logotypen
 
 

IN FOCUS

IP suojaan ulkoiseen muistiin

Monet markkinoilla olevat mikro-ohjaimet tarjoavat tallennuskapasiteettia muutamien megatavujen verran, mikä vaikuttaa merkittävästi tuotteen hintaan. Sopiva vaihtoehtoinen ratkaisu on käyttää ulkoista muistia, jota voidaan hankkia suuremmissa määrissä selvästi edullisempaan hintaan ja useilla eri kapasiteettivaihtoehdoilla – yleensä muutamasta megatavusta satoihin megatavuihin.

Lue lisää...

Kun tulevaisuudessa astumme huoneeseen, automaatio säätää valaistuksen, mediasoittimemme äänen, lämmityksen ja ilmastoinnin juuri haluamalle tasolle. Tämä tulevaisuuden IoT-älykoti nojaa pitkälti uuteen anturitekniikkaan.

Artikkelin kirjoittaja Félix Marchal on itävaltalaisen ams:n koti- ja rakennusautomaatioalueen tuotteiden sovellusmarkkinoinnin ja liiketoiminnan kehityksen johtaja. Hänellä on 28 vuoden kokemus puolijohde- ja tietoliikennealalta. Félixin ominta osaamisaluetta on anturista-pilveen -strategioiden ja -ratkaisujen kehitys. Ennen ams:n palvelukseen tuloaan Marchal työskenteli 12 vuotta Telitin globaalista myynnistä vastaavana johtajana. Hänellä on tietotekniikan tutkinto Nancyn polyteknisestä korkeakoulusta ja MBA-tutkinto Toulousen kauppakorkeasta.

Termejä kuten älykoti ja älykaupunki käytetään laajasti, vaikkei niiden määritelmästä olekaan sovittu. On kuitenkin laajalti hyväksytty konsensus siitä, että kodin tai kaupungin älykkyys tarkoittaa pitkälle vietyä automatisointia ja personointia. Esimerkiksi älykodissa tulevaisuuden olohuonetta voidaan ohjata pilveen liitetyllä AEP-sovellusalustalla (Application Enablement Platform), joka on itseoppinut tietämään jokaisen perheenjäsenen haluamat valaistuksen, äänen, viihteen, tuoksun, lämmityksen ja ilmastoinnin toiveet ja joka automaattisesti säätää jokaisen asetuksen, kun tiedetty henkilö astuu huoneeseen.

Tällainen älykotiskenaario tuottaa käyttäjälle miellyttävämmän, tarkasti omien toiveiden mukaan räätälöidyn ympäristön, joka samalla pienentää energiankulutusta ja poistaa tarpeen käyttää vanhakantaisia käyttäjäsäätimiä kuten valokytkimiä ja termostaatteja.

Tällaisten IoT-järjestelmien yksi houkutteleva ominaisuus on niiden näkymättömyys käyttäjälle. Vain kävelemällä huoneeseen käyttäjä voi käynnistää lämmityksen, ilmastoinnin, äänet ja muiden järjestelmien asettumisen.

Mitä teknisiä kehityksiä tarvitaan tämä vision toteuttamiseen? Selvästi ainakin koneoppiminen ja pilveen tallennettu edistynyt ohjelmisto ovat keskeisessä roolissa. Toinen tärkeä elementti on kyky aistia laajasti reaalimaailman ilmiöitä, jotta koneet voivat reagoida maailmalla ihmisten tavoin.

Mitkä uudet anturikyvykkyydet mahdollistavat sen, että IoT-pohjainen teknologia tuo personoidun ja älykkäästi konfiguroitavan toiminnan? Ja missä sovelluksissa niitä todennäköisimmin otetaan käyttöön?

Pilvi ei ole mitään ilman dataa

Pilvipohjaiset teknologiat ovat jo mullistamassa yleisten järjestelmien ja palvelujen tehokkuutta, vasteaikoja ja mukavuutta. Älykaupungissa Uberin tilaustaksipalvelu on erinomainen esimerkki siitä, miten yhdessä koordinoitu käyttäjien pyynnöt ja reaaliaikainen datanprosessointi edistyneillä algoritmeilla pilvessä voi mullistaa kuljetusalan.

