logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

Suunnittelijan on kyettävä arvioimaan teholähteen vaikutukset järjestelmän suorituskykyyn, luotettavuuteen, pitkäikäisyyteen ja teknisten määräysten täyttämiseen. Se edellyttää ymmärrystä siitä, miten teholähde pystyy vastaamaan odotettuihin tai odottamattomiin muutoksiin tulo- ja lähtöjännitteen puolella sekä ympäristöoloissa. Seuraavassa on esitetty tärkeimpiä näkökohtia, jotka on otettava huomioon, kun sovellukseen valitaan sopivaa teholähdettä.

Artikkelin kirjoittaja Ron Stull toimii CUI-yhtiössä tehonsyöttöjärjestelmien suunnittelijana.

Teholähde voi joutua sietämään poikkeavia käyttöoloja määriteltyjen normirajojen ulkopuolella esimerkiksi tulopuolen yli- tai alijännitteen sekä lämpötilan ja kuormituksen vaihtelujen vuoksi. Nämä ongelmat saattavat johtaa laitteen sammumiseen, suorituskyvyn heikkenemiseen tai komponenttien vaurioitumiseen. Tunnistaakseen kuhunkin sovellukseen parhaiten sopivan teholähteen suunnittelijan on tiedettävä, kuinka valittu teholähde toimii, kun sitä käytetään määriteltyjen rajojen ulkopuolella.

Tulopuolen yli- tai alijännite

Teholähteen tulopuolella verkkovirran jännitevaihtelut voivat ylikuormittaa välttämättömiä suojaus- ja suodatuskomponentteja kuten X-kondensaattoreita, Y-kondensaattoreita ja metallioksidi-varistoreja (MOV), jotka nähdään kuvassa 1. Kaikilla näillä on tunnetut vikaantumistavat, jos ne altistetaan nimellisarvon ylittäville jännitteille. Esimerkiksi X-kondensaattorit on suunniteltu menemään oikosulkuun ja aiheuttamaan näin sulakkeen palamisen ja teholähteen sammumisen. Y-kondensaattorit puolestaan on suunniteltu vikaantumaan niin, että virtapiiri jää avoimeksi. Tämä saattaa jäädä joksikin aikaa huomaamatta, vaikka kondensaattori lakkaa suodattamasta yhteismuotoista kohinaa tehokkaasti.

Kuva 1. Teholähteen tulopuolen komponentit, jotka ovat alttiita ylijännitteille.

Ylijännitteiden vaikutukset sulakkeeseen riippuvat sille annetusta jännitteen nimellisarvosta tai jännitekestoisuuden maksimilukemasta. Jos sulakkeelle syötettävä jännite ylittää annetun arvon, voi syntyä valokaari, joka estää sulaketta suojaamasta virtapiiriä halutulla tavalla. Tämä lisää tulipalon vaaraa ja voi aiheuttaa ongelmia tulopuolen tai kuorman virtapiireissä.

Ylijännitteet synnyttävät teholähteen piireihin myös loiselementtejä, mikä voi lisätä jännitteen aiheuttamaa rasitusta tehopuolijohteissa. Flyback-tyyppisessä muuntimessa jännitteen huippuarvo tehokytkimen yli määräytyy tulo- ja lähtöjännitteen sekä muuntosuhteen ja vuotoinduktanssin yhdistelmästä. Sitä voi olla vaikea laskea ja se on yleensä mitattava suoraan.

Alijännite puolestaan kasvattaa virtaa muun muassa sulakkeissa, tasasuuntimissa ja tehokytkimissä aiheuttaen niiden kuumenemista, mikä voi johtaa nopeaan vikaantumiseen tai heikentää luotettavuutta. Suuri virta voi myös aiheuttaa induktanssin alenemista tai PFC-kuristimien (Power Factor Correction) kaltaisten magneettikomponenttien kyllästymisen. Joissakin piirirakenteissa tämä voi tuottaa vaurioittavia virtapiikkejä tehokytkimelle, kohottaa toimintataajuutta ja alentaa hyötysuhdetta tai sulkea teholähteen kokonaan.

