Silego on pieni yksityinen puolijohdetalo Piilaaksosta. Se tunnetaan lähinnä pienistä konfiguroitavista sekasignaalipiireistä. Yhtiöllä on kuitenkin kunnianhimoa ja se on haastamassa esimerkiksi tehopiirien isot yritykset lähivuosina, sanoo markkinointijohtaja Nathan John.
John nauraa, että pienellä yrityksellä on iso ego, mutta sanoille on kylläkatettakin. Silego esitteli viime syksynä uuden tehoelektroniikan konseptin, jota se kutsuu nimellä Flexible Power Islands.
Siinä tyypillinen piirikortin yksi iso tehonhallintapiiri eli PMIC (power management IC) korvataan pienemmällä PMIC-piirillä sekä konfiguroitavilla sekasignaalipiireillä, jotka ottavat hoitaakseen PMIC:n toimintoja piirikortin reunoilla. Tähän Silegolla on jo nykytuotteissaan käteviä, konfiguroitavia logiikkapiirejä.
Onko siis tavoite korvata kokonaan yksi monoliittinen PMIC-piiri suunnitteluisa? - Pidemmällä aikavälillä kyllä. Jo lähiaikoina tuomme tarjolle konfiguroitavia piirejä, joissa on mukana lineaarikytkin ja myöhemmin myös lineaariregulaattori, John paljastaa.
Näin tekemällä Silego astuu monien suurten tehokomponenttien valmistajien varpaille. Texas Instrumentsit, Analog Devicesit ja Maximit haluavat taatusti pitää kiinni asemistaan, joten helppoa tulevaisuutta Silegolle ei uskalla ennustaa.
- Meidän asiakkaamme vaativat pientä tehonkulutusta, pientä kokoa ja alhaisia kustannuksia. Näihin vaatimuksiin pystymme vastaamaan räätälöitävillä siruillamme, John sanoo.
Tehokomponentteja tarvitaan Suomessakin, tehdäänhän täälläkin esimerkiksi rannetietokoneita ja puettavia laitteita. - Suomalaiset ovat aina olleet hyviä suunnittelemaan energiatehokkaita laitteita kuten puettavia laitteita. Me autamme heitä tekemään sen vieläkin paremmin, John sanoo.