IoT-yleistermin alla miljoonat pilveen liitetyt palvelut tekevät samanlaisia ”temppuja” yhdistäen useita erillisiä datavirtoja tuottaakseen personoituja, nopeita palveluja. IoT:n nopeaa yleistymistä koskevissa keskusteluissa on ymmärrettävästi keskitytty ensisijaiset niihin teknologioihin ja järjestelmiin, joilla solmuja liitetään pilveen, ja tarvittaviin analytiikkakykyisin, joilla käyttäjien laitteista ja muista IoT-solmuista tulevasta Big Datan syötteistä saadaan jotain järkevää irti.

Kaikki tämä pilvipohjainen älykkyys on arvotonta ilman käyttökelpoista dataa. Tässä pätee vanha ”roskaa sisään, roskaa ulos” -sääntö. Suuri osa pilvijärjestelmiin lähetetystä datasta tulee antureista, joista useimpia ei ole vielä edes asennettu ja joista joitakin ei ole vielä edes keksitty. Älyvalaistusjärjestelmät vaativat tarkkaa tietoa ympäröivän valon spektrimallista ja voimakkuudesta. Älykkäiden ilmastointijärjestelmien täytyy ”haistaa” ilma, jota käyttäjät hengittävät. Älykkään liikenteenohjauksen täytyy ”nähdä” ja paikantaa ajoneuvot teillä.

On anturien tehtävä nähdä, haistaa, tuntea ja kuulla, mitä reaalimaailmassa tapahtuu, reaaliajassa. Tämän takia anturitekniikat ja -ratkaisut ovat yhtä lailla etujoukoissa IoT-tekniikoissa kuin vähävirtaiset radiopiirit ja pilvilaskentajärjestelmät.

Älykäs valaistuksen hallinta

Esimerkki tästä voidaan löytää valaistuksesta. 1900-luvulla valaistus oli low-tech -yrittämistä. Erilaiset hehkulampputekniikat hallitsivat markkinoita ja kaikki valmistivat lamppuja, jotka tuottivat tietynlaista kiinteää värilämpötilaa (CCT, Correlated Color Temperature).

2000-luvulla uusi tietämys valaistuksen merkityksestä ihmisen terveydelle ja käyttäytymiseen on johtanut uusiin väriohjatun ja personoidun valaistuksen sovelluksiin. Esimerkiksi tutkimus on osoittanut yhteyden valon spektrin ja hyvinvoinnin välillä, mikä johtuu ihmisen vuorokausirytmistä. Kirkas päivänvalo käynnistää hormonaalisia vasteita, jotka aktivoivat kroppaa, ja illan kultainen keltaisuus tuottaa rentoutumisen ja rauhallisen käyttäytymisen.

Älyvalaistus voi automaattisesti heijastaa päivänvalon spektrisisällön muutosta töissä tai kotona käytetyssä keinotekoisessa valaistuksessa. Tämä edellyttää piiritason väriantureita, jotka voivat tarkasti mitata valon CCT-arvon ihmissilmän tavoin. ams:n XYZ-anturissa käytetään edistyneitä piin valmistustekniikoita, joilla rakennetaan optisia suotimia suoraan kiekolla, millä saadaan aikaan ennen näkemätön fotodiodien optisen vasteen kontrolli kuloiseenkin valoon (ks. kuva 1).

Älykkäässä valaistuksen ohjauksessa tämä valon aistimiskyky voidaan yhdistää kasvontunnistusteknologiaan ja sen jälkeen näkymättömästi virittää valaistus yksittäisten toiveiden mukaan. Esimerkiksi vanhukset näkevät nuoria vähemmän terävästi näkyvän valon sinisessä päässä. Nähdäkseen kunnolla vahvasti sinisiä kohteita vanhukset tarvitsevat valaistuksen, joka korostaa sinisiä aallonpituuksia. Jos kotona on sekä lapsia että vanhuksia, valaistusohjaus voisi tuottaa spektriä, joka on viritetty eri tavoin eri henkilöiden tarpeiden mukaan.

Kuva 1: Älyvalaistuksen ohjain AS7221 mahdollistaa valon CCT-arvon tarkan kontrollin.