Toisissa rakenteissa alhainen tulojännite voi vaikuttaa toimintataajuuteen tai toimintajaksoon (duty cycle) ja häiritä teholähteen oikeaa toimintaa. Esimerkiksi LLC-resonanssiin perustuvissa muuntimissa toimintataajuuden muuttaminen säätää lähtöjännitettä. Jos tulojännite laskee, taajuutta alennetaan tulo-lähtö-vahvistuksen lisäämiseksi ja lähtöjännitteen pitämiseksi vakaana. On kuitenkin olemassa tietty minimitaajuus, jonka alapuolella lisävähennys pienentää vahvistuskerrointa ja voi siten aiheuttaa toimintahäiriöitä tai teholähteen vikaantumisen.

Vaikutukset tehokertoimen korjauspiireihin (PFC) tulisi myös ottaa huomioon. Boost-tyyppinen PFC-muunnin lakkaa säätämästä, jos tulojännite nousee lähtötason yläpuolelle.

On tietysti olemassa useita tapoja teholähteen suojaamiseksi tulojännitteen liiallisilta vaihteluilta. Suuritehoisissa teholähteissä on usein suojapiiri, joka käynnistää alasajon, jos tulojännite laskee tietyn kynnyksen alapuolelle. Muun tyyppiset suojausmekanismit antavat teholähteen jatkaa toimintaansa, vaikka suorituskyky saattaakin tämän tuloksena heiketä. Esimerkiksi LLC-muunnin voi painaa toimintataajuuden minimitasolle estääkseen virheellisen toiminnan. Vaikka tämä auttaa suojaamaan teholähdettä vaurioitumiselta, se johtaa lähtöjännitteen säädön menetykseen.

Lähtöpuolen ylivirta

Kustannusten säästämiseksi tai teholähteen koon pienentämiseksi suunnittelijoilla voi olla houkutuksena mitoittaa teholähde tyypillisten kuormitusvaatimusten mukaisesti ottamatta kuitenkaan huomioon nimellisarvon ylittävien lyhytkestoisten kuormavirtojen vaikutuksia. Useimmat teholähteet sisältävät ylivirtasuojauksen, mutta niitäkin on monenlaisia. Joillekin on tarkasti määritelty virtaraja lähellä lähdön maksimiarvoa, minkä vuoksi teholähde voi sammua toistuvasti, jos virtaraja on väärin mitoitettu kyseiseen sovellukseen.

Muut ratkaisut ovat joustavampia ja sallivat lyhytaikaisten lähtövirtojen ylittää nimellisrajan. Tämän tyyppisin suojauksin varustetuissa tai kokonaan suojaamattomissa teholähteissä ylivirran aiheuttama lämpötilan nousu voi heikentää suorituskykyä tai aiheuttaa MOSFETien, diodien, vastusten tai jopa kuparijohtimien vaurioitumisen. On syytä huomata, että tehohäviö kasvaa lineaarisesti diodien virran mukana niiden kiinteän jännitteen vuoksi, mutta eksponentiaalisesti MOSFET-transistoreissa ja resistiivisissä komponenteissa.

Ylivirta vaikuttaa kuristimiin ja muuntajiin monimutkaisemmin. Käämin resistanssin vuoksi ilmenee sisäistä kuumenemista, mutta lisäksi ytimen magneettimateriaalin häviöt voivat kasvaa ja syntyä jopa magneettinen kyllästyminen, mikä johtaa yhä suurempaan tehohäviöön ja lämmöntuottoon.

Magneettimateriaalin kyllästyminen voi myös estää koko teholähteen toiminnan tai lisätä komponenttien vioittumisriskiä. Buck-tyyppisessä muuntimessa, jossa virran aaltoisuus (ripple) on suoraan verrannollinen induktanssiin, kyllästymisestä aiheutuva induktanssin menetys aiheuttaa myös virrankasvua MOSFETeissa ja diodeissa.

Muuntajan vuotoinduktanssin kaltaisten loisinduktanssien vaikutukset on myös otettava huomioon. Ne voivat tuottaa jännitepiikkejä, kun kytkimet vaihtavat tilaansa, ja tämä lisääntyy suurilla kuormitustasoilla. Korkea jännitepiikki voi tuhota MOSFETin tai saada virta- ja jänniteanturit lähettämään epätarkkoja tietoja ohjaimelle, mikä saattaa huonontaa suorituskykyä tai aiheuttaa vikaantumisen.

