OnePlus järjesti eilen Lontoossa uuden 7T Pro -mallin lanseerauksen. Sen yhteydessä esiteltiin myös huippumallin McLaren-versio. Uusi Pro-malli on varsin maltillinen päivitys keväällä esiteltyyn edeltäjäänsä. Hintaa on tullut 60 euroa lisää eli laite maksaa 759 euroa. Jo keväinen 7 Pro -malli oli erinomainen laite. Pro-päivitys pitää kiinni sen hyvistä ominaisuuksista, kuten 90 hertsin näytöstä. Prosessori on päivittynyt Snapdragon 855+-malliin, mikä tuo OnePlussan mukaan 15 prosenttia lisää suorituskykyä.
Viikon testaamisen jälkeen parannusta suorituskyvyssä on vaikea nähdä, koska jo keväinen 7 Pro oli erittäin tehokas laite. Antutu-testissä laitteiden välillä kuitenkin näkyy pieniä eroja.
Esimerkiksi CPU-testissä edeltäjä 7 Pro prosessorin lukemat nousevat hieman useammin ”tappiin”. Snapdragon 855+ -piirillä uudempi suoriutuu rasituksesta hieman paremmin. Eri ydinten kellotaajuuksista näkee, että uutuus yltää 3,0 gigahertsiin, kun edeltäjä jää hieman sen alle. Eroa on uutuuden hyväksi, mutta ei merkittävästi.
Testi rasittaa molempien akkuja hyvin samalla tavalla, mutta uudemmassa 7T Prossa akun lämpötila ei nouse yhtä nopeasti. Tämä voi johtua prosessorin suuremmasta maksimikellotaajuudesta. Uusi 7T Pro näyttää siis lukujenkin perusteella aavistuksen tehokkaammalta ja pysyvän aavistuksen viileämpänä kovassa rasituksessa. Onko sillä merkitystä käyttäjän kannalta? Ehkäpä sen aavistuksen verran.
Uudessa 7T Prossa on hieman isompi akku, kun 4000 milliampeeritunnin kennosta on kasvanut 4085 milliampeerituntiin. Sitä merkittävämpi on WarpCharge-latauksen nopeutuminen jopa 23 prosenttia. Tällä on käyttäjän kannalta oikeasti merkitystä.
On OnePlussalla edelleen myös kirittävää. Kamera on parantunut selvästi kolmoiskameran myötä, mutta edelleen parilla kilpailijalla on paremmat. Tosin täytyy todeta, että sekä 7 Prossa että 7T Prossa on hyvä laajakulma ja hyvä supermakro. Pimeässä kamera kuitenkin tuottaa edelleen monia muita enemmän kohinaa.
Ehkä suurin muutos OnePlus 7T Prossa on tehty ohjelmistoon, kun laite tulee valmiiksi uudella Android 10 -käyttöjärjestelmällä ja uudella OxygenOS 10 -käyttöliittymällä. Tosin sama alusta on jo päivitetty keväiseen OnePlus 7 Pro -puhelimeen.
Eilisessä lanseeraustilaisuudessa Lontoossa yksi OnePlussan perustajista eli Carl Pei nosti esiin OxygenOS:n merkityksen merkin suosiolle. Vuonna 2015 esitellyllä ohjelmistolla on yli 400 beetatestaajaa, jotka kommentoivat uuden OxygenOS:n ensimmäisiä versioita. Avoimen beetaversion jakelussa on yli80 tuhatta käyttäjää ja tätä yhteisöään OnePlus käyttää aktiivisesti.
Carl Pein mukaan OxygenOS on saanut yli 77 tuhatta käyttäjäpalautetta ja niiden perusteella on koodattu tähän mennessä 115 stabiilia päivitystä. Ja uutta alustaan on tulossa kaiken aikaa. Carl Pein mukaan pian laitteisiin tulee reaaliaikainen käännös videopuheluiden aikana.