Kasvojentunnistus, jota älypuhelimissa käytetään jo menestyksellä, voisi rekisteröidä huoneen asukin identiteetin ja sen perusteella automaattisesti säätää valaistuksen spektriä.

Tässäkin anturiteknologia mahdollistaa edistysaskeleet IoT-järjestelmän kehityksessä. Kasvojentunnistus riippuu useiden mikroelektroniikan komponenttien integroinnista. Valonlähetin vaatii pienikokoisen laserin ja integroidun mikro-optiikan, ja heijastuvan valon mittausten sieppaamisen valoherkällä anturilla. Ne edellyttävät edistynyttä prosessointia, jotta kasvojen syvyyskartta voidaan tuottaa, ja tätä karttaa voidaan analysoida mahdollisen vastaavuuden löytämiseksi (ks. kuva 2).

Tällaisen kasvojentunnistusjärjestelmän erilliset elementit ovat toisistaan riippuvaisia, joten ams:n kaltaiset anturivalmistajat työskentelevät toimittaakseen OEM-asiakkailleen – esimerkiksi kotiautomaatiolaitteiden valmistajille - integroituja järjestelmiä, joissa kasvojentunnistus on valmiina.

Kuva 2: 3D-infrapunasyvyyskartta mahdollistaa tarkan ja luotettavan kasvojen tunnistamisen erilaisissa toimintaolosuhteissa.

Personoitu sisätila

Tämä visio sisätilojen personoidusta hallinnasta voidaan laajentaa valaistuksesta henkilön hengittämään ilmaan.

Tässäkin puolijohdeanturiratkaisut tuovat uuden tavan tuottaa personointi IoT-järjestelmiin. CMOS-kaasuanturien uusimmat sukupolvet voivat tuottaa hyvin tarkkoja mittauksia hajujen ja saasteiden suhteellisesta pitoisuudesta – kuten keittämisen tuottamista VOC-yhdisteistä (volatile organic compounds) ja puhdistusaineiden kemiallisista päästöistä.

Valvontakameran tai älykaiuttimen kaltaiseen hubiin integroituina tällainen kaasuanturi voisi mahdollistaa kodin sisätilan reaaliaikaisen monitoroinnin ja ilmastoinnin etäkäynnistämisen, jolla voidaan varmistaa, että rakennuksen sisäilma on puhdasta ja raikasta aina, kun joku astuu sisään.

Piiritason kaasuanturi pystyy tekemään raakamittaukset VOC-keskittymistä. Sisä-ilman monitoroinnin integroiminen esimerkiksi älykaiuttimeen edellyttää kuitenkin, että kaiuttimen valmistajan on tiedettävä miten suhteellisten kaasupitoisuuksien raakamittaukset muunnetaan käyttökelpoiseksi informaatioksi, kuten sisäilman laatua kuvaaviksi numeroiksi. Tämä vaatii algoritmien ja firmware-ohjelmiston integrointia itse anturiin, jotta saadaan aikaan kokonainen korttitason ratkaisu sisäilman monitorointiin.

Uudet innovaatiot piillä ja ohjelmistoissa

Monet elektroniikkavalmistajat aikovat esitellä tuotteistansa uusia versioita, jotka tarjoavat käyttäjilleen etuja IoT-verkkoihin integroinnin myötä. Oikeutetusti he ovat usein huolestuneita datayhteyden toteuttamisesta ja data-analytiikasta, sekä arvokkaiden pilvessä isännöityjen sovellusten tuomisesta loppukäyttäjille.

Näihin ongelmiin tuodaan jatkuvasti uusia ratkaisuja markkinoille. Yhtä tärkeää IoT-laitevlamostajille ovat edistysaskeleet anturitekniikoissa, jotka tukevat uuden polven älykkäiden, personoitujen sovellusten kuten koti- ja rakennusautomaation ja valaistuksen kehitystä. Näissä anturityypeissä hyödynnetään puolijohdeteknologiaa korkeimman mahdollisen mittaussuorituskyvyn saamiseksi pienessä koossa, ja integroimalla niihin oheislaitteita ja ohjelmistoja, joiden avulla rakennetaan kokonaisia ratkaisuja edistyneille sovelluksille kuten sisäilman monitorointiin tai kasvojen tunnistukseen.