Teholähteen hyötysuhteen vaihtelu, etenkin lähellä määriteltyä maksimikuormitusta, vaikuttaa myös suorituskykyyn ja luotettavuuteen. Hyötysuhteen huippulukemaan päästään yleensä täyden kuorman alapuolella. Tämän optimitason yläpuolella hyötysuhde laskee, jolloin tehohäviö kasvaa eksponentiaalisesti suhteessa kuormavirtaan.

Kuumenemisen lisäksi tämä voi myös estää teholähteen yltämisen määräysten mukaisiin hyötysuhdelukemiin. Kuvasta 2 nähdään, kuinka 200 watin teholähteen hyötysuhde laskee prosentin verran huippulukemasta, kun toimitaan 20 % nimellistehon yläpuolella, mutta se aiheuttaa peräti 30 prosentin nousun tehohäviöön.

Kuva 2. Pieni muutos hyötysuhteessa kasvattaa tehohäviötä eksponentiaalisesti.

Kuorman regulaatio eli lähtöjännitteen maksimimuutos tyhjäkäynnistä täyteen kuormaan olisi myös otettava huomioon. Määritetyn kuormitusalueen yläpuolella toimiminen voi johtaa lähtöjännitteen laskuun alle reguloidun jännitteen raja-arvon (kuva 3). Joillekin pienille teholähteille on määritelty myös kuormitusvirran alaraja. Laitteen käyttäminen tämän rajan alapuolella saattaa vaarantaa säädön samalla tavoin kuin kuormitusvirran maksimiarvon ylittäminen.

Kuva 3. Teholähteen lähtöjännitteen regulointi voidaan menettää, jos suurin sallittu kuorma ylitetään.

Ympäristö huomioitava

Teholähteen valinnassa on otettava huomioon myös ympäristöolojen vaikutukset. Liian korkea tai alhainen lämpötila voi vaikuttaa merkittävästi suorituskykyyn ja luotettavuuteen. Esimerkiksi elektrolyyttikondensaattorien käyttöikä voi lyhentyä jopa 50 prosenttia, kun ympäristön lämpötila nousee vain 10°C. Vastaavasti alhaiset lämpötilat voivat aiheuttaa juotosten, liitosten ja komponenttijohtimien haurastumista, mikä yleensä johtaa ennenaikaiseen vikaantumiseen.

Jotta voitaisiin varmistaa, että komponentit toimivat valmistajien spesifikaatioiden mukaisesti, on käyttölämpötilalle asetettava sekä ylä- että alarajat. Tämän lämpötila-alueen ulkopuolella suorituskykyä ei voida taata, ja teholähteen hyötysuhde voi huonontua, lähtöjännitteen aaltoisuus kasvaa, säätöominaisuudet heiketä ja melutasonormit jäädä täyttämättä.

Teholähteen tärkeimmillä komponenteilla voi olla joko positiivinen tai negatiivinen lämpötilakerroin (PTC tai NTC). MOSFET-kytkimet ovat PTC-komponentteja, joiden kytkentäresistanssi kasvaa lämpötilan noustessa. Tämän seurauksena tehohäviöt kasvavat ja komponentti kuumenee.

Tasasuuntaussillan diodit sen sijaan ovat NTC-komponentteja, joten niiden myötäsuuntainen jännite alenee lämpötilan noustessa. Tämän vuoksi myös niiden sisäinen tehohäviö ja lämmöntuotto vähenevät lämpötilan noustessa. Lämpötilan muuttuessa kunkin teholähteen rakenteesta riippuen joko PTC- tai NTC-komponentit ovat määräävässä asemassa aiheuttaen joko kokonaishyötysuhteen paranemisen tai heikentymisen.

Teholähteen ohjaamiseen ja käyttöolojen tunnistamiseen käytettävät anturivastukset kuluttavat tyypillisesti hyvin vähän virtaa eivätkä siten ole alttiita liialliselle tehohäviölle tai kuumenemiselle. Niiden resistanssiarvo kuitenkin muuttuu lämpötilan muuttuessa. Tämä saattaa johtaa epätoivottuihin muutoksiin teholähteen parametreissa kuten reguloidun lähtöjännitteen tasossa. Muita vaikutuksia voivat olla vastusten avulla mitattuun virtaan perustuvien suojamekanismien liian aikainen tai myöhäinen liipaisu.

