logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Kideoskillaattori tahdistaa edelleen valtaosan elektroniikkalaitteista. Markkina on kuitenkin muuttumassa ja yhä useammin sovelluksiin valitaan piipohjainen MEMS-oskillaattori.

Artikkelin kirjoittaja Craig Bakke toimii tuotepäällikkönä Digi-Keyssä. Craig on todellinen pitkän linjan digikeyläinen, sillä yrityksen palvelukseen hän tuli jo tammikuussa 1996. Craig opiskeli Northland Community & Technical Collegessa Minnesotan Eas Grand Forksissa.

Kun pitää päättää elektroniikkalaitteen kellosignaalin lähde, perinteinen oletus on ollut, että ainoa realistinen vaihtoehto edes kohtuullista tarkkuutta vaativiin sovelluksiin on kvartsipohjainen oskillaattori.

Kvartsikide on dominoinut markkinoiden vuosikymmenten ajan, mutta sen puutteet ovat avaamassa mahdollisuuksia uusille tekniikoille. Kideoskillaattori nojaa materiaalin pietsosähköisiin ominaisuuksiin. Kide alkaa värähdellä kun siihen kohdistetaan sähköinen pulssi. Käänteisesti sen värähtely generoi sähköisen signaalin. Näitä kahta pietsosähköisen ilmiön ominaisuutta käytetään oskillaattorissa tuottamaan resonanssi niin, että kide oskilloi kapealla taajuusalueella. Taajuuden ja taajuusalueen kontrollointi tapahtuu kiteen koon ja muodon avulla. Mitä korkeampi taajuus halutaan, sitä pienempi kide valitaan. Ongelman muodostaa se, että hyvin pienet kiteet ovat hauraita ja niitä on vaikea valmistaa luotettavasti.

Taajuuden tiukka kontrollointi vaatii useiden ulkoisten komponenttien käyttöä ja johtaa usein täsmällisiin sääntöihin siitä, miten piirit sijoitellaan kortilla ja kuinka lähellä muita järjestelmän osia ne voivat olla.

Tuottaakseen vakaan kellosignaalin oskillaattoripiiristö pitää suojata kortin häiriöiltä. Korkeataajuuksiset dataväylät voivat aiheuttaa kytkentäkohinaa oskillaattorin palautesilmukkaan, mikä häiritsee kiteen tuottamaan suhteellisen heikkoa signaalia. Yleisesti yksinkertaisin tapa suojata oskillaattori on pitää useimmat signaalijohtimet ja komponentit usean neliösentin kokoisen ”sulkualueen” ulkopuolella.

Korkeat lämpötilan kiteen ongelma

Yksi kiteiden ongelma on se, että juottamisen aikana syntyvät korkeat lämpötilat muuttavat taajuuksia. Juotosuuneissa lämpötila voi noista yli 200 asteeseen kymmeniksi sekunneiksi, mikä tarkoittaa, että kidepohjaisissa tuotteissa 5 komponenttia miljoonasta (5 ppm) ei yllä asetettuihin rajoihin. Kidelaitteet ovat myös alttiita iskuille ja tärinälle, mikä johtuu niiden asennosta kotelossa. Näiden syiden takia elektroniikan pienentyessä sekä yhä kestävämpiä ratkaisuja haettaessa kysyntä kiteen vaihtoehdoille on kasvamassa.

Mekaaninen resonaattori

Puolijohdetekniikka on kehittynyt niin, että se voi tarjota tehokkaan vaihtoehdon. Mikrosähkömekaaninen koje eli MEMS tarjoaa yhden mahdollisuuden toteuttaa piipohjainen kellosignaalin tuottaminen. Markkinoille tulee jatkuvasti lisää tähän tekniikkaan perustuvia tuotteita.

MEMS-kellopiirin (eli kellosignaalin generaattorin) ydinkomponentti on mekaaninen resonaattori, joka on etsattu piikiekosta ja viritetty värähtelemään halutulla taajuudella. Erikokoisia ja -muotoisia massoja, kuten kiekot ja monikeilarakenteet, on kehitetty luomaan värähteleviä elementtejä, jotka yleensä saadaan liikkeeseen sähköstaattisesti. Näiden resonaattorien massa on hyvin pieni – yleensä puhutaan gramman kymmenesmiljoonasosista. Pientä massaa voidaan käyttää tuottamaan korkeita taajuuksia, jotka kiteissä vaatisivat sellaisia leikkauksia, jotka ovat vaikeita ja kalliita tehdä.