Edistyneet anturitekniikat ja -ratkaisut ovat sksi IoT:n teknisen kehityksen terävintä huippua, ja tällä alueella ams aikoo jatkaa johtavassa roolissa.

Yhteenveto

On yleisesti hyväksyttyä, että älykodin tai älykaupungin ”älykkyys” vihjaa suurelta osin automaatioon ja personointiin. Esimerkiksi älykodissa tulevaisuuden olohuone voi operoida pilveen liitetyn AEP-sovellusalustan ohjauksessa, joka on itseoppinut tietämään jokaisen kodissa asuvan toiveen valaistuksen, äänentoiston, viihteen, tuoksujen, lämmityksen ja ilmastoinnin suhteen. Nämä asetukset säätyvät automaattisesti kohdalleen, kun ko. henkilö astuu huoneeseen.

Tällainen älykoti tuo käyttäjälle miellyttävämmän ja tarkemmin käyttäjän toiveisiin räätälöidyn ympäristön samalla, kun se pienentää energian ja muiden resurssien tuhlaamista, ja irrottautuu vanhojen ohjausmenetelmien kuten valokytkimien ja termostaattien tarpeesta.

MORE NEWS

PDF:stä tuli suosittu tapa hyökätä sähköpostiin

Kyberrikolliset ovat löytäneet uuden, tehokkaan keinon kiertää tietoturvasuojaukset: PDF-tiedostot. Check Point Researchin tuoreen tutkimuksen mukaan jo 22 % haitallisista sähköpostiliitteistä on PDF-muodossa. Samalla 68 % kyberhyökkäyksistä alkaa edelleen sähköpostista, mikä tekee PDF:stä entistä houkuttelevamman hyökkäysvälineen.

Uuden sirun avulla kännykkä voi tietää sijaintinsa sentin tarkkuudella

Nykyisten GPS-järjestelmien tarkkuus on vain muutamia metrejä, mutta uusi teknologia voi viedä paikannuksen tarkkuuden senttimetriluokkaan. Purdue Universityn ja Chalmersin teknillisen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet sirupohjaisen aaltokampatekniikan, joka voi mullistaa navigoinnin, autonomiset ajoneuvot ja tarkat mittausjärjestelmät.

Uusi salaus suojaa jo tämän päivän kuituyhteyksiä kvanttikoneilta

Kvanttitietokoneiden uhka nykyiselle tietoturvalle on herättänyt huolta laajasti: tulevaisuudessa ne voivat murtaa laajasti käytössä olevat salausmenetelmät. Nyt Karlsruhen teknillisen instituutin (KIT) tutkijat ovat kehittäneet ratkaisun, joka tuo kvanttiturvallisen salauksen jo olemassa oleviin kuituyhteyksiin – ilman kalliita erikoislaitteita.

Tekoäly alkaa valvoa Pohjoismaihin tulevaa dataa

Tiedon valtaväylistä Pohjoismaissa vastaava GlobalConnect ottaa käyttöön kehittyneen tekoälypohjaisen valvontajärjestelmän. Yhtiö investoi ScienceLogicin alustan käyttöönottoon, jonka avulla voidaan reaaliaikaisesti seurata verkon toimintaa ja ratkaista ongelmia ennen kuin ne ehtivät vaikuttaa käyttäjiin.

Uusi fotonipiiri kiihdyttää tekoälyn prosessoinnin huippunopeuteen

Amerikkalainen teknologia-alan yritys Lightmatter on julkaissut uudenlaisen fotoniikkaan perustuvan superpiirin, joka lupaa mullistaa tekoälyn infrastruktuurin. Passage M1000 -niminen piiri mahdollistaa ennennäkemättömän nopean tiedonsiirron tekoälylaskennassa, avaten tien entistä suuremmille ja tehokkaammille AI-malleille.

Trumpin politiikka voi nostaa seuraavan iPhonen hintaa jopa 40 prosenttia

USA Todayn mukaan Applen iPhonet saattavat kallistua jopa 43 prosenttia Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin uusien tullien seurauksena. Trump ilmoitti keskiviikkona laajasta uudesta tullisuunnitelmasta, jonka tavoitteena on vauhdittaa yhdysvaltalaista tuotantoa. Tämä sisältää 34 prosentin lisätullit Kiinasta tuotaville tuotteille, mikä nostaa kokonaistullin 54 prosenttiin – korkeimmaksi Yhdysvaltain historiassa Kiinaa kohtaan.