Alhaisissa lämpötiloissa elektrolyyttikondensaattorien kapasitanssi pienenee (kuva 4), mikä lisää virran aaltoisuutta tai estää teholähteen käynnistymisen. Lisäksi NTC-tyyppisten komponenttien - esimerkiksi syöksyvirtaa rajoittavien termistorien - resistanssi kasvaa ympäristön lämpötilan laskiessa, mikä voi heikentää hyötysuhdetta tai estää käynnistymisen.

Kuva 4. Alumiinipohjaisen elektrolyyttikondensaattorin kapasitanssin muutos lämpötilan suhteen.

Jotkut teholähteet sisältävät ylikuumenemissuojan, jonka ansiosta ne sammuvat, kunnes lämpötila palautuu määrätyn rajan alapuolelle. Joissakin teholähteissä on suojaus vain tietyille komponenteille tai oheispiireille, mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos jotkin teholähteen osat sammuvat, mutta toiset jatkavat toimintaansa.

PTC-tyyppisillä komponenteilla kuten MOSFETeilla on yleensä sisäänrakennettu suojamarginaali ylikuumenemista vastaan. Marginaali riippuu kuitenkin käyttöoloista (mm. tulojännitteestä) ja se voi joillakin toiminta-alueen osilla olla kapeampi kuin toisilla.

Häiriöt huomioitava

Yli- tai alijännitteen vaikutukset sähkömagneettisiin häiriöihin (EMI) tulisi myös käydä läpi. Tulopuolen yli- tai alijännite tai ylisuuri lähtövirta voi muuttaa EMI-suodatuskomponenttien ominaisuuksia tai heikentää niiden suorituskykyä ylikuormituksen vuoksi. Vaikutuksia on melko vaikea arvioida, mutta ne voivat olla merkittäviä ja estää EMC-määräysten täyttämisen.

Ratkaisuja erityistarpeisiin

Suunnittelijan on kyettävä arvioimaan teholähteen vaikutukset järjestelmän suorituskykyyn, luotettavuuteen, pitkäikäisyyteen ja teknisten määräysten täyttämiseen. Se edellyttää ymmärrystä siitä, kuinka teholähde voi toimiessaan vastata odotettuihin tai odottamattomiin muutoksiin tulo- ja lähtöjännitteen puolella sekä ympäristöoloissa.

Teholähteisiin erikoistuneella CUI-yhtiöllä on laaja valikoima ac-dc-teholähteitä ja dc-dc-muuntimia, joiden kaikki tärkeimmät suoritusparametrit vastaavat suunnittelijoiden erityisvaatimuksiin monenlaisten järjestelmien suunnittelussa.

MORE NEWS

Jättirahoitus GenAI-softakehitykseen

Business Finland on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle merkittävän, 840 000 euron rahoituksen tutkimushankkeelle, jonka tavoitteena on tutkia generatiivisen tekoälyn (GenAI) hyödyntämistä ohjelmistokehityksen eri vaiheissa. Hanke kantaa nimeä Generative AI for the Software Development Life Cycle, ja sen kokonaisbudjetti Jyväskylän yliopiston osalta on 1,2 miljoonaa euroa, josta 30 prosenttia katetaan yliopiston omarahoituksella.

Raidejokerin lähestymisestä varoitetaan sanallisesti

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki on käynnistänyt vuoden mittaisen pilottikokeilun, jossa testataan uudenlaista varoitusjärjestelmää Viikin pikaraitiotien ylityspaikalla. Järjestelmä varoittaa jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä äänimerkein että sanallisesti lähestyvästä raidejokerin junasta.

Ensimmäistä kertaa grafiikka- ja AI-laskenta samalla RISC-V-prosessorilla

Imagination Technologies on esitellyt uuden E-Series-arkkitehtuurin, joka yhdistää grafiikka- ja tekoälylaskennan ensimmäistä kertaa samaan RISC-V-prosessoriin pohjautuvaan IP-lohkoon. Uutuus avaa tietä tehokkaammille, joustavammille ja energiaa säästäville reunalaitteille – älypuhelimista robottiautoihin.

