logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Energian varastointijärjestelmän akuston hyötysuhteen, turvallisuuden ja kestävyyden parantaminen on ensiarvoisen tärkeää verkkoon kytketyn IoT-infrastruktuurin yhteyksien toteuttamisessa. Näiden tavoitteiden saavuttaminen edellyttää useiden huolellisesti valittujen laitteisto- ja ohjelmistokomponenttien, kuten I/O-yhdyskäytävien, edge-protokollayhdyskäytävien, edge-tietokoneiden ja ohjelmistojen integrointia toisiinsa.

Artikkelin kirjoittaja Paul O’Shaughnessy on Pohjois-Euroopan myyntijohtaja Advantechilla. Hän vastaa teollisen internetin eli IIoT:n ja sähköalan tuotealueista. 

Akun energian varastointi- eli BESS-järjestelmää varten tehdyt asiakaskohtaiset IoT-ratkaisut ovat helpottamassa energia-alan siirtymistä onnistuneesti kohti tulevaisuuden ratkaisuja, joita vauhdittavat digitalisaatio, hajauttaminen ja pyrkimys vähähiilisyyteen ja joihin voivat olla tyytyväisiä niin infrastruktuurissa ennen mittaria olevat tuottajat kuin kulutusmittarin takana olevat maksavat kuluttajatkin.

Vihreän energian trendit ja mahdollisuudet

Sähköverkon digitalisaatio mahdollistaa toteuttaa energian varastointiratkaisuja, jotka tukevat uusiutuvan energian integrointia älykkäisiin, joustaviin tehonsyöttöjärjestelmiin. Digitalisaation tuomat ilmiöt vaikuttavat koko prosessiin energian tuotannosta ja varastoimisesta siirtoon, jakeluun ja kulutukseen. Mikäli yrityksissä halutaan ottaa valvontaan energiantarve kummallakin puolella sähkömittaria, on tarpeen ottaa käyttöön reaaliaikaista tekoälyä hyödyntäviä energiajärjestelmiä.

Toinen trendi - ja samalla mahdollisuus - on hajauttaminen, joka vaatii suurta panostusta yrityksiltä, erityisesti suurilta yrityksiltä, omatuotannon käyttöön ottamiseksi. Tällaiset ratkaisut antavat yrityksille mahdollisuuden hallita niiden omaa energian tuotantoa ja käyttöä rakennettavien mikroverkkojen avulla.

Samalla on tärkeä ottaa yhteistyökumppaneiksi toimijoita, joilla on kykyä antaa apua energiatuotannon hyötysuhdetavoitteiden saavuttamisessa toteuttamalla, käyttämällä ja hallinnoimalla uusiutuvia energiajärjestelmiä.

Haasteita

BESS-kustannukset on aina tärkeä huomioon otettava asia ja IoT-pohjaista BESS:iä toteutettaessa käyttäjien tulee huomioida myös laitteistoon, ohjelmistoon, asennukseen ja kunnossapitoon liittyvät kustannukset, kun halutaan arvioida omistamisen kokonaiskustannuksia. Jos järjestelmä ei kuitenkaan tuota voittoa, liiketoimintamalli ei ole kestävällä pohjalla. Suunnittelun yksinkertaistaminen ja energian hyötysuhteen parantaminen ovat avainasemassa voitollisuutta tavoiteltaessa. Tulevien ratkaisujen skaalattavuus on myös avaintekijänä järjestelmän menestystä ja kustannuksia arvioitaessa. Skaalattava BESS on keskeisessä asemassa tulevia markkinanäkymiä ja tuotekehitystä arvioitaessa.

Hyvillä yhteyksillä varustettu BESS tarvitsee myös käyttöönsä luotettavan ja suojatun infrastruktuurin tiedonsiirtoon sekä kestävästi ja itsenäisesti toimivaa laskentatehoa. Yhteyksien toimivuus on tärkeää sekä tunnistus- että verkkokerroksissa – viime mainittu kerää dataa järjestelmän eri IP-laitteista. Integroinnin aikana useimmissa projekteissa tulee vastaan monia erilaisia yhteysrajapintoja, kuten sarjaliitäntöjä, yksijohdinliitäntöjä, CAN-väyliä, digitaalituloja, analogialiitäntöjä, ethernet- ja kuituliitäntöjä. On myös tärkeää sulauttaa verkon suojaominaisuuksia useisiin kerroksiin jokaisessa yhteyspisteessä potentiaalisten uhkien estämiseksi. Tehokkaan järjestelmäturvallisuuden takaamisessa tärkeitä työkaluja ovat VPN, palomuuri ja salaus.

