Signaalien nopeutuminen edellyttää yhä nopeampia testauslaitteita, jotta niillä päästään kiinni signaalin eri ominaisuuksiin ja löydetään mahdolliset virheet. Saksalainen mittauslaitevalmistaja Rohde & Schwarz vastaa tähän haasteeseen tuomalla kahteen MXO-sarjan oskilloskooppinsa markkinoiden ensimmäisen ASIC-pohjaisen vyöhykeliipaisun.
Tällä uudella tekniikalla MXO-sarja voi tarjota maailman nopeimman vyöhykkeen liipaisupäivitysnopeuden, joka on jopa 600 000 aaltomuotoa sekunnissa. Jos mitataan ”kuollutta aikaa” liipaisujen välissä, mittausjärjestelmä ei kykene havaitsemaan tai rekisteröimään uusia tapahtumia, se putoaa R&S:n ASIC-pohjaisella ratkaisulla 1,45 mikrosekuntiin.
Tämä lukema on jopa 10 000 nopeampi kuin kilpailevat vyöhyke- eli zone-liipaisun ratkaisut. Tämän ansiosta MXO-oskilloskoopit voivat eristää tarkasti tapahtumat, joissa perinteinen liipaisu ei tarjoa tarvittavaa joustavuutta. ASIC-pohjainen liipaisu parantaa oskilloskooppien kykyä eristää tarkasti tapahtumat, joita on vaikea tai mahdoton havaita perinteisillä oskilloskoopin liipaisimilla.
Perinteisiä oskilloskoopin liipaisutyyppejä – kuten reunaliipaisua – on usein vaikea määrittää tai ne eivät riitä visualisoimaan tiettyjä liipaisutapahtumia. Vyöhykeliipaisun avulla käyttäjät voivat toisaalta määrittää liipaisuehdot piirtämällä yhden tai useamman vyöhykealueen instrumentin näytölle. Oskilloskooppi tarkastaa sitten jokaisen datankeruun näiden olosuhteiden varalta ja näyttää näytöllä ne tapahtumien osalta, jotka täyttävät graafiset ehdot. Jos tapahtuma ei täytä graafisia ehtoja, aaltomuoto hylätään eikä sitä näytetä.
Vyöhykeliipaisu voi olla erittäin tehokas ei-monotonisten reunojen, sarjaväyläkuvioiden, matemaattisten aaltomuotojen, useiden kanavien tapahtumien ja taajuusalueen tapahtumien laukaisussa. Rohde & Schwarzin on maailman ensimmäinen ASIC-pohjainen ratkaisu, joka toimii analogisten kanavien signaaleissa, matematiikassa ja spektrissä.
Rohde & Schwarz tarjoaa uuden liipaisutekniikan vakio-ominaisuutena kaikkiin MXO 4-, MXO 5- ja MXO 5C -sarjan oskilloskooppeihin laiteohjelmiston versiosta 2.2 alkaen.