Anritsu on esitellyt USB4-vastaanottimien testausratkaisun, joka tukee viimeisintä USB4 Version 2.0 tietoliikennestandardia. Se lupaa yhteyksiin 80 gigabitin datanopeuden, joka saavutetaan parantamalla MP1900A-analysaattorin toimivuutta.
USB4 perustuu Intelin kehittämään Thunderbolt 3.0 -protokollaan. Se kaksinkertaistaa nopeaimpien USB 3 -linjojen kaistan 40 gigabittiin sekunnissa. Fyysinen liitäntä on tuttu C-tyypin USB. Sinänsä USB4 on yksinkertainen parannus aiempaan. Dataa siirretään kahta johdinta pitkin ja protokolla on taaksepäin yhteensopiva USB 3.2:n, USB 2.0:n ja Thunderbolt 3:n kanssa.
Uusimman USB4 v2 -linkin tiedonsiirtonopeus on kaksi kertaa nopeampi kuin ensimmäisen polven USB4:n. Kasvava datanopeus tuo kuitenkin ongelmia, joiden ratkaisemiseksi tarvitaan yhä suorituskykyisempiä testereitä.
Suurempi Baudinopeus ja PAM3-modulaation käyttö voivat aiheuttaa ongelmia, kuten alentuneen tiedonsiirron nopeuden ja heikentyneen tiedonsiirron laadun USB-tiedonsiirron aikana syntyvän suurtaajuisen kohinan ja värinän seurauksena. Siksi USB4v2-vastaanottimen arvioinnit tarvitsevat korkealaatuisempia signaaleja kuin USB-laitteen tiedonsiirtostandardit.
Signaalikuvion generaattoria vaaditaan myös simuloimaan ja arvioimaan huonoja tiedonsiirron laatuolosuhteita lisäämällä kohinaa ja värinää korkealaatuisiin signaaleihin.
MP1900A on korkean suorituskyvyn BERT- eli bittivirhetesteri, joka tukee nopeiden tietojenkäsittely- ja tietoliikenneliitäntöjen, kuten USB, PCIe, Thunderbolt ja 400 GbE/800 GbE vastaanottimien testausta. Nykyinen MP1900A, joka tukee USB 3.2- ja USB4 v1 -vastaanotintestejä, voidaan päivittää USB4 v2:ksi päivittämällä ohjelmisto ja lisäämällä PPG-moduuli.
Tämän moduulin PAM3-lähtösignaalia voidaan käyttää luotettavaan vastaanottimen testaukseen sen alhaisen värinän ja korkealaatuisen aaltomuodon suorituskyvyn ansiosta. Se tukee myös USB4 v2 -yhteensopivuustestin spesifikaatioon lisättyä vastaanottimen taajuuden vaihtelun testaamista.