Dataa, dataa ja vielä enemmän dataa

Optimin järjestelmäratkaisun saavuttamiseksi tarvitaan reaaliaikaisesti tai mahdollisimman lähellä sitä tapahtuvaa datansiirtoa. Eräät tekniikan toimittajat ovat kärkijoukossa kehittämässä laitteistoja ja ohjelmistoja, joiden avulla voidaan esitellä integroituja uusiutuvia energia/BESS-ratkaisuja. Tarjolla on valikoima aurinkokennojen ja tuuliturbiinien sekä myös akun hallintajärjestelmien (BMS) analogista dataa. BMS huolehtii jokaisen akkukennon reaaliaikaisesta valvonnasta ja kuormituksen valvonnasta. BMS käyttää tavallisesti CAN-väylää ulkoisessa tiedonsiirrossa ja siinä on tiedonsiirtoyhdyskäytävä, jota tarvitaan muuttamaan CAN-väylän data ethernetin dataksi. Valitsemalla oikeanlainen yhdyskäytävä saadaan toteutettua saumaton datansiirto ja tehonjakelu julkisiin sähköverkkoihin.

On myös välttämätöntä kerätä dataa tehomuunnosjärjestelmästä (PCS), joka toimii keskeisessä asemassa sähkön jakelun aikataulutuksessa ja toimittamisessa, koska se muuntaa vaihto- ja tasavirtaa perustuen EtherCATin kautta tapahtuvaan reaaliaikaiseen ohjaukseen. Energian varastointijärjestelmät (ESS) ja olosuhteita valvovat järjestelmät (ECS), joissa yhdistyy palo- ja HVAC-järjestelmä, ovat myös datankeruun kohteita. Tämä toiminnallisuus on laajennettavissa jopa yleisen energianhallintajärjestelmän (EMS) sovelluksiin tarjoten saumattoman ja hyvin tehokkaan lähestymistavan.

EMS koostuu tavallisesti teollisuus-PC-koneista (IPC) ja niissä toimivasta SCADA-ohjelmistosta, joiden avulla voidaan valvoa kokonaisvaltaisesti energian varastointia säiliössä. Tavallisesti tarvitaan kaksi IPC-laitetta varmistamaan toisiaan SCADA-stabiilisuuden takaamiseksi ja lisäksi kaksi IPC-laitetta varmistamaan toisiaan tietokannan redundanssin suorittamiseksi.

 

Kuva 1: Tyypillinen BESS-ekosysteemi.

Laaja tarjonta työkaluja

Uusimmat tuotekehityksen työkalut (sekä laitteisto että ohjelmisto) on suunniteltu avainsovellusten erityistarpeita silmällä pitäen auttamaan parhaimman ratkaisun kokoamista.

Ensinnäkin yksi suurimmista haasteista on laitteen yhdistäminen sekä ethernet- että CAN-väylään mahdollistaen kaikki BESS:n potentiaaliset sovellukset riippumatta siitä sijaitsevatko ne ennen kulutusmittaria vai sen jälkeen. Datan tulee siirtyä saumattomasti BESS-toimintojen ja sovellusten välillä, jotta päästään parhaaseen suorituskykyyn ja hyötysuhteeseen.

Kuva 2: Yleiskatsaus tärkeimpiin BESS-sovelluksiin potentiaalisine tuoteratkaisuineen.

