Ethernet Alliance on perustanut työryhmän kehittämään standardia sähkövirran kuljettamiselle ethernet-väylässä. Tavoite on, että ethernetiä pitkin voisi sähköistää esimerkiksi kodin automaatiolaitteita, kuten valvontakameroita.
Uusi PoE-alakomitea (Power over Ethernet) tähtää siihen, että ethernet-linkkiä pitkin voitaisiin siirtää ainakin 49 watin sähköteho. Tulevaa standardia puuhataan nimen IEEE P802.3bt alla.
Yksi kiinnostava sovelluskohde PoE-tekniikalle löytyy autoista. Ethernet on yleistymässä autojen elektroniikan liitäntästandardina ja virran siirtäminen samassa linjassa yksinkertaistaisi esimerkiksi kaapelointia.
Arvioiden mukaan autoista löytyy tämän vuosikymmenen lopulla jo 300 miljoonaa ethernet-porttia.
Maailmanlaajuiset piikiekkojen toimitukset vuoden 2022 toisella neljänneksellä ylsivät uuteen ennätykseen. Uusi ennätys kirjataan 3704 miljoonaksi neliötuumaksi. Ala vastaa lähes 2,4 neliökilometriä. Piin hinta on nousussa.
Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on julkaissut EcoStruxure Machine Expert Twin -sovelluksen, joka luo valmistettavasta koneesta tai laitteesta digitaalisen kaksosen. Virtuaalinen sovellus auttaa laitevalmistajia tehostamaan suunnitteluprosessejaan, parantamaan laatua ja pienentämään käyttöönottokustannuksia.
Linus Torvalds kertoi eilen avanneensa ytimen 6.0-version kehitysprosessin RC1- eli release candidate 1 -versiolla. Versionumerolla ei tosin ole mitään merkitystä Torvaldsille. - Jos haluatte kutsua versiota 5.20:ksi, siitä vaan. Numerolle ei ole pienintäkään väliä, Torvalds evästi.
Neo Semiconductor kohahdutti vähän aikaa sitten esittelemällä uudentyyppisen DRAM-muistin. Nyt yhtiö on esitellyt toisen sukupolven piirin NAND-muistit uudistavasta X-NAND-arkkitehtuuristaan. Kyse on peräti 20 kertaa nykyisiä 3D-flasheja nopeammasta muistista.Käytännössä Neo lupaa yhden bitin jokaiseen soluun tallentavien SLC-piirien nopeuden QLC-siruille, joissa soluun tallennetaan neljä bittiä. Lisäksi toisen polven arkkitehtuuri ei nosta piirien valmistuskustannuksia.
Antutu on julkistanut heinäkuun tehokkaimpia Android-puhelimien listan. Kolmen kärjessä on uusimpaan Qualcommin Snapdragon 8+ Gen 1 -sovellusprosessoriin perustuvia pelipuhelimia. Kärkipaikkaa pitää nyt hallussaan ROG Phone 6 Pro.
Alperen Akküncü -niminen kehittäjä on luonut mukautetun piirilevyn, joka muuttaa Raspberry Pi Pico -korttitietokoneen datankeruulaitteeksi. PlainDAQ-niminen laite on käytännössä nelikanavainen oskilloskooppi.
Intel esitteli tällä viikolla ensimmäiset erillisgrafiikkapiirinsä. Tutkimuslaitos Jon Peddie Researchin mukaan vuonna 2016 alkanut projekti on tuottanut Intelille jo 3,5 miljardin dollarin tappiot. Jon Peddie itse arvelee, että pääjohtaja Paul Gelsinger voi hyvin lopettaa koko ryhmän.
Täyssähköisten henkilöautojen hankintakannustetta voi hakea ensi maaliskuun loppuun asti, mutta suositun tuen määrärahaa ei riitä kevääseen asti. Hallituksen hankintatukien jatkoa koskevassa esitysluonnoksessa sähkökäyttöisten henkilöautojen 2 000 euron hankintakannusteelle ei ole suunnitteilla jatkokautta ja tuki on päättymässä määrärahojen loppumiseen etuajassa.
Tietoturvayritys Check Point Softwaren tutkimusyksikkö on löytänyt haavoittuvuuksia Xiaomin mobiilimaksumekanismissa. Jos aukot jätetään paikkaamatta, hyökkääjä voi varastaa yksityisiä avaimia, joita käytetään Wechat Pay -hallinta- ja maksupakettien allekirjoittamiseen.
Samsung esitteli keskiviikkona uudet taivuteltavat Galaxy Fold 4- ja Flip 4 -mallinsa. Laitteet ovat raudaltaan upeita, ohjelmistoltaan selvästi paranneltuja ja maajohtaja Mika Engblom (kuvassa) odottaa tämän laiteluokan kasvun jatkuvan eksponentiaalisesti. Haaste on iso, sillä taivuteltavat yrittävät muuttaa tapaamme käyttää älypuhelimia.
Kaikkialla maailmassa halutaan päästä hiilidioksidipäästöissä nettonollan tasolle. Teollisuus voisi olla tässä edelläkävijänä. Hyödyntämällä Teollisuus 4.0 -konseptia valmistajat voivat yhdistää lukuisia eri tekniikoita liiallisten hiilidioksidipäästöjen ja turhan energiankäytön vähentämiseen. Yhdessä ne tukevat tavoitetta, joka mahdollistaa nettonollatasoisen toiminnan.
Elektroniikan suunnittelijat ovat usein haluttomia harkitsemaan sovelluskohtaisesti räätälöityjä liitäntäratkaisuja ennen kuin on selvää, ettei muita vaihtoehtoja juuri ole. Tämä johtuu suurelta osin yleisestä näkemyksestä, että sovelluskohteeseen räätälöidyt liittimet ovat kalliita ja että kustomointi tuo projektiin kohtuuttomia viiveitä. Lisäksi usein katsotaan, että vain yhteen valmistajaan luottaminen on riskialtista. Näillä kolmella yleisellä käsityksellä on vain vähän tai ei lainkaan todellista perustaa, vakuuttaa liitinvalmistaja Nicomaticin Phil McDavitt.