Laser Components-yhtiö on erikoistunut korkealaatuisten lasermoduulien valmistamiseen, mutta sen tarjoukseen kuuluu myös laaja valikoima puolijohdelaserdiodeja. Näiden diodien tehoon 5 milliwattia.
Laserit ovat olleet markkinoilla viime vuosisadan puolivälistä lähtien ja niiden nimi on peräisin kyseisen laitteen toimintaperiaatteesta. LASER on lyhenne sanoista Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Emittoituvan valon ominaisuuksiin kuuluu koherenssi (jokaisen emittoituvan aallon sama pituus), yhdensuuntaisuus sekä polarisaatio. Vaikka ensimmäisillä lasereilla oli monimutkainen rakenne ja iso koko, tutkijat kehittivät melko pian siihen aikaan tunnettuihin ledidiodeihin perustuvia laseremittereitä.
Kyseisten komponenttien valmistamiseen käytetään sopivasti seostettua puolijohderakennetta, joka emittoi valoa. Sitä päällystetään heijastavalla peili- sekä puoliläpäisevällä kerroksella. Yhdessä ne muodostavat optisen resonaattorin. Sopivan korkean ohjausvirran syöttäminen aiheuttaa valon lumivyörypäästöjä. Sitä tilaa kutsutaan laseroinniksi.
Laserdiodit, niin kuin ledidioditkin, ovat virtaohjattuja. Koska lämpötilalla on suuri vaikutus emittoituvan säteilyn määrään ja laatuun, rakenteessa on sisäänrakennettu fotodiodi, jota voi käyttää komponentin toiminnan valvontaan ja ohjaukseen tarkoitettuna takaisinkytkentänä.
TO-tyyppisissä metallikoteloissa diodien etuna on optimaalinen kyky poistaa lämpöä. Rungon yläosassa sijaitsee lasi-ikkuna, jonka kautta emittoidaan säteilykeila. Kyseisen komponentin ylimääräinen toiminto on valoparametrien (esim. valon koherenssin) parantaminen.
Pienen kokonsa sekä soveltamisen helppoutensa vuoksi laserdiodeilla on useita käyttötarkoituksia. Niitä käytetään osoittimissa, esteissä, valokuitu-tiedonsiirtojärjestelmissä, skannereissa (esim. viivakoodiskannereissa) ja jopa koristevalaistuksessa. Laser Componentsilla on laaja valikoima komponentteja, jotka ovat monipuolisia emittoituvan aallon pituuden suhteen. TME:n luettelosta löytyy komponentteja, joissa λd-parametrin arvo on 510...530nm – 842...850nm. Sen ansiosta on mahdollista valita tietyn sovelluksen vaatimuksiin parhaiten mukautettu tuote, mikä on erityisen tärkeä tarkkojen mittauslaitteiden tai antureiden tapauksessa.
Lisätietoja täällä.