Tekoäly tuottaa jo monenlaisia kuvia tekstikehotteiden avulla, mutta generatiivinen tekoäly saattaa jatkossa tehdä kaikista kuvankäsittelyn ammattilaisia. Ainakin jollakin tasolla. Adobe kertoo tuovansa Photoshop-ohjelmaansa generatiivisen täyttötyökalun.
Generative Fill -toiminto tuottaa jatkossa haluttuja efektejä käsittelyn alla olevaan kuvaan tekstikehotteen avulla. Siispä kuvaan voi vaikkapa luoda revontulet paljaalle taivaalle.
Adobe suunnitelmissa on tuoda generatiivinen tekoäly mukaan kaikkiin Creatice Cloud -paketin työkaluihin. Tavallaan toiminto työskentelee eräänlaisena apukuskina, tai copilottina kuten sitä nykyään laajasti nimitetään.
Tekoäly tai edes generatiivinen tekoäly ei ole mitään uutta Adobelle. Yhtiö kutsuu generatiivisia mallejaan nimellä Firefly. Nyt mallit tukevat generatiivista täyttöä. Työkalua voidaan käyttää objektien ja efektien lisäämiseen sekä niiden poistamiseen.
Tekoälyn avulla dobe on jo yli vuosikymmenen ajan tuonut erilaisia otoimintoja, suotimia ja muokkauksia työkaluihinsa. Firefly, Adoben luovien luovien tekoälymallien perhe, lanseerattiin kuusi viikkoa sitten ja keskittyi aluksi kuvien ja tekstitehosteiden luomiseen. Siitä tuli nopeasti yksi Adoben historian menestyneimmistä betajulkaisuista, ja beetakäyttäjät ovat tuottaneet yli 100 miljoonaa omaisuutta.
Lanseerauksestaan lähtien Fireflytä on laajennettu tukemaan vektorien uudelleenvärjäystä ja generatiivista täyttöä. Firefly on ainoa tekoälypalvelu, joka tuottaa kaupallisesti kannattavaa, ammattimaista sisältöä ja on suunniteltu upotettavaksi suoraan sisällöntuottajien työnkulkuihin. Fireflyn ensimmäinen malli on koulutettu Adobe Stock -kuviin, avoimesti lisensoituun sisältöön ja muuhun julkiseen sisältöön ilman tekijänoikeusrajoituksia.
Aiemminkin Adoben työkauilla on voinut tehdä esimerkiksi kontekstitietoista täyttöä (content-aware fill), mutta generatiivinen täyttö vie kuvankäsittelyn valtavan hyppäyksen eteenpäin. Adoben video antaa osviittaa.