MEMS-resonaattori voidaan rakentaa erilaisista piipohjaisista materiaaleista, kuten yksikiteinen pii, popypii tai polypii-germanium (eli poly-SiGe). Resonaattorit ovat herkkiä kosteuden imeytymiselle. Yksi ainoa vesikerros voi alentaa resonaattorin toimintataajuutta niin, että ppm-lukema nousee sadoilla., kun resonaattorin massa kasvaa. Imeytymisen estämiseksi MEMS-ajastinlaitteet täytyy kapseloida pitävästi.

Värähtelytaajuus vaihtelee merkittävästi myös lämpötilan takia. Materiaalit pehmenevät lämpötilojen noustessa. Lämpötilakerroin kasvaa jopa arvoon -40ppm/°C.

MEMS-tuotteet ovat kuitenkin vähemmän alttiita lämpötilojen vaihdoksille juotosuuneissa. Esimerkiksi Maxim Integratedin MEMS-pohjaisissa reaaliaikakellopiireissä juottaminen muuttaa ominaisuuksia alle ±1ppm kaikista osista. Tämä on viisi kertaa vähemmän kuin kidepohjaisissa tuotteissa. Selvästi pienempinä tuotteina MEMS-komponentit ovat merkittävästi enemmän immuuneja iskuille ja tärinälle kuin kidepohjaiset komponentit.

Lämpötilavaikutus kompensoidaan

Lämpötilan aiheuttaman taajuuden muutos kompensoidaan MEMS-resonaattorilla tyypillisesti sähköisesti lähtösignaalia säätämällä. Tämä voidaan tehdä samaan tapaan kuin lämpötilakompensoiduissa TCXO-oskillaattoreissa (temperature-compensated crystal oscillators). Yksi digitaalinen tekniikka on tuottaa sähköinen, transimpedanssivahvistimeen perustuva referenssioskillaattori, jota syötetään PLL:n syntesoijapiiriin ja vaiheohjattuun silmukkaan. Referenssioskillaattorin lähtö mitataan kalibroinnin aikana huoneenlämpötilassa ja sitä verrataan haluttuun taajuuteen. Lähtösignaalia mitataan sitten toisessa lämpötilassa ja nämä mittaustulokset tallennetaan paikalliseen muistiin.

Koska lämpötilan aiheuttama muutos on normaalisti monotoninen, tarvitaan vain muutama mittauspiste tuottamaan ne jännitevaihtelut, joita käytetään ajamaan taajuussyntesoijaa tai PLL:ää, jotta tuotetaan haluttu lähtötaajuus.

Hybridi-MEMS

MEMS-resonaattorin suorituskyvyn parantamiseksi kide- ja MEMS-tekniikoiden ominaisuuksia on yhdistetty, käyttäen ennemmin pietsosähköistä ilmiötä kuin mekaanista värähtelyä. Esimerkiksi IDT on valmistanut pietsosähköisiä MEMS-pohjaisia oskillaattoreita. Näissä piireissä tuettu palkkirakenne on päällystetty ohuella pietsosähköisellä kalvolla, joka on valmistettu esimerkiksi alumiininitridistä tai sinkkioksidista.

Rakenteiden yhdistelmä johtaa vahvaan sähkömekaaniseen kytkentään, joka tuottaa matalaresistanssisen liikkeen ja korkeaan laatuun, siis resonanssiin. Valmistajien mukaan tällainen rakenne johtaa hyvin pitkäaikaiseen taajuuden vakauteen ja hyvin pieneen värinään. Esimerkiksi IDT:n pMEMS-tuotteissa värinä on alle pikosekunnin luokkaa tuotteissa, joiden toimintataajuus yltää 20 megahertsiin.

Jotta tuotteita voisi käyttää suuritaajuuksisessa tietoliikenteessä, verkkolaitteita ja tietokoneissa, joissa kellosignaalin lähteen pitää olla 150-200 megahertsin välillä, IDT hyödynsi omaa kykyään pakata yhteen pieni MEMS-resonaattori ja signaalinkäsittelypiiri. Näin saatiin aikaan pMEMS-tuotteet, joissa tuottavat sekä LVDS (low-voltage differential signalling) että LVPECL-signaalit (low-voltage positive emitter-coupled logic).