Laajoilla sähköverkkotason energianvarastointialueilla BMS-, PCS- ja EMS-toiminnot hajautetaan omiin varastosäiliöihinsä ja jokaiseen säiliöön ylläpidetään datansiirtoa koko ajan varaus- ja purkaustoimintojen hallintaa varten. Säiliöt yhdistetään kuituoptisella rengastopologialla, mikä parantaa verkon redundanssia ja takaa parhaimman stabiliteetin. Käyttämällä uusinta hallittavaa ethernetin kytkentätekniikkaa on mahdollista yhdistää jokainen BMS siirtämään ethernet-signaaleja valokaapeliyhteydellä. Näin taataan saumaton datanvaihto hajautettujen BMS-säiliöiden välillä. Rengasverkon ylimmällä kerroksella on syytä käyttää IEC-61850-3-varmennettuja hallittavia ethernet-kytkimiä yhdistämään PCS, EMS ja useita BMS-säiliöitä toisiinsa.

Kuva 3: Sähköverkkotason BESS-sovellus.

Toinen tärkeä komponentti on mediamuunnin. Koska energian varastointijärjestelmän kriittisin osa on turvallisuuden hallitseminen, tarvitaan teollisuustasoinen gigibitin ethernetistä kuituun mediamuunnin laajentamaan kierretty parikaapeliverkko valokaapelitekniikkaan sopivaksi, jotta valvontakamerat saadaan siirtämään videosignaalit takaisin verkkoon turvavalvontaa varten. LTE/5G-matkapuhelintekniikkaan perustuvat mediamuuntimet ja langattomat yhdyskäytävät takaavat, että PCS ja EMS pysyvät yhdistettyinä akkuvarastoihin, mikä helpottaa huipuntasauksen suorittamista, taajuusregulaatiota ja energian hallintaa. Mainittakoon, että huipuntasauksella tasoitetaan kysyntähuippuja, jolloin huipputehoon perustuvan energian hinnan osa alenee.

Vastaavasti kulutusmittarin takana (kaupalliset rakennukset/kotitaloudet) olevia BESS-sovelluksia varten on tarjolla optimivalikoima I/O-moduuleja, protokollayhdyskäytäviä, ethernet-kytkimiä ja ala-asematason (IEC 61850-3) automaatiotietokoneita, jotka tukevat arkkitehtuurissa tarvittavia laiteväyläprotokollia.

Kuva 4: Tyypillinen mittarin takana oleva BESS-sovellus.

Tyypillisessä kompaktissa mittarin takana olevassa BESS-kokoonpanossa ethert I/O kerää HVAC-dataa kuten tietoa lämmönmuutoksista. Tämä data yhdistetään yhdyskäytävään, joka hyödyntää CAN-väyläliitäntää BMS-datan muuntamisessa ethernet-verkon käyttöön. Visualisointiyhdyskäytävä toimii HMI-käyttöliittymänä helpottaen BESS-datan tehokasta havainnollistamista. Yhteyden muodostamiseksi kaikki koneet yhdistetään 8-porttiseen hallitsemattomaan kytkimeen, joka myöhemmin siirtää kerätyn datan EMS:ään. Edge-laitetta hallinoiva pilvipalvelu tekee mahdolliseksi etävalvonnnan ja laitteiden ohjauksen kaikkien mittarin takana olevien BESS-asennusten osalta, jolloin taataan kokonaisen mikroverkon suorituskyky ja näkyvyys.

BESS:n vakaa toiminta on riippuvainen myös optimaalisten etä-I/O-yhdyskäytävien ja edge-tietokoneiden tunnistamisesta ja valinnasta. Näillä laitteilla voidaan tehokkaasti valvoa BMS:n, EMS:n ja ECS:n tiloja BESS:n turvallisen toiminnan takaamiseksi, samalla kun teollisuuskytkimet, reitittimet ja protokollayhdyskäytävät muodostavat osan kestävää verkkoinfrastruktuuria yhdessä VPN:n ja IT-protokollien kanssa parantaen tietoturvallisuutta.

Potentiaalisia edistysaskeleita

Toteuttamalla verkkoon kytketty IoT-infrastruktuuri on saatavissa potentiaalia etuja, jotka parantavat BESS:n hyötysuhdetta, tasaista energiankulutusta ja energiaturvallisuutta, ja jota voidaan kuvata seuraavan todellisen HVAC-ohjausta koskevan esimerkin avulla. BESS:n tapahtuvaan HVAC-ohjaukseen tarvitaan I/O-signaaleja kuten analogiatuloja ilmaisemaan akkutelineen lämpötilasta kerättyä dataa ja digitaalilähtöä hälytyksen ilmaisua varten. Lisäksi edge-yhdyskäytävien pitää pystyä hoitamaan datankäsittelyä ja ohjaustoimintoja, kun taas edge-tietokoneiden vastuulla on koko järjestelmä hallintatoiminnot.

