnan lisäksi monimutkaisten suunnittelujen tärkeimmät ohjaintehtävät, eli toiminnot, jotka tavallisesti on toteutettu sirun ulkopuolisilla piireillä.

Nyt ne voidaan toteuttaa keskusmikro-ohjainyksikössä, jolloin järjestelmän vaste paranee ja materiaalikustannukset pienenevät. 8-bittisillä PIC- ja AVR-mikro-ohjainyksiköillä olevat älykkäät analogiset oheispiirit ovat integroitavissa suoraan digitaalisiin oheispiireihin, jolloin saatavissa on entistä enemmän suoritustehoa ja joustavuutta tämän päivän edistyneisiin sulautettuihin järjestelmiin. Lisää tietoa kehittyneiden analogisten oheispiirien käytöstä monimutkaisten suunnittelujen ongelmanratkaisuissa on tarjolla Microchipin sivuilla.

MORE NEWS

Näin Teslan ja BYD:n akut eroavat toisistaan

Saksalaisen RWTH Aachenin yliopiston tutkijat ovat tehneet perusteellisen purkuanalyysin kahdesta maailman johtavan sähköautovalmistajan, Teslan ja BYD:n, litiumioniakusta. Tutkimuksessa verrattiin Teslan 4680-sylinterikennoa ja BYD:n Blade-prismaattista kennoa kennotasolla.

Suomalaisyritys tuo yrityksille oman tekoälyn

Suomalainen konsulttitalo Y4 Works on lanseerannut uuden tekoälyratkaisun, Suunta.ai:n, joka tuo organisaatioille niiden oman, asiantuntijamaisen tekoälyn. Toisin kuin yleiset kielimallit, kuten ChatGPT, Suunta.ai oppii yrityksen omasta datasta, haastaa käyttäjäänsä ja toimii kuin digitaalinen liiketoimintakonsultti.

Piikarbidi vähentää tehohäviöitä datakeskuksessa

ON Semiconductor on julkaissut uuden sukupolven tehomoduulin, joka lupaa merkittävästi pienempiä tehohäviöitä ja energiatehokkaampaa käyttöä erityisesti datakeskuksissa ja teollisuussovelluksissa.

Boreo ostaa Elfa Distrelecin Suomen ja Baltian toiminnot

Boreo Oyj on allekirjoittanut sopimuksen Elfa Distrelecin myyntitoimintojen ostamisesta Suomessa, Latviassa, Virossa ja Liettuassa. Kaupan myötä Elfa siirtyy näissä samaan yritysryhmään kuin Yleiselektroniikan toiminnot. Kauppahinnaksi ilmoitetaan 5,5 miljoonaa euroa.

Ruotsalaistutkijoiden vahvistin nostaa kuidun kapasiteetin 10-kertaiseksi

Göteborgilaisen Chalmersin teknillisen korkeakoulun tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen optisen vahvistimen, joka voi moninkertaistaa kuituverkkojen tiedonsiirtokyvyn. Uusi vahvistin mahdollistaa jopa kymmenen kertaa enemmän dataa sekunnissa verrattuna nykyisiin teknologioihin.

Google siirtää sovelluskehityksen selaimeen – tekoäly isossa roolissa

Google esitteli Cloud Next -tapahtumassaan uuden sukupolven sovelluskehitysalustan, Firebase Studion, joka siirtää koko kehitysprosessin selaimeen – suunnittelusta julkaisuun. Uutuus rakentuu vahvasti tekoälyavusteisuuden ympärille ja hyödyntää Googlen omaa Gemini-mallia läpi koko kehityksen.

Trumpin tullit iskevät rankasti suuriin amerikkalaisiin autonvalmistajiin

Yhdysvallat asetti viime viikolla 25 prosentin tuontitullit useista maista tuotaville autoille ja varaosille. Presidentti Trumpin hallinnon ilmoittamat laajat tuontitullit ovat tuomassa autoalalle uudenlaisia haasteita. Vaikka toimenpiteet on nimellisesti suunnattu vahvistamaan kotimaista teollisuutta, tuoreen analyysin mukaan myös Yhdysvaltain omat jättivalmistajat – General Motors, Ford ja Stellantis – ovat merkittävästi alttiita tullien vaikutuksille.