Sen lisäksi, että MEMS-tekniikka tarjoaa vaihtoehdon kiteelle, se luo uusia mahdollisuuksia myös pietsosähköiselle materiaalille. Hallitakseen paremmin taajuuksia Espon-Toyocom ryhtyi käyttämään mikromekaanisia tekniikoita kiteissä ja kehitti QMEMS-tuoteperheen synnyttääkseen uusia muotoja kuten ns. käänteinen mesa -rakenne – suuremman kiteen sisällä oleva korkeaseinäinen rakenne, joka on sijoitettu lähelle elektrodeja.

Tämä muoto mahdollistaa toiminnan korkeammilla taajuuksilla, sillä se ohentaa kiteen värähtelevän osan vain muutamaan mikroniin. Suurempi ympäröivä alue on jätetty vain vahvemman mekaanisen tuen takia. Ohuemman värähtelevän osan käyttäminen myös pienentää piirin herkkyyttä taajuusvaihteluille ja lämpötilamuutoksille.

Resonaattori ja signaalinkäsittely samalle sirulle

Yksi MEMSin lupauksissa on pidemmälle viety integraatio piireissä. Periaatteessa resonaattorirakenne voidaan integroida samalla sirulle kuin kompensaatio- ja muu signaalinkäsittelyn piirit. Käytännössä kustannukset ja saanto tarkoittavat sitä, että useimmat markkinoilla olevat MEMS-tuotteet ovat kahden sirun ratkaisuja. Silicon Laboratories on onnistuneet yhdistämään MEMS- ja kaupallisen CMOS-osan Si50x-sarjan tuotteissaan.

Silicon Labsin CMEMS on tekniikka, jonka avulla voidaan jälkikäteen prosessoida MEMS-rakenteita CMOS-piikiekolle käyttämällä poly-SiGeä MEMS-rakenteen materiaalina. Se voidaan kerrostaa kiekolle lämpötiloissa, jotka vastaavat niitä, joissa perinteisissä CMOS-pohjaisissa piireissä tuotetaan metallijohdotus. Tämä tarkoittaa, että poly-SiGe-rakenteiden kerrostaminen ei sulata valmiita CMOS-rakenteita, mikäli ne kerrostetaan suoraan normaalin CMOS-kiekon päälle. Etsausaineet, joilla materiaalia syövytetään resonaattorin alta, jotta se voi värähdellä, ovat vähemmän haitallisia kuin fluorivetyhappo ja muut yleisesti dedikoiduissa MEMS-prosesseissa käytettävät materiaalit.

Lähtötaajuuden vakioimiseksi Si50x-perheen CMEMS-oskillaattorit käyttävät DSPLL-tekniikkaa, jota käytetään myös Silicon Labsin kideoskillaattorien tuoteperheessä. Vakaus on saatu niin hyväksi, että viallisten piirien määräksi luvataan ±20ppm 10 vuoden aikana.

Täysin elektroninen ratkaisu

Yksi mahdollisuus on luopua kokonaan mekaanisista ja pietsosähköisistä resonaattoreista ja käyttää täysin elektronista ratkaisua. Induktori-kondensaattoriin pohjaavia resonoivia piirejä on käytetty suhteellisen heikkolaatuisina kellosignaalin lähteinä mikro-ohjaimissa joidenkin vuosien ajan. Niiden käyttökelpoisuus on kuitenkin rajallinen, sillä värinä pilaa kymmeniätuhansia osia miljoonasta. PLL-tekniikkaan kide- ja MEMS-tuotteissa tehtyjä parannuksia on käytetty kiristämään elektronisten resonaattorien määrityksiä, joten niitä voidaan käyttää nyt paljon laajemmalla tuotealueella.

