Sovelluskoodauksen työkaluja kehittävä Veracode on tutkinut koodivirheiden määrää sekä sovelluksissa yleensä että erikielisissä koodeissa. Jonkinlainen virhe löytyy keskimäärin 74 prosentista sovelluksia.
Kaikki bugit eivät tietenkään ole kriittisiä. Veracode on luokitellut virheiden vakavuuden neljään eri ryhmään. Huolestuttavaa on se, että 19,2 prosentissa sovelluksia eli joka viidennessä on mukaan päässyt virhe, joka on korkean tason kriittinen tietoturvaongelma.
Kriittisiksi eli OWASP 10 -rankkauksen saavia virheitä löytyy niitäkin 69,7 prosentista sovelluskoodia. Lukema on kieltämättä huolestuttava.
Veracode myös listasi Javascriptin, Javan ja .NET-koodin bugimääriä ja ehkä hieman ylättäen Javascriptissä ongelmia on vähiten. Kun 82,2 prosenttia .NET_koodista sisältää virheitä, Javscriptin lukema on ”vain” 55,8 prosenttia.
Sama on tilanne, kun puhutaan kaikkein kriittisimmistä koodivirheistä. Niitä löytyy joka viidennestä Java-sovelluksesta, mutta Javascriptissä kaikkein vaarallisimpia haavoittuvuuksia on puolta vähemmän.
Jos Veracoden tutkimus kiinnostaa, sen voi ladata täältä.
Ukrainan konfliktiin liittyvissä kyberhyökkäyksissä tapahtui merkittävä käänne vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä. Venäjän ja Ukrainan kybersodankäynnistä siirryttiin selvästi Euroopan laajuiseen korkean intensiteetin hybridi-kybersotaan. Kyberhyökkäykset kohdistuvat erityisesti Puolaan, Baltian maihin ja Pohjoismaihin, selviää Thalesin Cyber Threat Intelligence -yksikön tuoreesta raportista.
Verkkovierailun markkinoitu tutkiva Kaleido Intelligence ennustaa, että kuluttaja- ja IoT-mobiiliyhteyksien tuottaman verkkovierailudataliikenteen kokonaismäärä nousee 3000 petatavuun vuonna 2023. Tämä tarkoittaa kolminkertaista kasvua pandemiaa edeltävään tasoon verrattuna.
Microsoft kertoi eilen tuovansa uuden sukupolven tekoälyn osaksi tietoturvaa julkaisemalla Microsoft Security Copilot -ratkaisun. Sen avulla voi tunnistaa uhkia ja vastata niihin nopeasti sekä ymmärtää yleistä uhkaympäristöä entistä paremmin. Security Copilot hyödyntää samoja OpenAI-malleja, joihin netin vallannut ChatGPT-botti perustuu.
Vuonna 2015 maailmassa myytiin 1,98 miljardia puhelinta. Sen jälkeen on tultu alaspäin kahdeksan vuoden ajan. CCS Insightsin mukaan tänä vuonna määrä putoaa 1,35 miljardiin laitteeseen. Vuoden 2015 määriin markkinoilla ei ehkä koskaan enää päästä.
Intel on yrittänyt tunkeutua modeemien markkinoille niin 3G-, 4G- kuin 5G-aikakaudella. Nyt tarina saa vihdoin päätöksen, kun prosessorijätti myy 5G-modeemien liiketoimintansa Mediatekille. Jäljelle vain pieni 4G-modeemibisnes Fibocomin kanssa, joka on päättymässä vuonna 2025.
Fär-saarten teleoperaattori Faroese Telecom ja Ericsson ovat yltäneet jopa 6 gigabitin sekuntinopeuksiin 5G-datansiirrossa millimetriaalloissa. Lukema on tähän mennessä nopein mitattu nopeus suorassa liveverkossa Euroopassa.
Loihde Trust toimittaa yrityksille turvallisuusratkaisuja, mutta miten yrityksen omat ammattilaiset suojaavat datansa ja identiteettinsä. Tietoturvakonsultti Aino Kivilahti suosittelee salasanapankkien terveen järjen käyttöä. - Ainakin kannattaa vaihtaa se kännykän SIM-ortin PIN-koodi, hän evästää.
Sveitsiläinen LEM on tuonut markkinoille uuden CAB 1500 -virta-anturinsa, joka tarjoaa luokkansa parhaan suorituskyvyn akun varaustason tarkkaan mittaamiseen. Anturin avulla autojen litiumioniakkujen hallintajärjestelmien suunnittelijat voivat maksimoida sähköajoneuvojen autonomisen toimintasäteen.
Intelin perustajiin kuulunut ja Mooren laistaan kuuluisaksi tullut Gordon Moore on kuollut. Perjantaina kuollut Moore ehti 94 vuoden ikään. Intelillä hän ehti tehdä mittavan 38 vuoden uran.
Loihde Trust ja Check Point järjestivät tänään kyberturva-aamiaisen, jossa ne kertoivat tuoreen ”Suomalaisten organisaatioiden tietoturva 2023–2025” -tutkimuksen tuloksia. Jopa 62 prosenttia vastaajista uskoi joutuvansa kyberhyökkäyksen kohteeksi seuraavan kahden vuoden aikana. Määrä nousi 76 prosenttiin, kun tarkasteltiin vain suuria, yli 100 miljoonan euron liikevaihdon omaavia yrityksiä.
Edistyneet kuljettajaa avustavat järjestelmät (ADAS) ja autonominen ajo voivat onnistua, kun ajoneuvoa ympäröivä ympäristö tunnistetaan tehokkaasti autonomisen navigoinnin mahdollistaviin algoritmeihin. Tässä käytetään useita anturimenetelmiä, joiden tiedot yhdistetään yhteen täydentämään toisiaan ja tarjoamaan redundanssia. Näin jokainen tekniikka voi hyödyntää omia vahvuuksiaan ja tarjota paremman yhdistetyn ratkaisun.
Autoalan tiedotuskeskus järjesti tänään Nollasta sataan -paneelikeskustelun, jossa poliitikot keskustelivat sekä liikenteen päästöistä että sen verottamisesta. Paneeli osoitti ennen kaikkea, että poliitikoilla tulee olemaan suuria vaikeuksia laatia kestäviä, tasapuolisia ja järkeviä ratkaisuja ongelmiin.