Nokian ja Telian 5G-viipale kattoi kolme maata

Nokia, Telia ja Puolustusvoimat ovat saavuttaneet maailmanlaajuisesti merkittävän teknologisen virstanpylvään toteuttamalla ensimmäisen saumattoman 5G Standalone -verkkoviipaleen (slice) siirron kolmen eri maan välillä toimivassa verkossa. Kokeilu osoittaa, kuinka 5G-teknologiaa voidaan hyödyntää viranomaisviestinnässä myös kansainvälisesti.

Optinen liitäntä tuotiin ensimmäistä kertaa SSD-levylle

Tallennustekniikan kehityksessä saavutettiin merkittävä virstanpylväs, kun KIOXIA, AIO Core ja Kyocera julkistivat ensimmäisen toimivan SSD-levyn, jossa käytetään optista liitäntää. Uusi prototyyppi yhdistää PCIe 5.0 -väylän ja valoon perstuvan optisen tiedonsiirron, mikä tekee siitä maailman ensimmäisen laatuaan.

Joskus yksittäinen komponentti voi olla vaarallinen takaovi

Yritykset investoivat valtavasti kyberturvallisuuteen suojatakseen verkkojaan ja sovelluksiaan. Silti, kaikista suojaustoimista huolimatta, verkkorikolliset onnistuvat vuosi vuodelta entistä paremmin. Miten tämä on mahdollista, kysyy Lenovon tietoturva-asiantuntija Steven Antoniou?

Trump haluaa nopeuttaa miljardi-investointeja Yhdysvaltain puolijohdeteollisuuteen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on antanut uuden presidentin asetuksen, jolla perustetaan United States Investment Accelerator -niminen virasto vauhdittamaan miljardiluokan investointeja maahan. Tavoitteena on houkutella sekä kotimaisia että ulkomaisia yrityksiä sijoittamaan erityisesti strategisesti tärkeisiin aloihin, kuten puolijohdeteollisuuteen.

Ethernet aikoo vallata autot

CAN-väylä on hallinnut autoja pitkään, mutta moni uskoo kaistatarpeen vaativan jatkossa Ethernetiä. Tätä silmällä pitäen Infineon on ostanut Marvellin aujoneuvojen Ethernet-liiketoiminnan 2,5 miljardilla dollarilla. Kauppa kattaa Marvellin Brightlane-tuotesarjan ja siihen liittyvät varat, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2025 aikana.

STMicroelectronics julkisti kevyemmän version MP25-prosessorista

STMicroelectronics on tuonut markkinoille uuden STM32MP23-mikroprosessorisarjan, joka täydentää viime vuonna julkaistua MP25-sarjaa. Uutuusprosessori tarjoaa tehokkaan ja taloudellisen vaihtoehdon teollisuuden ja esineiden internetin (IoT) älykkäisiin reunalaitteisiin, koneoppimiseen ja kehittyneisiin käyttöliittymäratkaisuihin.

Androidin avustin voi muuttua vaaralliseksi takaoveksi

Androidin esteettömyyspalvelu – jonka tarkoitus on auttaa käyttäjiä käyttämään puhelinta paremmin esimerkiksi näkö- tai liikuntarajoitteiden kanssa – voi muuttua tietoturvariskiksi. Tuore Georgia Techin tutkimus esittelee uuden analyysityökalun, DVa:n, joka paljastaa, kuinka haittaohjelmat hyödyntävät tätä avustinta päästäkseen käsiksi käyttäjän tietoihin ja sovelluksiin.