Koska komponentit ovat täysin elektronisia ja niiden tuotosta kontrolloidaan hakutaulukkoon tallennetun datan avulla, ne voidaan ohjelmoida tehtaalla tuottamaan mikä tahansa haluttu taajuus omalla taajuusalueellaan. Tuotteet kuten esimerkiksi Silicon Labsin Si500 voivat tukea mitä tahansa taajuutta 900 kilohertsin ja 200 megahertsin välillä. Niiden vakaus on tasolla ±150 ppm. Koska niissä ei ole liikkuvia osia, niihin eivät iskut ja tärinät käytännössä vaikuta, eikä niihin myöskään vaikuta juottamisen aikana syntyvä lämpö.

Piin prosessointitekniikoiden kehityksen ansiosta kvartsikide ei enää ole ainoa vaihtoehto, kun suunnittelijat etsivät hyvin suorituskykyisiä ajastinratkaisuja. MEMS-piirien, MEMS-hybridipiirien ja täysin elektronisen ajoituskontrollin myötä suunnittelijoilla on nyt käytössään laajeneva valikoima tuotteita, jotka vastaavata kustannus-, tärinä- ja luotettavuusvaatimuksiin.

MORE NEWS

Trumpin tullit iskevät rankasti suuriin amerikkalaisiin autonvalmistajiin

Yhdysvallat asetti viime viikolla 25 prosentin tuontitullit useista maista tuotaville autoille ja varaosille. Presidentti Trumpin hallinnon ilmoittamat laajat tuontitullit ovat tuomassa autoalalle uudenlaisia haasteita. Vaikka toimenpiteet on nimellisesti suunnattu vahvistamaan kotimaista teollisuutta, tuoreen analyysin mukaan myös Yhdysvaltain omat jättivalmistajat – General Motors, Ford ja Stellantis – ovat merkittävästi alttiita tullien vaikutuksille.

Nokian ja Telian 5G-viipale kattoi kolme maata

Nokia, Telia ja Puolustusvoimat ovat saavuttaneet maailmanlaajuisesti merkittävän teknologisen virstanpylvään toteuttamalla ensimmäisen saumattoman 5G Standalone -verkkoviipaleen (slice) siirron kolmen eri maan välillä toimivassa verkossa. Kokeilu osoittaa, kuinka 5G-teknologiaa voidaan hyödyntää viranomaisviestinnässä myös kansainvälisesti.

Optinen liitäntä tuotiin ensimmäistä kertaa SSD-levylle

Tallennustekniikan kehityksessä saavutettiin merkittävä virstanpylväs, kun KIOXIA, AIO Core ja Kyocera julkistivat ensimmäisen toimivan SSD-levyn, jossa käytetään optista liitäntää. Uusi prototyyppi yhdistää PCIe 5.0 -väylän ja valoon perstuvan optisen tiedonsiirron, mikä tekee siitä maailman ensimmäisen laatuaan.

Joskus yksittäinen komponentti voi olla vaarallinen takaovi

Yritykset investoivat valtavasti kyberturvallisuuteen suojatakseen verkkojaan ja sovelluksiaan. Silti, kaikista suojaustoimista huolimatta, verkkorikolliset onnistuvat vuosi vuodelta entistä paremmin. Miten tämä on mahdollista, kysyy Lenovon tietoturva-asiantuntija Steven Antoniou?

Trump haluaa nopeuttaa miljardi-investointeja Yhdysvaltain puolijohdeteollisuuteen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on antanut uuden presidentin asetuksen, jolla perustetaan United States Investment Accelerator -niminen virasto vauhdittamaan miljardiluokan investointeja maahan. Tavoitteena on houkutella sekä kotimaisia että ulkomaisia yrityksiä sijoittamaan erityisesti strategisesti tärkeisiin aloihin, kuten puolijohdeteollisuuteen.

Ethernet aikoo vallata autot

CAN-väylä on hallinnut autoja pitkään, mutta moni uskoo kaistatarpeen vaativan jatkossa Ethernetiä. Tätä silmällä pitäen Infineon on ostanut Marvellin aujoneuvojen Ethernet-liiketoiminnan 2,5 miljardilla dollarilla. Kauppa kattaa Marvellin Brightlane-tuotesarjan ja siihen liittyvät varat, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2025 aikana.