Aurinkokennokalvo voi tehdä rakennuksista sähköntuottajia

Rakennusten ikkunat ja julkisivut voivat tulevaisuudessa toimia sähköntuottajina, kiitos Luulajan teknillisen yliopiston tutkimukselle. Uudenlainen ohut aurinkokennokalvo yhdistää sähköntuotannon, ympäristöystävällisyyden ja läpinäkyvyyden – ilman kompromisseja rakennusten estetiikassa tai luonnonvalon hyödyntämisessä.

Kenelle Samsungin veitsenterävä uutuus on tarkoitettu?

Samsungin odotettu Galaxy S25 Edge on virallisesti julkaistu, ja 5,8 millimetrin paksuisena se ottaa haltuunsa tittelin "maailman ohuimpana täysiverisenä älypuhelimena". Kyse on hienosta insinööritaidon näytöstä: titaanirunko, keraaminen lasi ja huipputason kamera- sekä tekoälyominaisuudet on mahdutettu hämmästyttävän solakkaan koteloon.

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

FakeUpdates vaikutti 6 prosentissa organisaatioita

Tietoturvayritys Check Point Software Technologies on julkaissut huhtikuun 2025 haittaohjelmakatsauksensa. Raportin mukaan FakeUpdates jatkoi maailman yleisimpänä haittaohjelmana, vaikuttaen 6 prosenttiin organisaatioista maailmanlaajuisesti. Suomessa sen esiintyvyys oli 4,02 prosenttia.

Yksi ainoa molekyyli parantaa kennon suorituskykyä 0,6 prosenttia – ja sillä on merkitystä

Uusi kansainvälinen tutkimus osoittaa, että synteettinen molekyyli nimeltä CPMAC voi merkittävästi parantaa perovskiittipohjaisten aurinkokennojen tehokkuutta ja käyttöikää. Vaikka hyötysuhde parani vain 0,6 prosenttia, sillä on todellista merkitystä: suuressa mittakaavassa, kuten yhden gigawatin aurinkovoimalassa, se voi tuottaa tarpeeksi lisäenergiaa jopa 5000 kotitaloudelle.

Intel katkaisee linkin grafiikan ja CPU:n väliltä

Intel on virallisesti lopettanut Deep Link -teknologiansa kehityksen ja tuen, lopettaen näin kunnianhimoisen yrityksen yhdistää prosessorin ja näytönohjaimen voimat tiiviimmäksi kokonaisuudeksi.

Autojen tutkapiiri kutistui, teho kasvoi kaksinkertaiseksi

NXP Semiconductors on julkaissut uuden sukupolven tutkapiirin, joka mullistaa autonomisten ajoneuvojen tutkajärjestelmät. Uusi S32R47-imaging-tutkaprosessori tarjoaa jopa kaksinkertaisen suorituskyvyn edeltäjäänsä verrattuna ja mahtuu silti 38 prosenttia pienempään fyysiseen tilaan.

Vuoden lopulla jo 240 watin USB-lataus suoraan pistokkeesta

Pistorasiaan integroitava USB-lataus on siirtymässä täysin uudelle aikakaudelle. Brittiläinen tehoelektroniikkayritys Pulsiv on kehittänyt ensimmäisen valmiin ratkaisun, joka mahdollistaa jopa 240 watin USB-C-latauksen suoraan tavallisesta seinäpistokkeesta. Kyseessä on merkittävä tekninen läpimurto, joka voi muuttaa tapaa, jolla kannettavat tietokoneet, älypuhelimet ja jopa pienet kodinkoneet tai sähkötyökalut ladataan kotona ja työpaikoilla.

Omdia: Puolijohteet uuteen ennätykseen

Vuosi 2024 oli puolijohdeteollisuudelle historiallinen, sillä alan liikevaihto nousi Omdian mukaan 25 prosenttia edellisvuodesta ja ylsi ennätykselliseen 683 miljardiin dollariin. Kasvun moottorina toimi erityisesti tekoälyyn liittyvä kysyntä, joka nosti muistipiirien myynnin huikeaan 74 prosentin kasvuun.