Tänä vuonna jo joka viides uusi auto kulkee sähköllä

Sähköautojen suosio jatkaa kasvuaan haasteista ja epäilyksistä huolimatta. Uusimpien tilastojen mukaan vuonna 2025 jo 18 % maailmanlaajuisista autokaupoista kohdistuu sähköautoihin – kolme kertaa enemmän kuin viisi vuotta sitten.

Microsoft lähti liikkeelle 50 vuotta sitten BASIC-tulkista

Microsoft juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan, ja juhlan kunniaksi yhtiön perustaja Bill Gates julkaisi alkuperäisen ohjelmakoodin, joka käynnisti koko teknologiayrityksen – Altair BASIC -tulkin. Gatesin mukaan kyseessä on "siistein koodi, jonka olen koskaan kirjoittanut".

Rohde lisäsi tehoa EMC-mittauksiin

Rohde & Schwarz on julkaissut päivitetyn version ELEKTRA-ohjelmistostaan, joka tuo lisää tehoa ja automaatiota EMC-mittauksiin. Uusi ohjelmistoversio tukee kaikkia ajankohtaisia EMC-standardeja eri toimialoilla – mukaan lukien kaupallinen elektroniikka, autoteollisuus, langattomat järjestelmät, puolustus ja ilmailu.

Tekoäly vaikuttaa lähes joka toiseen työpaikkaan

Tekoäly on nopeasti nousemassa maailman talouksien uudeksi moottoriksi – ja murroksen keskiössä ovat työmarkkinat. YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön (UNCTAD) tuoreen Technology and Innovation Report 2025 -julkaisun mukaan jopa 40 prosenttia maailman työpaikoista on alttiina tekoälyn vaikutuksille. Se voi tarkoittaa joko työn automatisointia tai sitä, että työtehtävät muuttuvat perustavalla tavalla.

Tamperelaissiru purkaa useampia audiovirtoja kuin mikään muu prosessori

Tamperelainen VLSI Solution on julkaissut uuden sukupolven audioprosessorin, joka asettaa uudet standardit äänenkäsittelylle sulautetuissa järjestelmissä. VS1073-uutuuspiiri pystyy purkamaan ja käsittelemään enemmän äänenpakkausmuotoja kuin mikään muu prosessori markkinoilla – mukaan lukien uudet tuetut formaatit kuten ALAC, DSD, Opus ja AC-3.

Uusi LUMI-supertietokone yllättää: kylkeen tulee kvanttitietokone

Suomeen rakennetaan maailman tehokkainta tekoälysupertietokonetta, ja sen rinnalle kehitetään nyt myös täysin uusi kvanttilaskenta-alusta. LUMI AI Factory -hankkeen johtaja Pekka Manninen vahvistaa, että uusi huippuluokan laskentaympäristö käynnistyy keväällä 2027.

Samsungin uusin tuo tekoälyn jäässä oleville tablettimarkkinoille

Tablettimarkkinat hakevat suuntaa, mutta Samsung uskoo tekoälyyn. Yhtiö julkaisi 2. huhtikuuta uuden Galaxy Tab S10 FE -sarjan, joka tuo älykkäät ominaisuudet yhä useamman käyttäjän ulottuville. Vaikka markkina kokonaisuudessaan junnaa lähes paikallaan, Samsung pyrkii herättelemään sitä AI-pohjaisella tuottavuudella ja kevyellä muotoilulla.

Trumpin tullit aiheuttavat suurta epävarmuutta puolijohdealalla

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut uusista tullipolitiikoista, jotka uhkaavat horjuttaa puolijohdeteollisuuden globaaleja toimitusketjuja. Trumpin hallinto on määrännyt 10 prosentin perustullin kaikkiin tuontituotteisiin ja jopa 32 prosentin tullit valikoiduille maille, kuten Taiwanille. Vaikka Taiwanin puolijohteet ovat toistaiseksi tullivapaita, alan toimijat elävät epävarmuudessa mahdollisista tulevista muutoksista.