Tässä ratkaisussa kutakin akkutelinettä kuvaava yksittäinen I/O-yhdyskäytävä toimii HVAC-ohjaimena. On huomattava, että nämä I/O-yhdyskäytävät käsittävät I/O-moduuleja ja peruslaskentatoimintoja ja käsittelevät I/O-ohjausprosesseja sekä hälytys- ja tapahtumailmoituksia. Jokainen akkupatteristo (sisältää useita akkutelineitä) käyttää hyväkseen edge-yhdyskäytäviä laitteiden (mukaan lukien I/O-yhdyskäytävät) hallinnassa ja datansiirrossa edge-tietokoneille. Vastaavasti näillä edge-tietokoneilla suoritetaan hallintajärjestelmiä, jotka valvovat jokaisen akkupatteriston laitteiston tiloja. Hallitsemattomat kytkimet yhdistetään ethernet-laitteisiin.

Kuva 5: Esimerkki kokoonpanosta verkkoon kytketystä IoT-infrastruktuurista BESS:n hyötysuhteen parantamiseksi.

Kuvattu ratkaisu sisältää monia etuja. Ensiksi se mahdollistaa tärkeimpien energiahallintatehtävien toteuttamisen ja maksimaalisen aurinkoenergian tuottamisen. Edelleen, nettiin perustuva alusta takaa välittömän pääsyn datan äärelle.

Tulevaisuus on verkotettu

Yritykset eri puolilla maailmaa kohtaavat haasteita, joita aiheuttavat kohoavat energian hinnat ja ympäristölle asetetut vaatimukset puhtaamman energian käytön puolesta. Yhä useammat toimijat valitsevat – tai harkitsevat valitsevansa – paikalla tapahtuvan energian tuotannon järjestelmät ja BESS:n. Luotettava teollinen IoT-kehysympäristö on osa kriittistä infrastruktuuria, joka mahdollistaa tehokkaan BESS-hallinnan ja digitaalisesti tapahtuvat energiatoiminnot.

Itsenäisenä laitteistojen ja ohjelmistojen suunnittelijana ja valmistaja Advantech pystyy tarjoamaan kokonaisvaltaisen tuotevalikoiman, joka kattaa kaikki tarvittavat elementit suorituskykyisen IoT–järjestelmän toteuttamiseksi mukaan lukien kolmansien osapuolien laitteiden integroimisen järjestelmään. Tarjolla myös täyden palvelun suunnittelua, jolloin asiakas saa valmiina kaikki ohjaus- ja tiedonsiirtoratkaisut täysin integroitua BESS-ohjausta ja -hallintaa varten.

MORE NEWS

Tehoelektroniikan PCIM oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin

Nürnbergissä tällä viikolla järjestetty PCIM Expo & Conference 2025 ylitti odotukset niin laajuudeltaan kuin sisällöltään. Tapahtuma kasvoi tänä vuonna kuuteen näyttelyhalliin ja kattoi yhteensä 41 500 neliömetriä – enemmän kuin koskaan aiemmin. Näyttely houkutteli paikalle 685 näytteilleasettajaa ja noin 16 500 kävijää eri puolilta maailmaa.

Tuki uudelle USB4:lle laajenee

Testaus- ja simulaatiojärjestelmistään tunnettu Keysight Technologies on julkaissut päivitetyn version System Designer for USB -työkalustaan. Uusin versio tukee nyt USB4 v2-standardia, mikä mahdollistaa uusimpien USB-teknologioiden hyödyntämisen jo suunnitteluvaiheessa.