Uusi standardi parantaa Bluetoothin tietoturvaa

Bluetooth-teknologia on saanut merkittävän päivityksen, joka parantaa käyttäjien yksityisyyttä ja laitteiden virrankulutusta. Bluetooth Special Interest Group (SIG) on julkaissut uuden Bluetooth Core Specification 6.1 -version, jossa keskeisenä uutuutena on satunnaistettu laiteosoitteiden päivitys – askel kohti vaikeammin jäljitettävää langatonta viestintää.

Tesla kiertää työsaartoa Ruotsissa suomalaisyrityksen kautta

Tesla on ajautunut erikoiseen selkkaukseen Ruotsin ay-liikkeen kanssa, ja yhtiö on nyt ryhtynyt kiertämään työtaistelutoimia suomalaislähtöisen yrityksen avulla. Kyseessä on ahvenanmaalainen ACS-konserni (Automation & Charger Solar), joka on aloittanut Teslan superlatureiden asennukset Ruotsissa kesken laajaa ay-liikkeen tukemaa saartoa.

Tehoelektroniikan PCIM oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin

Nürnbergissä tällä viikolla järjestetty PCIM Expo & Conference 2025 ylitti odotukset niin laajuudeltaan kuin sisällöltään. Tapahtuma kasvoi tänä vuonna kuuteen näyttelyhalliin ja kattoi yhteensä 41 500 neliömetriä – enemmän kuin koskaan aiemmin. Näyttely houkutteli paikalle 685 näytteilleasettajaa ja noin 16 500 kävijää eri puolilta maailmaa.

Tuki uudelle USB4:lle laajenee

Testaus- ja simulaatiojärjestelmistään tunnettu Keysight Technologies on julkaissut päivitetyn version System Designer for USB -työkalustaan. Uusin versio tukee nyt USB4 v2-standardia, mikä mahdollistaa uusimpien USB-teknologioiden hyödyntämisen jo suunnitteluvaiheessa.

Python jyrää: Suosio ennätyslukemissa

Python ei ole vain suosituin ohjelmointikieli maailmassa – se on nyt suositumpi kuin yksikään kieli yli 20 vuoteen. Samalla kieli kehittyy entisestään, sillä toukokuussa julkaistu Python 3.14 -beta tuo mukanaan nipun merkittäviä uudistuksia, jotka tekevät kielen käytöstä entistäkin miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Infineon sai vihreää valoa Dresdenin uudelle tehtaalle

Infineon Technologies on saanut Saksan liittovaltion talousministeriöltä lopullisen rahoituspäätöksen uuden, huipputeknologiaan keskittyvän puolijohdetehtaan rakentamiseksi Dresdeniin. Yritys investoi Smart Power Fab -nimiseen tuotantolaitokseen yli viisi miljardia euroa omia varojaan. Hanke tuo arviolta 1000 uutta työpaikkaa alueelle.

Nokian uusi kuituratkaisu korvaa kuparikaapelit

Nokia on julkistanut uuden Aurelis Optical LAN -ratkaisunsa, joka tarjoaa yrityksille kehittyneen ja pitkäikäisen vaihtoehdon perinteisille kuparipohjaisille lähiverkoille. Uusi kuitutekniikka vähentää merkittävästi kaapelointia ja energiankulutusta, tarjoten samalla huippunopeaa ja luotettavaa verkkoyhteyttä tulevaisuuden tarpeisiin.

RedCap vie IoT:n todelliseen 5G-aikaan

5G RedCap -teknologia on suunniteltu kuromaan umpeen kuilua energiatehokkaiden ja erittäin nopeiden verkkojen välillä, avaten tien uuden sukupolven IoT-laitteille. Tutustu, miten tämä teknologia mullistaa 5G-ekosysteemin ja vie IoT-sovellukset täysin uudelle tasolle.

Lue lisää...

Selain on yritysten tietoturvan sokea piste

Yritykset nojaavat yhä enemmän verkkoselaimiin päivittäisessä työssään, mutta samalla altistuvat vakaville tietoturvauhille. NordLayerin kyberturva-asiantuntijan mukaan perinteiset selaimet muodostavat tietoturvan sokean pisteen, jota on vaikea valvoa ja suojata – erityisesti pienemmissä organisaatioissa, sanoo NordLayerin asiantuntija Edvinas Buinovskis.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article