Maailman ensimmäisessä MEMS-kompassissa ei ole liikkuvia osia

Ranskalainen teknologiayritys SBG Systems on esitellyt maailman ensimmäisen MEMS-pohjaisen gyrokompassin, joka kykenee määrittämään suunnan ilman GNSS-apua ja täysin ilman liikkuvia osia. Tämä inertianavigoinnin läpimurto avaa uuden luvun tarkassa ja kompaktissa paikannuksessa, erityisesti merenkulun ja robotiikan sovelluksissa.

Cadence demosi eurooppalaisvoimin kehitettyä ajoneuvojen SoC-piiriä

Euroopassa pitäisi vähentää riippuvuutta sekä kiinalaisesta että amerikkalaisesta tekniikasta. Muutaman viikon takaisilla Nürnbergin Embedded World -messuilla nähtiinkin tähän suuntaan kasvavia versoja. Esimerkiksi Cadence ja saksalainen Dream Chip Technologies esittelivät uuden sukupolven älykkään SoC-järjestelmäpiirin ajoneuvosovelluksiin.

LUMI-tekoälytehdas on yksi ensimmäisiä Euroopassa

LUMI-tekoälytehdas avaa uuden luvun eurooppalaisessa tekoälyn kehityksessä yhdistämällä huipputeknologian, asiantuntijuuden ja yhteistyön ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Tekoälyhubin fyysiset tilat sijoittuvat Espoon Otaniemeen Aalto-yliopiston yhteyteen, ja laskennan ydin toimii Kajaanissa, missä nykyinen LUMI-supertietokone tarjoaa maailmanluokan suorituskykyä tekoälykehitykselle.

Jyväskylän ylioppilaskylään maailman nopein opiskelijanetti

Kotimainen valokuituyhtiö Lounea toteutti Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan Soihtu-asuntoihin huippumodernit nettiyhteydet. Opiskelijakylä nousi kerralla maailman kärkeen tarjoamalla asukkailleen poikkeuksellisen nopeat verkkoyhteydet. 

Painetun elektroniikan tutkija TactoTekin teknologiajohtajaksi

Oululaistaustainen elektroniikkayhtiö TactoTek on nimittänyt tekniikan tohtori Pälvi Apilon uudeksi teknologiajohtajakseen. Apilo on ollut osa TactoTekin asiantuntijatiimiä vuodesta 2018 ja toiminut viimeksi yhtiön ennakoinnin ja tutkimuksen johtajana.

Linuxista tulee parempi pelaajille

Linux-kernelin tuore 6.14-päivitys lupaa merkittäviä suorituskykyparannuksia Windows-pelejä pelaaville Linux-käyttäjille. Ytimeen on tuotu parannettu NTsync-ajuri, jonka ansiosta Wine- ja Proton-yhteensopivuuskerrosten kautta ajettavat pelit voivat hyötyä jopa satojen prosenttien teholisästä tietyissä tilanteissa.

Maksupäätteen kosketusnäyttö vaatii vahvan tietoturvan

Kosketusnäyttö on olennainen osa jokaista nykyaikaista maksujärjestelmää ja myyntipisteen POS-päätettä (point of sale terminal). Sen tietoturvaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Lue lisää...

Tekoäly vaikuttaa lähes joka toiseen työpaikkaan

Tekoäly on nopeasti nousemassa maailman talouksien uudeksi moottoriksi – ja murroksen keskiössä ovat työmarkkinat. YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön (UNCTAD) tuoreen Technology and Innovation Report 2025 -julkaisun mukaan jopa 40 prosenttia maailman työpaikoista on alttiina tekoälyn vaikutuksille. Se voi tarkoittaa joko työn automatisointia tai sitä, että työtehtävät muuttuvat perustavalla tavalla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
 R&S -seminaari: 5G Advanced & Beyond
Oulussa 13.5.2025
Espoossa 14.5.2025
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025

Seminaareihin ilmoittautuminen ja tiedustelut:
asiakaspalvelu@rohde&schwarz
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

ETNinsta

THIS SPACE TEMPORARILY LEFT BLANK
 
article