National Instruments, tai NI kuten yritys nykyään haluaa tulle tunnetuksi, järjesti toukokuun lopulla jokavuotisen NI Week -tapahtuman Teksasin Austinissa. LabVIEW´stä esiteltiin tuttuun tapaan uusi versio ja piirienkehittäjille tuotiin työkaluja erityisesti 5G-verkkojen millimetrialueen piirien suunnitteluun.
LabVIEW 2019:een tuotiin uusina ominaisuuksina esimerkiksi kaksi uutta datatyyppiä G-kieleen: maps ja sets. Niiden tarkoitus on helpottaa ja organisoida datankeruuta. Uutta on myös tuki Matlab-datalle eli .mat-päätteisille tiedostoille. Tämä parantaa yhteensopivuutta Mathworksin työkalujen kanssa.
LabVIEW koostuu nykyään kahdesta osasta: päivitetystä paketista sekä NXG-versiosta, joka on seuraavan polven versio. Ensimmäinen sopii hyvin erityisesti opetukäyttöön, NXG:tä NI suosittelee esimerkiksi anturijärjestelmien kehitykseen, suunnittelujen validointiin ja verifiointiin sekä testausjärjestelmien kehitykseen.
Suunnittelijan kannalta tärkeitä ovat erilaiset LabVIEW-moduulit, joilla voidaan esimerkiksi kehittää FPGA-piireillä toimivia virtuaali-instrumentteja, webbipohjaisia käyttöliittymiä, erilaisilla laitteilla toimivia reaaliaikasovelluksia ja konenäkösovelluksia.
Tällä kertaa millimetriaallot saivat NIWeekillä enemmän näkyvyyttä. NI esitteli Austinissa esimerkiksi uuden vektoripiirianalysaattorin, jolla voidaan kehittää tulevia 5G-piirisarjoja. 5G-kiekkojen testaamiseen nopeuttamiseen esiteltiin uusi mittauspääratkaisu, jonka NI on kehittänyt yhdessä Tokyo Electronin, FormFactorin ja Reid-Ashmanin kanssa.
NI:n puolijohdetuotteiden ryhmästä vastaavan David Hallin mukaan alle kuuden gigahertsin piirien kehitys on nyt kiihtymässä kovalla vauhdilla. – Valmiin testausalustan avulla yritykset voivat lyhentää testaamiseen kuluvaa aikaa, Hall kehui.