Ruotsalaisinnovaatio mahdollistaa kiinteät litiumakut

Ruotsissa on otettu merkittävä askel kohti turvallisempia ja kestävämpiä akkuja. Luleån teknillisen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen materiaalin, joka voi mahdollistaa kiinteiden litiumakkujen eli ns. solid-state-akkujen laajemman käytön esimerkiksi sähköautoissa ja energian varastoinnissa.

Suomalaiset startupit keräsivät 1,4 miljardia euroa

Suomen startup-yritykset keräsivät vuonna 2024 yhteensä 1,4 miljardia euroa sijoituksia, mikä on 56 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, selviää Pääomasijoittajat ry:n tuoreista tilastoista. Kasvua vauhdittivat erityisesti loppuvuoden muutamat suuremmat rahoituskierrokset.

Murtamaton kvanttisalaus ja 33 terabitin linkki samaan kuituun

KDDI Research ja Toshiba Digital Solutions ovat tehneet merkittävän edistysaskeleen kvanttitietoturvan ja korkean kapasiteetin tiedonsiirron yhdistämisessä. Yritykset onnistuivat siirtämään 33,4 terabittiä dataa sekunnissa ja kvanttisalausavaimia yhtä aikaa yhdessä optisessa kuituyhteydessä.

GPS:lle korvaaja: Bosch haluaa kaupallistaa kvanttianturit

Bosch syventää panostustaan kvanttiteknologiaan ja tähtää nyt kvanttianturien kaupalliseen läpimurtoon. Yhtiö perustaa yhdessä synteettisiä timantteja valmistavan Element Sixin kanssa yhteisyrityksen, jonka tavoitteena on tuoda kvanttianturit teolliseen tuotantoon ja käytännön sovelluksiin.

Tuxera tähtää 100 miljoonan euron liikevaihtoon

Suuri yleisö ei tunne suomalaista Tuxeraa, jonka asiakaskunta on varsin nimekäs: joukossa ovat esimerkiksi ABB, LG, NASA, Rockwell, Siemens ja Weka. Uuden toimitusjohta Stefan Schumacherin johdolla viime vuonna 24 miljoonan euron liikevaihdon tehnyt yritys pyrkii kasvamaan sadan miljoonan euron taloksi viiden vuoden kuluessa.

Generatiiviseen tekoälyyn investoidaan 644 miljardia dollaria tänä vuonna

Gartnerin tuoreen ennusteen mukaan maailmanlaajuiset generatiivisen tekoälyn (GenAI) investoinnit nousevat 644 miljardiin Yhdysvaltain dollariin vuonna 2025. Tämä merkitsee 76,4 prosentin kasvua vuoteen 2024 verrattuna.

Galvaaninen erotus on yhä tärkeämmässä roolissa

Teollisuus- ja ajoneuvosovelluksissa siirtyminen kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tehokkaampia moottoreita tuo mukanaan uudenlaisia vaatimuksia elektroniikkasuunnittelulle. Järjestelmät yhdistävät yhä useammin laajan kaistaeron komponentteihin perustuvat suurjännitealijärjestelmät ja herkät pienjännitepiirit, kuten mikro-ohjaimet. Näiden yhdistäminen samassa kokonaisuudessa lisää sekä suorituskykyä että riskejä – galvaaninen erotus ja häiriösuojaus ovatkin nyt tärkeämpiä kuin koskaan, sanoo Toshiba Electronics Europe.

Lue lisää...

Joskus yksittäinen komponentti voi olla vaarallinen takaovi

Yritykset investoivat valtavasti kyberturvallisuuteen suojatakseen verkkojaan ja sovelluksiaan. Silti, kaikista suojaustoimista huolimatta, verkkorikolliset onnistuvat vuosi vuodelta entistä paremmin. Miten tämä on mahdollista, kysyy Lenovon tietoturva-asiantuntija Steven Antoniou?

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
 R&S -seminaari: 5G Advanced & Beyond
Oulussa 13.5.2025
Espoossa 14.5.2025
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025

Seminaareihin ilmoittautuminen ja tiedustelut:
asiakaspalvelu@rohde&schwarz
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article