STMicroelectronics julkisti kevyemmän version MP25-prosessorista

STMicroelectronics on tuonut markkinoille uuden STM32MP23-mikroprosessorisarjan, joka täydentää viime vuonna julkaistua MP25-sarjaa. Uutuusprosessori tarjoaa tehokkaan ja taloudellisen vaihtoehdon teollisuuden ja esineiden internetin (IoT) älykkäisiin reunalaitteisiin, koneoppimiseen ja kehittyneisiin käyttöliittymäratkaisuihin.

Androidin avustin voi muuttua vaaralliseksi takaoveksi

Androidin esteettömyyspalvelu – jonka tarkoitus on auttaa käyttäjiä käyttämään puhelinta paremmin esimerkiksi näkö- tai liikuntarajoitteiden kanssa – voi muuttua tietoturvariskiksi. Tuore Georgia Techin tutkimus esittelee uuden analyysityökalun, DVa:n, joka paljastaa, kuinka haittaohjelmat hyödyntävät tätä avustinta päästäkseen käsiksi käyttäjän tietoihin ja sovelluksiin.

Ruotsalaisinnovaatio mahdollistaa kiinteät litiumakut

Ruotsissa on otettu merkittävä askel kohti turvallisempia ja kestävämpiä akkuja. Luleån teknillisen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen materiaalin, joka voi mahdollistaa kiinteiden litiumakkujen eli ns. solid-state-akkujen laajemman käytön esimerkiksi sähköautoissa ja energian varastoinnissa.

Suomalaiset startupit keräsivät 1,4 miljardia euroa

Suomen startup-yritykset keräsivät vuonna 2024 yhteensä 1,4 miljardia euroa sijoituksia, mikä on 56 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, selviää Pääomasijoittajat ry:n tuoreista tilastoista. Kasvua vauhdittivat erityisesti loppuvuoden muutamat suuremmat rahoituskierrokset.

Murtamaton kvanttisalaus ja 33 terabitin linkki samaan kuituun

KDDI Research ja Toshiba Digital Solutions ovat tehneet merkittävän edistysaskeleen kvanttitietoturvan ja korkean kapasiteetin tiedonsiirron yhdistämisessä. Yritykset onnistuivat siirtämään 33,4 terabittiä dataa sekunnissa ja kvanttisalausavaimia yhtä aikaa yhdessä optisessa kuituyhteydessä.

GPS:lle korvaaja: Bosch haluaa kaupallistaa kvanttianturit

Bosch syventää panostustaan kvanttiteknologiaan ja tähtää nyt kvanttianturien kaupalliseen läpimurtoon. Yhtiö perustaa yhdessä synteettisiä timantteja valmistavan Element Sixin kanssa yhteisyrityksen, jonka tavoitteena on tuoda kvanttianturit teolliseen tuotantoon ja käytännön sovelluksiin.

Tuxera tähtää 100 miljoonan euron liikevaihtoon

Suuri yleisö ei tunne suomalaista Tuxeraa, jonka asiakaskunta on varsin nimekäs: joukossa ovat esimerkiksi ABB, LG, NASA, Rockwell, Siemens ja Weka. Uuden toimitusjohta Stefan Schumacherin johdolla viime vuonna 24 miljoonan euron liikevaihdon tehnyt yritys pyrkii kasvamaan sadan miljoonan euron taloksi viiden vuoden kuluessa.

Generatiiviseen tekoälyyn investoidaan 644 miljardia dollaria tänä vuonna

Gartnerin tuoreen ennusteen mukaan maailmanlaajuiset generatiivisen tekoälyn (GenAI) investoinnit nousevat 644 miljardiin Yhdysvaltain dollariin vuonna 2025. Tämä merkitsee 76,4 prosentin kasvua vuoteen 2024 verrattuna.

Vanhoista Windows-koneista tulee romurautaa? Iso mahdollisuus Linuxille

Microsoft muistuttaa käyttäjiä Windows 10 -käyttöjärjestelmän tuen päättymisestä 14. lokakuuta 2025. Tämän jälkeen yli 240 miljoonaa tietokonetta jää ilman tietoturvapäivityksiä, mikä tekee niistä yhtiön mukaan vakavan kyberturvariskin. Microsoftin blogin mukaan jatkaminen vanhentuneella käyttöjärjestelmällä on kuin "jättäisi ulko-oven auki tuntemattomille". Käytännössä koneista tulee lokakuussa romurautaa, jos niille ei tee mitään, Microsoft katsoo.