Python jyrää: Suosio ennätyslukemissa

Python ei ole vain suosituin ohjelmointikieli maailmassa – se on nyt suositumpi kuin yksikään kieli yli 20 vuoteen. Samalla kieli kehittyy entisestään, sillä toukokuussa julkaistu Python 3.14 -beta tuo mukanaan nipun merkittäviä uudistuksia, jotka tekevät kielen käytöstä entistäkin miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Infineon sai vihreää valoa Dresdenin uudelle tehtaalle

Infineon Technologies on saanut Saksan liittovaltion talousministeriöltä lopullisen rahoituspäätöksen uuden, huipputeknologiaan keskittyvän puolijohdetehtaan rakentamiseksi Dresdeniin. Yritys investoi Smart Power Fab -nimiseen tuotantolaitokseen yli viisi miljardia euroa omia varojaan. Hanke tuo arviolta 1000 uutta työpaikkaa alueelle.

Nokian uusi kuituratkaisu korvaa kuparikaapelit

Nokia on julkistanut uuden Aurelis Optical LAN -ratkaisunsa, joka tarjoaa yrityksille kehittyneen ja pitkäikäisen vaihtoehdon perinteisille kuparipohjaisille lähiverkoille. Uusi kuitutekniikka vähentää merkittävästi kaapelointia ja energiankulutusta, tarjoten samalla huippunopeaa ja luotettavaa verkkoyhteyttä tulevaisuuden tarpeisiin.

Aurinkosähköä rakennettiin ennätysmäärä viime vuonna

Viime vuonna maailmassa rakennettiin ennätykselliset 597 gigawattia (GW) uutta aurinkosähkökapasiteettia, selviää SolarPower Europen tuoreesta Global Market Outlook for Solar Power 2025–2029 -raportista. Kasvua edellisvuodesta kertyi peräti 33 prosenttia, mikä tekee vuodesta 2024 historian parhaan aurinkosähkön asennusvuoden.

EU saa oman alustan piirien suunnitteluun

Euroopan unioni panostaa vahvasti puolijohteiden kehitykseen ja ottaa uuden askeleen kohti teknologista omavaraisuutta. Belgialaisen tutkimuskeskus Imecin johdolla käynnistyy European Chips Design Platform -niminen hanke, jonka tavoitteena on luoda yhteiseurooppalainen alusta integroitujen piirien suunnitteluun.

Uusi atomikello jätättää sekunnin 100 miljoonassa vuodessa

Yhdysvaltain kansallinen standardi- ja teknologiainstituutti (NIST) on ottanut käyttöön uuden sukupolven atomikellon, joka määrittää ajan ennenäkemättömällä tarkkuudella. NIST-F4-nimeä kantava kellojärjestelmä pystyy käymään virheettömästi jopa 100 miljoonan vuoden ajan heittäen enintään sekunnin.

Euroopan komponenttikauppa odottaa vieläkin käännettä kasvuun

Euroopan komponenttien jakelumarkkinoilla ei vieläkään näy merkkejä käänteestä parempaan. DMASS Europen tuoreiden tilastojen mukaan vuoden 2025 ensimmäinen neljännes toi mukanaan tuntuvan 14,3 prosentin laskun koko markkinalle, ja kokonaismyynti jäi 3,92 miljardiin euroon. Erityisesti puolijohteet jatkoivat jyrkkää laskuaan, romahtaen lähes 20 prosenttia 2,37 miljardiin euroon.

Kontronilla erinomainen alkuvuosi

Kontron aloitti vuoden 2025 vahvasti, raportoidessaan merkittävää kasvua kannattavuudessa ja tilauskannassa. Samalla yhtiö laajentaa IoT-tuotevalikoimaansa uudella LTE-yhteyksiä hyödyntävällä teollisuuslaitteella.

Nopeutuvat signaalit vaativat parikaapelilta yhä enemmän

Signaalinsiirron kehitys kiihtyy – kirjaimellisesti. Uusimmat datakeskus- ja verkkosovellukset siirtyvät käyttämään jopa 224 Gbps PAM4 -modulaatiota, jossa jokainen bittikanava kuljettaa neljää jännitetasoa äärimmäisen tiiviissä aikakehyksessä. Tällainen signalointi vaatii kaapeleilta ennen näkemätöntä tarkkuutta.