Kiinassa kehitettiin HDMI:n tappaja

Kiinassa on esitelty uusi monikäyttöinen kaapelistandardi, joka saattaa horjuttaa HDMI:n, DisplayPortin ja Thunderboltin asemaa. Yli 50 kiinalaisen teknologiajätin muodostama Shenzhen 8K UHD Video Industry Cooperation Alliance on kehittänyt General Purpose Media Interface -standardin (GPMI), jonka tekniset ominaisuudet tekevät siitä varteenotettavan kilpailijan nykypäivän yleisimmille liitännöille.

Xiaomin uusin on erinomainen kuvaajan laite

Xiaomi hehkuttaa uutta 15 Ultra -lippulaivaansa kuvaajien älypuhelimena, joten väite piti laittaa testiin. Leican optiikkaan perustuva neljän kennon yhdistelmä onnistuukin vakuuttamaan. Myös Xiaomin kameraohjelmisto ansaitsee kiitokset.

Galvaaninen erotus on yhä tärkeämmässä roolissa

Teollisuus- ja ajoneuvosovelluksissa siirtyminen kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tehokkaampia moottoreita tuo mukanaan uudenlaisia vaatimuksia elektroniikkasuunnittelulle. Järjestelmät yhdistävät yhä useammin laajan kaistaeron komponentteihin perustuvat suurjännitealijärjestelmät ja herkät pienjännitepiirit, kuten mikro-ohjaimet. Näiden yhdistäminen samassa kokonaisuudessa lisää sekä suorituskykyä että riskejä – galvaaninen erotus ja häiriösuojaus ovatkin nyt tärkeämpiä kuin koskaan, sanoo Toshiba Electronics Europe.

PDF:stä tuli suosittu tapa hyökätä sähköpostiin

Kyberrikolliset ovat löytäneet uuden, tehokkaan keinon kiertää tietoturvasuojaukset: PDF-tiedostot. Check Point Researchin tuoreen tutkimuksen mukaan jo 22 % haitallisista sähköpostiliitteistä on PDF-muodossa. Samalla 68 % kyberhyökkäyksistä alkaa edelleen sähköpostista, mikä tekee PDF:stä entistä houkuttelevamman hyökkäysvälineen.

Uuden sirun avulla kännykkä voi tietää sijaintinsa sentin tarkkuudella

Nykyisten GPS-järjestelmien tarkkuus on vain muutamia metrejä, mutta uusi teknologia voi viedä paikannuksen tarkkuuden senttimetriluokkaan. Purdue Universityn ja Chalmersin teknillisen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet sirupohjaisen aaltokampatekniikan, joka voi mullistaa navigoinnin, autonomiset ajoneuvot ja tarkat mittausjärjestelmät.

Galvaaninen erotus on yhä tärkeämmässä roolissa

Teollisuus- ja ajoneuvosovelluksissa siirtyminen kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tehokkaampia moottoreita tuo mukanaan uudenlaisia vaatimuksia elektroniikkasuunnittelulle. Järjestelmät yhdistävät yhä useammin laajan kaistaeron komponentteihin perustuvat suurjännitealijärjestelmät ja herkät pienjännitepiirit, kuten mikro-ohjaimet. Näiden yhdistäminen samassa kokonaisuudessa lisää sekä suorituskykyä että riskejä – galvaaninen erotus ja häiriösuojaus ovatkin nyt tärkeämpiä kuin koskaan, sanoo Toshiba Electronics Europe.

Lue lisää...

Joskus yksittäinen komponentti voi olla vaarallinen takaovi

Yritykset investoivat valtavasti kyberturvallisuuteen suojatakseen verkkojaan ja sovelluksiaan. Silti, kaikista suojaustoimista huolimatta, verkkorikolliset onnistuvat vuosi vuodelta entistä paremmin. Miten tämä on mahdollista, kysyy Lenovon tietoturva-asiantuntija Steven Antoniou?

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
 R&S -seminaari: 5G Advanced & Beyond
Oulussa 13.5.2025
Espoossa 14.5.2025
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025

Seminaareihin ilmoittautuminen ja tiedustelut:
asiakaspalvelu@rohde&schwarz
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

ETNinsta

THIS SPACE TEMPORARILY LEFT BLANK
 
article