MEMS-pohjainen tahdistus tulee nyt älypuhelimeen

Piilaaksolainen SiTime tuo markkinoille ensimmäisen mobiilikäyttöön suunnitellun MEMS-kellopiirin, joka haastaa perinteiset kvartsikiteet älypuhelimissa.

Tilaäänikoodekki on hyvä esimerkki uudesta Nokiasta

Maailman ensimmäinen tilaäänipuhelu kuulostaa tieteiselokuvalta – mutta se on todellisuutta. Kesällä 2024 Nokia esitteli uuden Immersive Voice -teknologian avulla toteutetun puhelun, jossa ääni ei vain kuulu, vaan ympäröi kuulijan kuin keskustelukumppani olisi fyysisesti läsnä. Tämän mahdollisti uusi 3GPP-standardiin hyväksytty IVAS-koodekki (Immersive Voice and Audio Services), joka vie mobiiliviestinnän täysin uudelle tasolle.

Tinahiukkaset anodissa vauhdittavat latausta ja kasvattavat energiatiheyttä

Eteläkorealaiset tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen akun anodimateriaalin, joka yhdistää nopean latauksen, suuren energiatiheyden ja pitkän käyttöiän – läpimurto voi mullistaa sähköautojen ja energiavarastojen markkinat.

Kännykkämarkkina kasvoi vain 3 prosenttia alkuvuonna

Älypuhelinmarkkinoiden globaali kasvu jäi vaatimattomaksi vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä, kertoo tutkimusyhtiö Counterpoint Research tuoreessa raportissaan. Markkinatulot nousivat vain 3 prosenttia vuoden takaisesta, mikä vastaa kasvua myös toimitusmäärissä.

Uuden polven SiC-tekniikka kutistaa sähköauton invertterin

Infineon esittelee tehoelektroniikan PCIM-messuilla Nürnbergissä uraauurtavan piikarbidikomponentin, joka tehostaa sähköautojen vetojärjestelmiä – pienemmät, kevyemmät ja energiatehokkaammat invertterit ovat askeleen lähempänä.

Nokian privaattiverkko seuraa jatkossa Maerskin rahtilaivoja

Nokia on solminut merkittävän sopimuksen tanskalaisen logistiikkajätti Maerskin kanssa toimittaakseen privaattiverkkoratkaisunsa yhtiön 450 rahtialukseen. Kyseessä on osa Maerskin uutta IoT-alustaa, OneWirelessia, jonka tavoitteena on parantaa reaaliaikaista rahtiseurantaa, toimitusketjun näkyvyyttä ja operatiivista tehokkuutta.

Piinanolanka-akku siirtyy vihdoin tuotantoon

Kalifornialainen vuonna 2008 perustettu Amprius Technologies on valmis siirtymään sarjatuotantoon uudenlaisen akkukenno­tekniikkansa kanssa. Yhtiön "Sicore"-niminen kenno käyttää pii-nanopilareihin perustuvaa anoditeknologiaa ja saavuttaa huipputason energiatiheyden: 450 Wh/kg painon mukaan ja 950 Wh/l tilavuuden mukaan.

6G vaatii uutta radiotaajuussuunnittelua

Suomalaiset huippuyritykset ja tutkimuslaitokset ovat yhdistäneet voimansa uuden sukupolven mobiiliverkkojen kehittämiseksi. Oulun yliopiston vetämä RF ECO3 -hanke tähtää tulevaisuuden 6G-teknologian kriittiseen osa-alueeseen: tehokkaampaan ja kestävämpään radiotaajuussuunnitteluun.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Lue lisää...

Kovaa käyttöä kestävät koneet voi ostaa palveluna

Kenttätyö vaatii kovia koneita – ja nyt ne saa palveluna. Panasonicin uusi Toughbook Mobile-IT As-A-Service (MaaS) -ratkaisu mullistaa tavan, jolla liikkuvaa työtä tukevat laitteet ja IT-palvelut hankitaan ja hallitaan. Ei enää isoja kertahankintoja, pitkiä IT-projekteja tai laitteiden elinkaaren miettimistä – nyt saat kaiken tarvittavan helposti ja kuukausimaksulla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article